23/10 Torsdag - Hästar och katter

Slutade 30 min tidigare idag för att utnyttja min friskvårdhalvtimme som jag har som personalförmån. Vi får ta den i slutet av dagen och det tycker jag är jättebra. Var alltså hemma 30 min  och målet var att hinna ut innan det blev mörkt. Och var väl ungefär det vi hann också. Jag behöver ju äta och hästen behöver äta innan vi utövar något som helst samarbete, så kl 17:50 satt jag i sadeln, solen var på väg ner, men det var inte mörkt ute ännu. Dock var vi utrustade med reflexer för det blir ju kolsvart snabbt.

Nu ser det ut som om det är tvärmörkt innan vi ger oss iväg, men det är bara för att kortet är taget med blixt, men vi syns i alla fall :-)



Oktawia var pigg och lite på tårna i början, det blåste ju också dessutom. Hon blir också mer på tårna just när det är skymningsljus ute. När vi kommit 300 m hemifrån var det totalt tvärstopp. 100 m framför oss gick en granne med sin vovve. Oktawia bestämde sig snabbt för att denna granne var ett hästätande monster. Och det krävdes mycket "övertalning" innan hon vågade röra sig framåt, ett steg var 3:e minut. Det var inte förrän grannen försvann utom synhåll som hästkräket kunde röra sig framåt lite mer normalt *suck*. Maken som har SÅ bra tålamod *inte alls* höll på att bryta ihop *fniss*. Nåja, när vi kom ner på banvallen så var hon lite mer avslappnad och vi kunde börja trava. Idag blev ridpasset ett rent avrastningpass, trav typ hela Rumboholmsrundan. Hade pannlampa på mig så trots att det blev mörkare och mörkare så såg jag vägen framför mig. Desto mörkare det blev desto bättre gick Oktawia, då kunde hon koncentrera sig på mig istället för att glo efter spöken.... Sista biten hem när vi skritta av, så var hon helt lugn och avslappnad och det trots att vi hade vinden i rumpan. Då är det ju lätt hänt att pållan stissar upp sig, men idag fick hon den motion hon behövde. Jag upplevde också idag att jag har problem med yrsel, kan absolut inte vrida på huvudet i mörkret för då tappar jag balansen totalt. Dåligt mörkerseende? Åldern...?? Nåja, jag får ju i alla fall träna på att titta rakt fram istället för att glo ner i mankammen *harkel* :-)

50 min senare så var vi hemma igen istallet och då var damen rätt nöjd ;-)



Skötte om Oktawia, sedan var det bara att ta itu med boxarna. Sabina hade legat ner och sovit under tiden som vi var ute. Tror de blir rätt trötta av blåsten. Så pållarna fick stå inne resten av kvällen. Bara att skifta kuse på stallgången under tiden som man mockar.

När jag var klar med pållarna och mockning, byte av vatten och fixat höpåsarna. Så ägnade jag mig åt kissarna i sadelkammaren en stund.

En av tjejerna gillar att ligga i korgen där jag har lite extra elrep ligger...



Den andra tjejen tycker att min pall, och framför allt handtagshålet mitt i, är väldigt intressant...



Lilla Nalle ska vara med som vanligt ;-)




När man sedan bust tklart, ja då är det nog bäst att vara hos mamma i alla fall ;-)




Kissungarna blir 6 veckor i morgon och är nu fulla av bus och spring. Tur att sadelkammaren är rätt stor ;-)

När jag var klar i stallet gick jag in och jobbade en stund åt Gränsbrytning, tog en timme. Här har man inga problem att få kvällarna att försvinna. Nu är det bara nattning av pållar kvar. Sista rastningen av vovvarna och det enda som är kvar sedan är att ska jag kolla på Criminal minds.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0