19/10 Söndag - Vacker höstväder

Började dagen lugnt och gjorde ingenting. Det var ett strålande vackert väder, men blåste full storm! Vi skulle verkligen behöva kratta ihop lite löv, men idag var det ingen idé ;-).

Så kom jag på att jag skulle kolla med min kompis Mirja om hon hade tid att visa sin nyinköpta fölunge. Fick tag på henne på mobilen. Hon var redan i stallet och undrade om jag i sånt fall kunde komma på en gång. Eftersom jag inte hade något speciellt för mig så for jag iväg till hennes stall för en liten visit.

Hade en trevlig pratstund och så fick jag hälsa på Tammy, 7 månaders fölunge. Söt som socker, precis som fölisar ska vara ;-)

Tammy tyckte först att jag var en lite läskig figur som kom där och var nyfiken



Tammy är Mirjas blivande Westernhäst och det verkar som om Tammy verkar vara rätt pålla för den uppgiften. Social och lugn. Rätt färg har hon ju också *fniss*.

Sedan så försökte vi får Tammy till att vara fotomodell



 



Men hon tyckte vi var lite konstiga typer ;-)



Hur som helst så var hon hur söt som helst, just nu så är den lilla fröken 1,25 m cirka i mankhöjd. Växer så det knakar ;-)

När jag kom hem ifrån Mirja så blev det lite lunch, sedan var det bara att ge sig i kast med sitt eget stall. När jag höll på med mockningen så hörde jag hur Oktawia och Sabina galopperade runt i hagen. Var tvungen att gå ut och kolla vad de höll på med.


Oktawia såg något "spöke"



Blåste som en drake och sedan for hon iväg i en serie bockningar och bakutsparkar så man trodde hon skulle slå knut på sig själv. Dessutom tackade man gud att hon inte sysslar med dylika saker när man sitter på henne!! Katapultstol är bara förnamnet!!!

Jag såg ingenting som kunde vara konstigt eller läskigt, utan jag misstänker att damerna helt enkelt bara var på allmänt bushumör.




Eller vad tror ni ;-)



När damen fått utlopp för sin överskottsenergi så ställde hon sig på sin vanliga favoritplats. En liten upphöjning i hagen där hon har fri sikt åt alla håll och kanter.



Lilla Sabina, det lilla busfröet - hon ville bara ha godis hon ;-)



Under tiden som jag fixade klart stallet så höll maken på och möblerade om i vår lagård, nu skulle utemöblerna in, efter lite trixande så fick han in nästan allt. Upptäckte lite senare att möblerna i bersån är kvar, nåja, det får bli någon annan dag.

Maken fixade också till en liten skiva innanför dörren till sadelkammaren. De små kissungarna, som numera har raketbränsle i sina små ben, rusar ut så fort man gläntar på dörren. Inte så bra när det står en kuse på stallgången... eller om hundarna är i stallet...

Här är en liten närbild på "Nalle"



Hur söt som helst. Han uppskattade inte alls skivan maken satte upp. Lite senare så  hade han klättrat upp och tittade över kanten och försökte klura ut vad skivan var bra för ;-)



De andra två små tjejerna roade sig med varandra



Hm, de har fått syn på stiglädret till sadeln...


Nu börjar det verkligen bli höst i trädgården. Trist när möblerna blir intagna, men de kan ju inte stå ute under vintern.



Tomt och öde, bara en massa löv...



Matade pållarna och så matade jag mig själv innan det blev dags för Oktawias motion. Hade tänkt rida ut en sväng, men eftersom det blåste full storm och Otkawia visat konster ur den högre skolan ute i hagen. Så ändrade jag planerna och det blev tömköring istället. Okatwia var laddad till max och det tog 5 min innan hon hade taggat ner och kunde skritta normalt. Värmde upp genom att gå upp och nerför vår backe i 10 min, sedan så höll jag till på vår vändplan. Oktawia var väldigt okoncentrerad i början. Tittade åt alla håll och hade inget focus på mig alls. Var seg i traven så det blev galopp direkt. Då vaknade hon till liv ;-). Ett varv i galopp och hon får igång bjudningen i traven ;-) Lyckades till sist få hennes koncentration och hon jobbade på riktigt bra. Framför allt 8-volterna så är hon väldigt med på noterna - tror hon tycker det är rätt kul. Lite mer galopp när hon jobbats ett tag, och trots att volten blir liten så jobbade hon på rätt bra. Man ser att hon får ta i lite mer i vänster varv och har en tendens till korsgalopp då. Men eftersom volten blir liten så är hon ju tvungen att rätta sig själv för att inte trilla omkull ;-) så någon fördel har ju den lilla volten. Galoppen  i höger varv blir lite rundare än den i vänster varv.


Här är det travjobb på volt.



Tömkörde i 40 min och Oktawia blev lite svettig tack vare galoppjobbet. Damen var helt nöjd efteråt i alla fall och tyckte i dag att det var rätt skönt att bli ompysslad efteråt. Hon hade ju fått äta INNAN jobbet så då går det bra att bli ordentligt borstad innan man får gå ut i hagen igen ;-).

Det var faktiskt skönt att hinna med att motionera kusen, bli klar i stallet INNAN det blev mörkt ute.

Fyllde på med lite mera mat, kallrökt lax och lite äggröra. Sedan satte jag mig framför datorn och jobbade lite. Uppdaterade NRU's hemsida under ett par timmar.

Så nu är det kväll igen. Dags att gå ut stallet och plocka in damerna och dem kvällsmat. Ta rätt på lite tvätt eftersom tvättmaskinen gått hela helgen. Hinner inte stryka allt (som vanligt), men måste göra iordning kläder till morgondagens jobbdag i alla fall.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0