9/11 Söndag - Fars dag

Ytterligare en typisk gråmulen november dag... Idag är det Fars Dag, jag har tyvärr ingen pappa att fira och har inte haft de senaste 17 åren!!! Det är inte klokt vad tiden går - och ändå så saknar jag pappa varje dag.... :-( Tyvärr gick han bort alldeles för ungt. Men vi har makens pappa att fira, som tur är så hänger den gubben med fortfarande :-D

Började dagen med en ridtur, lika bra att få det gjort. Red samma runda som igår, men åt andra hållet - ombyte förnöjjer *fniss*. Mitt på rundan finns ett litet grustag och jag hade bestämt mig för att rida dit och klättra lite. Oktawia kändes lite loj när vi red iväg, inte alls på hugget, men vi klättrade upp och nerför några vänder som tog cirka 5 min. Forsatte sedan vår färd och då minsann... Efter klättringen fick damen nytändning som hette duga. Vrålpigg är bara förnamnet och kan en häst skena i trav, så var jag med om det idag. Damen var totalt oreglerbar och bara älgade på i cirka 3 km, den 4:e km började jag känna att jag faktiskt hade något att säga till om och att hon dämpande sig något, men enbart marginellt. När vi väl kom fram till sista biten hem och hon faktiskt var tvungen att skritta så var hon lite taggad i början, men till sist så kom hon på att hon faktiskt var rätt trött och kunde skritta avslappnat på lång tygel ;-). MEN vilken PÄRS - jag var totalt genomblöt av svett :-O och det var rätt skönt att Oktawia också var lite svettig så det inte bara var jag som slitit ;-).

Efter avskötsel av Oktawia så blev det hagvistelse för pållarna, jag fixade stallet och när kl var 12 så var jag klar och i stallet var det ordning och reda :-)



Vi käkade snabbt lite lunch och jag gjorde mig representabel för besök hos mina svärföräldrar = dusch och rena kläder ;-)

Vi stannade till vid Blomsterlandet där vi köpte jättefin Azalea + kruka åt svärfar. Jag hittade lite tulpanlökar till mig själv och så köpte vi gravljus så jag har något att tända till mamma och pappas gravar.

Vid 14-tiden var vi hos mina svärföräldrar, svärfar blev jätteglad för blomman. Vi fikade och snackade lite allmänt babbel ett par timmar. Sedan blev det dags att styra kosan mot Kartorp igen. Även på hemvägen stannade vi till vid Marieberg, behövde in på Apoteket och Panduro. En snabb sväng in på Stadium och vad hittade vi väl där... varsin fleecetröja för 100 kr st - Tack så mycket  ;-). 

När vi kom ut från Marieberg så hade det börjat att spöregna och totalt kolsvart var det. Maken körde - och det var jag glad för. Finns det något värre väder att köra i än höstmörker i spöregn *hua*. Vi åkte förbi Tysslinge kyrka och pappa blev firad med ett ljus. Mamma fick också ett ljus tänt när jag ändå var där.

När vi kom hem så var vi helt utsvultna och började med maten. Fläskfilé som skulle marineras en stund, under tiden så rostade maken potatis i ungnen. Jag var mest bara i vägen och började med ett nytt smyckepyssel istället ;-)

Ett halsband i organzaband dekorerat med sötvattenspärlor och snäckskal. Blev rätt gulligt :-)



När jag satt där och pysslade så efter ett tag så började jag reagera på att det dundrade, till sist så insåg jag att det hade börjat blåsa rätt rejält ute. Typ STORM!! Till sist så insåg både make och jag att vi behövde plocka in kusarna. Risken för att något träd blåser ner kändes rätt överhängande :-O.

Det är inte helt lätt att ta in kusarna just när det blåser storm. Oktawia hade hittat ett ställe där hon stod och tryckte på och då gå och hämta henne är inte helt enkelt med tanke på mörkret. Och mycket riktigt så blev hon skrämd även denna gång och det tar ett tag innan hon fattar att det bara var jag, men då gick det att fånga in damen. Snabbt som attan gick det att ta sig till stallet i alla fall. Pållarna ville in kan man lugnt säga. Upp med blöta och leriga täcken, eftersom kl var 19.15 så fick de klara sig utan mat ett litet tag till. Dock skönt för dem att få komma in och slippa stormen.

Sedan så kunde maken och jag få i oss lite mat - vi var båda två totalt utsvultna ;-).

Efter maten så jobbade jag åt NRU ett par timmar, lite pyssel med att uppdatera notiser och publikationer.

Vid 21-snåret så fick pållarna sin kvällsmat. Sabina ver helt full i spån, så hon hade i alla fall legat ner. Kändes bra att vi tog in dem när vi gjorde. Nåja - pållarna var i alla fall inte trötta när det gällde maten ;-)

Kissungarna var full spruta på! Städningen av sadelkammaren igår är ett minne blott :-O. Förstår inte hur de kan få fram så mycket skräp... och de for som tettingar åt alla håll. Inte läge för att gosa med mig inte ;-).

Så nu är det bara att sätta sig en stund och slappa innan det är dags att krypa till kojs. Ska värma en mugg glögg och sitta och mysa med... alkoholfri glögg är det men jag är lika galen i det som vinglögg ;-).

I morgon är det dags för jobb igen - ska bli riktigt kul :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0