26/10 Söndag - Grått och regnigt

Totalt spöregn på morgonen och jag var glad att det inte var jag som behövde gå upp och ge pållarna frukost ;-). Framför allt var jag väldigt glad över att vi hämtade hö IGÅR när det var uppehåll!  När jag väl släpade mig ut till stallet 1,5 tim senare så hade det i alla fall slutat regnet.  Dock så lyste solen med sin frånvaro och det var totalt jämngrått.

På fm så slappade jag en stund, sedan så tänkte jag att jag skulle göra lite nytta i alla fall... Så jag bestämde mig för att ta iut med stryktvätten. Den börjar liksom växa och bli enorm :-O förstår inte alls hur det går till *harkel*



Började och kom en liten bit på väg, men tröttnade rätt fort ;-) Maken och jag får istället iväg till Marieberg och besökte Silvan. Det var några speciella ihoppressade block som vi köpte till kaminen. Vi ska testa och se om de brinner längre än vedklabbarna och om det kan vara vits att lägga i ett par på kvällen när man gå och lägger sig.

När kom hem och testade så visade det sig att de var inte helt enkla att få fyr på, eller också är det jag som inte har det rätta handlaget ;-). Det går aldrig bra för mig att få fyr i kaminerna, utan det slutar på samma sätt. Att jag svär en ramsa och ropar på maken som får se till att det börjar brinna i kaminen....

På em så tog i alla fall itu med ett mindre roligt jobb, men helt klart nödvändigt. Tegelkrossen maken körde hem i fredags ska ju användas... Efter lite diskuterande så kom vi fram till att vi (maken) i alla fall gräver bort grässvålen eftersom det är den som gör att marken blir som att gå i snor.

Sagt och gjort. Fram med spade, kratta och kärra. Maken grävde och jag körde iväg jorden. Efter en stund hade vi kommit en liten bit på väg...



Maken har nu börjat gnälla över att det var jobbigt.... ja det brukar ju kroppsarbete vara *fniss*. Ungefär 5 cm tog vi bort och under kom det fram grus, sand och gammal tegelkross. Jag har något svagt barndomsminne om att det varit en grusad lagårdsbacke när jag var liten... Det kom upp en hel del gamla rostiga spikar också, som snabbt förpassades undan så de inte ska fastna i bildäck eller hästhovar!

På med tegel krosset i däckfårorna...




Det kanske inte blir allt för vackert, men vi testade med bilen och det funkar! Hjulen får fäste och vi borde få upp trailern utan problem. När vi kommit så här långt var maken trött och det regnare friskt... men jag lyckades övertala honom om att vi skulle fortsätta en bit till. Jag offrade min tid med pållan, hade tänkt ut och motionera damen i dagsljus, men det kändes som om detta var viktigare...

Så totalt 2 timmar senare och vi båda två rejält mycket blötare och framför allt skitiga - lera högt och lågt. Så börjar det likna något.



Maken gick in för att vila - blöt lera är ju tungt att gräva. Jag tog itu med lite persedelvård som jag inte hann med igår. Gjorde rent och smörjde sadel och träns, under tiden som jag sysslade med detta så for det runt 3 st busiga och helvilda kattungar. Fick hela tiden ha koll på vart jag satte ner fötterna för att inte kliva på dem.

Roligast är att ligga i korgen där jag har lite elrep liggandes.




En liten busig tjej, och snart var de 2 busiga tjejer... ;-)



Kattungar som leker kan man titta på hur länge som helst ;-). Lilla Nalle for runt som en svart ulltuss och hade ingen som helst lust att fasta på någon bild idag ;-)

När jag var klar med allt i stallet så var det bara att gå in och ta itu med stryktvätten. Den hade inte försvunnit någonstans... Tog ett par timmar men sedan hade jag kommit rätt långt. Bordet syns och allt är klart förutom några dukar. Var dock tvungen att sluta strykningen för att det var dag att gå ut och plocka in pållarna. De två träskmonstret ville komma in och få sitt käk. Täcken var förstås blöta, men inte rakt igenom. Hänger på tork nu och jag hoppas de  hinner torka ordentligt tills i morgon. Regnandet lär väl fortsätta kan jag tänka mig...

Ringde och pratade med min kompis Birgitta, det hade gått bra att köra hem min systerdotter. Jag har försökt nå henne på mobilen flera gånger under kvällen, men inte lyckats. Så jag hoppas allt är bra med henne och att hon inte deppat ihop alldeles nu. Hoppas att hon verkligen förstår att det bara är att höra av sig om det krisar.

Nu ska jag förpassa mig själv till sängen så man orkar med kommande dag. I morgon ska jag gå på kurs och lära mig ett system som heter Adela - ska bli jättekul :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0