21/9 Sönda - slappdag

Har idag inte gjort något speciellt, utan mest slappat och fikat :-). På fm gjorde jag absolut ingenting förutom körde lite uppdateringar på datorn - tog hur lång tid som helst - passade på att skriva ett brev till min gamla brevvän under tiden. Det blev ett långt brev till min brevvän, har inte skrivit på ett tag så jag hade massor att berätta. Hon kommer bli väldans glad när hon får mitt brev ;-)

På em så åkte jag hem till min kompis Birgitta och hennes familj, där fikade vi och pratade lite någon dryg timme. Lämnade av Oriflamevaror till henne. Sedan åkte jag vidare till en annan kompis, fast inte hem till henne utan till hennes stall. Lämnade av Oriflamevaror där också. Dock blev det inget fika, men vi snackade bort en stund.

Hemma igen vid 17-snåret och skulle precis ta itu med en stor disk när det vi får främmande. Det är min moster som dyker upp. Jättekul, det är evigheter sedan hon var här senast. Så vi tog en fika och snackade bort en stund.

Dessutom samtidigt som min moster kom så kommer också MÅNS! Min kattkelgris nr 2. Denna kisse är född augusti 1994 och var 4 månader när vi flyttade till vårt hus. Han är kastrerad och ändå så drar han iväg varje vår och är borta ända tills hösten. I år så kom han hem ovanligt tidigt, andra år har han inte dykt upp förräns i slutet av oktober. Men han börjar ju bli gammal och antagligen svårt att hitta mat. När jag fick syn på honom i trädgården vet jag inte vem som blev gladast, jag eller Måns ;-). Han fullkomligt flög upp i famnen och spann så mycket han orkade. Jag kände en oerhört lättnad över att han klarat en sommar till, vart han nu håller hus. Dock var han väldigt mager, så nu ska han matas försiktigt.

Nöjd och glad över att vara hemma igen.



Nu var dagen nästan slut, men jag hann ut med Oktawia precis innan det blev mörkt. Idag blev det en kort promenad på 40 min, men det verkade som om det var precis lagomt för Oktawia. Hon var lugn och verkade tämligen nöjd. När vi kom in i stallet efter promenaden så gäspade hon stort 3 gånger och var totalt avslappnad. Klättringsturen igår tog visst udden av överskottenergin *fniss*.

Under tiden som jag var ute och gick med Oktawia så fixade maken en kaka. Han använde samma recept som till blåbärskakan, men tog nyplockade björnbär istället.

Han lyckades att få till den alldeles utmärkt :-D




Vi fixade middag, behöver ju få sig mat innan man går lös på kakan ;-). Har nattning av hästar kvar och sedan är det bara att parkera sig framför TV och titta på "Mord i sinne". Och så är denna veckan slut!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Vad underbart att Måns kommit hem igen - varsel om en tidig höst?! Vad sööööt han är!!!

2008-09-21 @ 22:16:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0