8/9 Måndag - Ridlektion

En mycket regnig måndag var det idag. Maken tömde mätaren i går och då var den tydligen full. När vi kom hem så var det 25 mm i den - har regnat rätt bra med andra ord. Nu syns det på åkrarna att marken är mättad av vatten. Översvämningar är ordet! Känns rätt bra att bo på en kulle, även om man skulle kunna tro att vi har sjötomt numera ;-)

Pållarna hade regntäcken på sig så det gick ingen nöd på dem. Fixade ordning stall efter maten. Försökte ta in dem vid 19-snåret, men de ville inte alls komma in. Jag skulle åka in till ÖFK för att rida en ridlektion åt en kompis, ville helst plocka in pållarna innan jag skulle iväg. Men det var bara att lägga ner de planerna.

Min kompis Ylva och jag har ridit i samma ridskolegrupp tidigare inne på ÖFK. Nu jobbar hon kväll vissa gånger när hon har ridlektion och kan jag så rider jag gärna hennes lektioner vid dessa tillfällen. Nyttigt för mig att rida lite andra hästar än min egen.

Idag var det ett sto som heter Why Not som jag skulle rida. Hon gick lektionen innan så jag fick sitta på läkaren en stund och titta. 
 
Stoet var inte alls den mest lättridna typen av häst, men det var bara att kämpa på. Gick rätt OK med tanke på att jag inte ridit henne tidigare. Jag var också imponerad över mig själv, hade inte alls tappat så mycket ridkondis som jag befarade - har inte ridit lektion sedan typ i vintras någon gång. Det var också trevligt att få rida och få galoppera. På min egen så funkar ju inte galoppen inomhus. Och jag kom faktiskt ihåg galopphjälperna ;-). Min vänstergalopp är sämre än höger, beror på att jag är väldigt mycket svagare i min vänstra höft efter diskbråcket. Hm... behöver träna på pilatesbollen ännu mera....

Jag var rejält svettig efteråt i alla fall, kommer kännas i benen i morgon och i övermorgon ;-).

När jag kom hem så var det dags att försöka få in pållarna. Maken och jag stod och ropade på dem i kolmörkret i cirka 20 min innan damerna behagade komma galopperandes. De stod och tryckte längst nere i sommardelen av hagen - under träden i skydd från regnet. Vi ska stänga till den delen av hagen nu. Blir bara totalt söndertrampat i blötan, ligger ju nedanför vår kulle. Det är fullt tillräckligt att behöva leta efter hästarna i den övre delen av hagen när det är kolmörkt ute... Det är verkligen dags att se över förrådet med fungerande ficklampor och batterier. Vi hittade inte en enda fungerande ficklampa... *suck*. Dags också att skaffa en ny pannlampa, min har nog gett upp för den ville inte funka sist jag använde den.

Nu ska jag ta min trötta lekamen och hoppa isäng så man orkar med morgondagens arbete :-)

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0