29/9 Måndag - Bilstrul

Dagen började inte så himla bra idag. Nackdelen med att kolla på "mord i sinne" är ju att man kommer i säng lite väl sent. Både jag och maken var hur trötta som helst i morse, vaknade sent och när vi väl skulle åka iväg till jobbet - stressade till max. Då startar inte bileländet!!!

Hur glad blir man då på skala 1-10 - typ minus 5!!!

Batteriet tog tvärslut TROTS att vi hade motorvärmaren i. Svårt dock att veta om det var fel på startmotorn, generatorn eller om batteriet var slut.

Maken skulle leta reda på batteriladdaren och sedan cykla till jobbet, jag knallade iväg till busshållplatsen och kom iväg med en buss ganska omgående. När jag lite senare ringde och kollade med maken så hade han fått ta ut en semesterdag och var hemma.

Jag kommer ihåg att jag reagerade i vintras på att batteriet var lite väl slött. Det var på håret att det orkade starta bilen ibland, och vi har haft bilen i 4 år - och inte bytt batteri.

Åka buss till jobbet funkar ju för mig, men just idag så hade jag en träff inbokad med min nya chef... men det löste sig genom att jag fick låna en bil på jobbet så jag snabbt kunde ta mig fram och tillbaka. Vid 14.30 tiden fick jag ett meddelande från maken att bilen startade utan problem när batteriet väl var uppladdat.

Och vad gör man.... batteristrul är det värsta som finns och börjar det strula NU när det inte ens är kallt ute, ja då finns det bara en sak att göra. Köpa nytt batteri!!!

Maken kom och  hämtade mig när jag slutade, och ett batteri inhandlades. Vi blev snabbt 800 kr fattigare :-O! När vi senare på kvällen bytt batteri så märkte vi skillnad - betydligt lättare att starta bilen. Bara hålla tummarna att det inte är några problem i morgon bitti.  Vill inte behöva få med mig 6 st morotskakor på bussen *fniss*

Kvällen för övrigt bjöd inte på några direkta överraskningar. Fixade stallet som vanligt, idag var det skönt att få mocka - bra tillfälle att renska hjärnkontoret. Nya assistenten började idag, försökte komma ihåg om jag glömt något viktigt som jag skulle behöva  föra över till henne. Men skulle det vara något så får hon väl ringa mig eller maila.

Jag gjorde också ordning glasyren till morotskakorna, tänker glasera dem på plats på jobbet. Förberedde dock genom att göra ordning små påsar med glasyr. Bara att smeta på i morgon ;-)

Det blev sen middag idag, maken fixad den under tiden som jag fixade våra räkningar. Han fick välja och han vill helst fixa maten ;-).

Pållarna blev nattade vid strax innan 21-snåret, så jag hann in precis tills det att CSI började. Nu är det bara sängen som väntar...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0