14/9 Söndag - hann göra mycket

Idag var det full rulle hela dagen. Upp kl 8 och ge pållarna frukost. När de käkat upp och jag själv ätit frukost så blev de utsläppta och jag fixade stallet på fm.

Sabinas box är lättmockad, hon rör inte runt en massa i sin box. Bajshögarna ligger prydligt på rad utmed ena väggen. Oktwia däremot - hon är ingen fin dam utan en riktig skitgris i boxen. Hon måste absolut vandra runt och dra runt pink och bajs runtikring. Brukar se ut som om kriget dragit fram i hennes box *suck*. Idag var det inget undantag...

Oktawias box innan mockning



En halvtimma senare så var hennes box ren och fin :-)



Samma procedur varje dag ;-)


När jag var klar med stallet så fixade jag och maken en ny låda till Prickan och hennes bebisar. Transportburen som Prickan trivs i är ju i minsta laget för familjen. Jag var lite orolig  om hon skulle uppskatta bytet till låda, men jag oroade mig i onödan. Passade på att byta plats med kattungarna under tiden som mammakatt käkade mat. Prickan accepterade nya lådan på en gång och verkade nöjd med miljöbytet :-)

Prickans bebisar är ju hur söta som helst...



När jag var klar ute så gick jag in och jobbade åt NRU ett par timmar. Sökte rätt på lite konferenser som skulle läggas ut på hemsidan.

Under tiden som jag höll på med stallet och sedan jobbade åt NRU, så höll maken på uppe på taket hela fm och en bit in på em.

Idag agerade han plåtslagare :-)




Det var skyddsplåten runt skorstenen ner mot taknocken som fixades till idag. Var en massa mätande, skärande, bockande och borranden där uppe på taket. Han var bara nere en sväng för lite kaffe och lunch som jag serverade honom, sedan upp igen  ;-). Men det är väl bäst att fixa till skyddet medan det är fint väder, annars så regnar det ju in och det är ju inte så lyckat!

På em åkte vi till en arbetskamrat till mig. Vi idkar lite "byteshandel" ;-) jag tog med mig hästgödsel och hon stod för sågspån - bra byte tycker jag :-). Efteråt så for vi vidare till min moster som bor nära min arbetskamrat. Där tog vi en fika, snackade bort en stund och så köpte jag 10 kg potatis av henne.

Väl hemma igen så var det dags att fixa middag. Under tiden som jag lagade mat så höll maken på ute med grästrimmer och fixade.

Efter maten så ringde jag till en granne som har ridbana. Det var OK att komma med Oktawia och låna banan. Så snabbt ut och plocka in pållarna. Gjorde iordning Oktawia för tömkörning. Maken följde med eftersom jag behöver hjälp med att hålla hästen när jag ska sätta på tömmar osv.

Oktawia tyckte det var VÄLDIGT konstigt att gå ner till grannens bana. Helt plötsligt så kliver jag av vägen och ska in på det där stället där det är en massa islandshästar ;-) Oktawia var superspänd och glodde på allt runtomkring. Det var INTE enkelt att få henne koncenterad på mig och på att jobba. Jag fick slita som en galning och kunde inte släppa focus för en sekund. Efter 30 min jobbande i trav och med mig springandes efter *pust* så började hon ÄNTLIGEN slappna av och komma till arbete. Det satt hårt inne idag! Jättebra träning för henne i alla fall, just detta med en ny miljö, hästar runt henne som rörde på sig och som mitt i passet blev intagna. Då flippade hon ur lite och hoppade runt på bakbenen. Rätt skönt att tömköra i det läget ;-). Hade dock situationen under kontroll och hon slutade snabbt studsa runt.

Jättesnällt att vi får låna paddocken, är trots allt lite lättare att tömköra på sandbana än att hålla på och harva runt i hagen. Och framför allt är det kanonbra träning för Oktawia att få se annan miljö och andra hästar som lite störningsmoment.

Totalt tömkörde jag 40 min, och promenaden till banan tog 20 min ToR. Alltså 60 min motionspass för damen, och hon var inte det minsta trött ;-). Avslappnad och nöjd var hon, men passet var inte alls speciellt jobbigt för henne.

Då var det snarare så att jag var helt slut. Totalt dygnsvettig och röd som en tomat i fejan ;-).

Pållarna fick stå inne resten av kvällen. När jag var klar med pållarna så gick jag in och tog mig an disken... hm - saknar vår diskmaskin.... men vi har inte råd att köpa en i nuläget så det blir till att diska för hand....

Vid 21 var det ut i stallet igen och natta pållar. Sedan tillbringas resten av kvällen framför TV :-)

Snipp snap så var den helgen slut ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0