17/10 Fredag - Sightseeing

Fick lite sovmorgon i dag. Hovis var inbokad kl 8.30 för att slå på Oktawias tappsko. Oktawia är inte den lättaste att sko och framför allt inte bak som det gällde nu. Så fram med bremsen och det är knappt att den funkar med den, hon håller sig lugn i alla fall så pass länge att det går att slå på en sko. När det blir dags för omskoning runtom här i slutet av Oktober så blir det lite lugnande så hon håller sig på mattan.

När hovis var klar så stressade jag in till stan, hämtade maken så han fick ta bilen för vid mitt jobb är det totalt hopplöst med parkeringsplatser plus att det är vansinnigt dyrt.

Var på jobbet 9.15 och då var det bara att fara iväg igen, denna gång på min tjänstecykel :-). Jag åkte runt till 2 av 3 stycken förskolor i ena området tillsammans med rektorn för dessa förskolor. For halva östradelen av stan runt, men det var bra för nu vet jag hur förskolorna ser ut och vart de ligger. Tidigare så var de bara namn. Fick naturligtvis träffa och bli presenterad för personalen så de vet hur den nya assistenten ser ut ;-) Totalt har jag väl cirka 60 anställda jag ska lära mig namnen på - lär ju ta sin lilla tid ;-).

Det var i alla fall helt underbart vackert väder så det gjorde absolut ingenting att fara runt på cykel :-). Em tillbringade jag på kontoret och maken hämtade mig kl 16. Efter lite mathandling så for vi hemåt.

Efter lite mat så var det dags att ta sig an stall och pållar. När jag kom ut i stallet så var Prickan utanför dörren och ville in. Väl inne istallet fick hon syn på vovvarna som var med mig.

Blev lite borstig svans



Men i övrigt höll hon sig lugn. Vovvarna fick i alla fall vara utanför stallet när jag öppnade dörren till sadelkammaren. Tur det för det "välde" ut kissungar när jag gläntade på dörren ;-)

Kissungarna är nu 5 veckor och det är fullständigt full fart på dem :-) De for runt som små ulltussar kring fötterna på mig och jag fick noga kolla vart jag satte ner fötterna. Väldigt lätt hänt att man fick en kisse under foten annars...

Försökte ta kort på dem men de höll sig ju inte stilla tillräckligt länge. Så kom jag på att att jag kunde använda mitt dressyrspö för att fånga lite uppmärksamhet. Funkade rätt bra ;-)



Nåja, bara att slita sig från sötnosarna och ägna sig åt kusarna i stället.

Eftersom pållan nu har skor på alla fyra hovisarna så blev det lite lätt motion i form av longering. Total motion på 40 min, varav 20 min var longering. Tränade på övergångar skritt-trav-skritt och trav över bommar. Bara en fattning i galopp i båda varven, det var lite kletigt så det räckte så. Båda fattningarna var bra och galoppen rund och fin. Damen var också riktigt lydig och fin trots att hon stått i två dagar. Trodde hon skulle pass på att busa lite, men inget alls. Förhoppningsvis så kommer jag iväg till Loviseholm i morgon och kan rida lite - bara att hoppas hon är lika samarbetsvillig då ;-)

När jag gjort i ordning Oktawia efter longeringen så fick de gå ut i hagen igen. Det var vindstilla ute och rätt skönt så då kan de gått vara ute några timmar till. Oktawia har ju dessutom en tendens att boxvandra så det är bra om hon kan vara ute så mycket som möjligt. 

Oktawia tycker här att hon är färdig för att få gå ut ;-)



Mockade, fixade mat och vatten när pållarna var ute igen. Nu är det fredag kväll och vi ska kolla lite på video. Spelade in Criminal minds igår kväll så det ska vi kolla på nu. Pållarna kommer plockas in och kvällsnattas vid 22-tiden och sedan är denna kvällen slut.

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0