6/10 Måndag - Fortsatt bilstrul...

Hela dagen igår så laddade vi batterier, både det nya och det gamla. Bilen startade finfint i går kväll. Så i morse när vi skulle åka till jobbet.... Maken hade bil stod på tomgång tills jag fått på mig ytterkläderna och låst dörren. När jag satt mig i bilen så säger han att det inte är värt att åka med bilen. Laddningslampan till batteriet lös direkt. Så även om vi hade ett batteri i reserv så var det ingen garanti att vi kunde ta oss fram och tillbaka till jobbet.

Maken blev lagom glad... jag insåg att man inte kunde göra så mycket åt saken just då. Utan att det bara var att ta sig ut till stora vägen för att ta en buss till jobbet.

Sagt och gjort, upp på cyklarna och full vart i väg. Maken upptäcker då att han har ett tomt bakdäck....

VILKEN bra början på denna vecka - knappt man tror att det är sant ;-). Eftersom vi hade bråttom till bussen och inte skulle hinna promenera så blev de till att cykla på tomt däck....

Nåja, vi hann med bussen i alla fall och kom iväg till jobbet. Under dagen fick vi lite tips om vad det kunde vara för fel på bilen.

Vi bestämde oss i alla fall för att lösa varsit pendlarkort och så åker vi buss i fortsättningen IFALL bilen fortsätter att krångla - då kommer vi till våra jobb i alla fall.

Vi träffades på Resecentrum efter jobbet och gick inför att köpa våra busskort - hade lite tur. Länstrafiken håller på med en kampanj så bara för att vi löste varsit kort ska vi få varsin MP3-spelare. Det säger man ju inte nej till :-) Ska komma på posten så småningom.

Nackdelen med att åka buss är att det tar mycket längre tid än att åka bil. Men när bilen inte funkar så ....

Efter det att vi fått i oss lite ätbart så gick vi ut och testade en grej som jag fått tips om. Startade bilen och varvade motorn, om då laddningslampan slocknar vid varvning av motor så kan det vara problem med kolen. Och mycket riktigt, lampan slocknade. Så under tiden som jag gick ut och fixade stallet så skruvade maken bort "spänningsregulatorn" - tror jag det hette. Sedan kom han med den lilla prylen - på den ska det sitta två kolstavar och om man säger så - jag förstår att bilen in laddade! För kolen den ena kolstaven var helt slut och det var inte mycket bevänt med den andra heller.



Så förhoppningsvis klarar vi oss undan med inköp av en regulator. Maken ska kolla på Biltema i morgon, kostar cirka 100 kr eller nåt sånt. Ett överkomligt pris med tanke på vilka problem felet ger oss.... ;-)

Pållan fick vila idag, när jag var klar i stallet så behövde jag göra lite uppdateringar på NRU's hemsida och lite annat pyssel. Börjde med att gå lös på stryktvätten - fattar ingenting - VART kommer all stryktvätt ifrån :-O ;-)

Hur som helst, när jag sorterat upp tvätten och fått påslakanen dragna med hjälp av maken så hade jag ett BERG av stryktvätt över hela matsalsbordet... då tappade jag totalt lusten att börja hantera strykjärnet... Tvätten har legat ett par veckor och tänker inte springa iväg så den fick ligga kvar tills lusten att stryka infaller på nytt.

Istället tog jag tag i disken. Det var min tur att diska och eftersom jag inte hade den minsta lust att få en ENORM disk som maken brukar få ta tag i, så jag diskade istället.

Hann precis klart med disken och fixa spis och köksbänk tills det var dags att plocka in pållarna för natten. Sabina stod utanför stalldörren och väntade på att få komma in. Oktawia var i andra änden av hagen, men när hon hörde att jag la upp maten så kom hon galopperadens ;-). Kolla över pållarna så att allt var OK med dem, sedan blev det nattat i stallet.

Hann precis in tills det att CSI började kl 21, nu är det bara kvar att kolla på lite nyheter och sedan är det sängen som väntar.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0