17/9 Onsdag - Eftertraktad helt plötsligt...

Känner mig rätt sliten idag. Två stycken anställningsintervjuer på samma em - det tar på en. Men samtidigt så är det himla kul att jag så eftertraktad, det har nog aldrig hänt tidigare *fniss*.

Kl 13 var jag på Riksgymnasiet för intervju nr 2, det kändes bra och jag tror de fortfarande är intresserade av mig. De ska bestämma sig denna vecka och lämna besked på fredag eller måndag. Kl 15 hade jag nästa intervju, hade tid på mig och det var tur det. För till min fasa så upptäckte jag att jag glömt mina betygskopior kvar på jobbet :-O. Så det var bara att fräsa tillbaka dit och hämta dem. Kom i tid till intervjun utan problem, men kände mig rätt tom i bollen ;-). Så när intervjun började så började det som intervjuerna brukar börja... "kan du berätta lite om dig själv, vad du är för en person". Jag började, men kände direkt att det vart totalt blä! Så jag sa som det var att jag kom direkt från en annan intervju och var lite utpumpad. Det hade intervjuarna (två rektorer) full förståelse för så de skiftade snabbt och började berätta om verksamheten istället. Det var bra och jag kunde hämta andan lite ;-). Drygt 1 timme senare så var vi klara och jag fick besked att de var VÄLDIGT intresserade av mig. De tyckte att jag var helt rätt person som de sökte och de skulle bara kolla referenserna - för övrigt var jobbet mitt :-)

Känner mig smått chockad måste jag erkänna... nu måste jag börja tänka efter - vart vill jag jobba, vilka vibbar har jag fått på de olika ställena. Faktiskt jobbigt läge, men samtidigt himla kul :-D.

Det kommer bli en jobbig helg med mycket tänk...

Hämtade maken vid Maxi efter intervju, men jag var helt slut så vi bytte plats och han fick köra  hem.

Vi var hemma vid 17-snåret, lite senare än normalt. Mitt i hagen står Oktawia och gnäggar MYCKET förnärmat när hon får se mig. Med ett par gnäggningar fick jag mig serverat "Jaså, dags att komma nu. Det var på tiden, var är mitt käk!!!"

Det är inte ofta hon gnäggar när jag kliver ur bilen, men nu var det ingen tvekan om saken vad det var hon ville ha sagt... ;-) Inte lätt att vara hästägare ibland. De tror att man driver någon typ av hotellverksamhet *fniss*

Efter mat till både pållar och oss själva så fixade jag stallet och så var det dags för en ridtur. Vi kom iväg innan det var mörkt, men tog på mig pannlampan för säkerhets skull. Har fått fart på den, så får vi se hur länge den funkar eftersom det varit lite trassel med den. Red runt Rumboholm som vanligt. Oktawia var mer än lovligt pigg. Full fart från gården, hon skrittade så snabbt att hon nästan taktade... När vi kom fram till banvallen och skulle förbi stället med islandshästar så var alla 4 kusarna ute och stod vid sina grindar och väntade på att få komma in. Gick faktiskt jättebra att komma förbi. Tror Oktawia var så pigg och fokuserad på att få röra på sig, så hon hade inte tid att glo på andra hästar. Trav i princip hela Rumboholmsrundan, tog oss till och med förbi en lastbil som höll på att lasta av stort lass med kalk på gärdet utmed vägen. Det mest läskiga var det tomma släpet som stod precis vid vägkanten, att lastbilen skramlade och lät var inga problem. Hon fick titta lite på det tomma släpet med vi kom förbi utan problem. Sista biten på smala grusvägen fick hon galoppera och det blev ett rätt bra tempo på damen... Men hon var fortfarande inte trött. Jobbade med skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen nästan hela vägen hem = 1,5 km. Fortfarande vrålpigg häst... det var inte förräns precis när vi kom upp på stallbacken hemma som hon faktiskt slappnade av och jag kunde ställa in en häst i stallet som var lugn och nöjd. Rumboholmsrundan börjar bli för kort runda att rida.....

När jag var klar med Oktawia så tog jag mig an Sabina. Hon hade utövat spa-beh = lerinpackning så hon behövde borstas av. Under tiden som jag höll på med det så började Oktawia uppföra sig väldigt skumt i boxen....

Hon stod med hängande huvud och sparkade som en vettvilling med bakbenen. Hon brukar ALDRIG sparka i boxen på detta sättet. Hon även stampade med frambenen och börja raka i bädden. Nu blev jag nervös - KOLIKANFALL var ju min tanke. Precis vad man vill ska hända kl 20.30 en onsdagkväll.... 

Men jag tyckte hon verkade så himla irriterad på ett konstigt sätt och bet sig själv i frambenen. Så jag öppande boxdörren för att kolla lite närmre vad det var hon uppenbarligen var vansinnigt irriterad över. 

Då såg jag problemet.... det var STORA skogsmyror i boxen. Det kryllade av dem, och de kröp upp och bet henne på benen. 

Inte undra på att hon var förbannad!!!! 

Ringde in till maken för jag insåg att vi var tvungna att försöka mocka ut myrorna. Oktawia skulle sparka sönder boxen under natten annars. Antagligen så var det ett myrbo med i den spånsäck jag la in i Oktawias box efter att jag mockat.

Så i drygt 30 min stod jag och maken och plockade myror i Oktawias box, ju mer vi rörde runt desto mera myror kom det... men till sist så slutade bädden röra på sig och jag tror vi fick upp de flesta myrorna. Oktawia var lugn i alla fall när hon fick komma in i sin box igen.

Hur var det med det där om hotellverksamheten nu igen... ;-)

Nu är det i alla fall dags att nanna för min del! Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0