7/11 Fredag - arbetsveckan slut

Full fart har det varit på jobbet idag :-). Något jag trivs riktigt bra med, inte bara det att man har att göra hela tiden utan också att man inte riktigt VET vad som dyker upp härnäst. Idag har jag beställt datorer, möbler, kontorsmaterial. Beställningen av datorer innebar ett par telefonsamtal med vår jättetrevliga IT-kille :-). Ytterligare kontakt med IT-enheten då en av skrivarna inte har kontakt med nätverket. Inget som gick att lösa per telefon utan de kommer på måndag. Gud vad jag är glad att jag fått investerat i ett bra headset så jag kan röra mig i lokalerna och ändå prata i telefon :-). När posten kommit så kommer en bunt med scheman som ska kontrollräknas (personal), scheman för förskolebarn ska knappas in i datasystemet. Plus all post som hamnar hos mig, men som ska vidare ut till förskolorna. En av mina chefer ville ha koll att gå igenom personalens frånvaro och avvikande tjänstgöring och räta ut ev frågetäcken, tog en stund och innebar en del telefonsamtal med personalen. Jag har äntligen fått i gång inlogget till fakturasystemet och hade en hel del fakturor att kontera och skicka vidare. Sen em hade jag och samordnaren möte med vår ekonom. Och hux flux så var den arbetsdagen slut. När jag gick hem så kände jag att det ska bli KUL att gå till jobbet på måndag :-D

När jag kom hem så blev det snabbt lite mat i magen, och sedan ut i stallet. Naturligtvis så fastnade jag i sadelkammaren hos kissarna. De två tjejerna var så busiga och for fram som två streck - så de fastnade inte på några kort idag.

Nalle har upptäckt ett roligt ställe att busa på... Han har vält ut min lilla "skräphink" jag har i diskhon.... och så busade han med pappersskräpet ;-)












Alltså hur roligt kan inte en kattunge ha med lite pappersskräp *fniss*.

Nåja, mockning och fixa hästmaten stod på tur och när jag var klar med det så var det dags för aktivering av Oktawia. Idag blev det longering och vi höll till i hagen. Funkade riktigt bra. Har en stor bygglampa på väggen som lyser upp, men Oktawia var väldigt spänd i början och tyckte det var läskigt i utkanten av ljuset. Att jag dessutom hade två hundar som satt vid staketet med visselpipor i halsen gjorde väl i och för sig inte saken bättre.

Hur som helst, när hon väl började med travjobbet så började hon slappna av. Tränade på övergångar skritt-trav med enbart rösten och det funkade jättebra. Galoppjobbet funkade också bra, tränade galoppfattningar och avsaktningar med enbart rösten och damen lyssnade jättebra. Efter galoppjobbet så var damen riktigt bra lösgjord och sökte sig framåt-neråt i traven och såg väldigt nöjd och avslappnad ut. 30 min longering och 20 min skrittjobb blev det idag.

När jag var klar med Oktawia så fick Sabina en omgång med piggborsten. Den lilla pälsbollen var helt ingrodd i lera, men efter omgång med borsten så såg hon anständig ut ;-).

Nu så jag och maken dela på en flaska vin och till det ska vi mumsa på dessertostar och kex :-). Och vilket rödvin blir det idag då...

Jo, Cavallino



Vad annars ska en hästgalning dricka ;-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Jag har en jättetrevlig morbror som är IT-kille på kommunen ;-)

2008-11-08 @ 13:20:18
Postat av: Lizzie

Aha - där ser man :-)

2008-11-08 @ 18:07:49
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0