11/4 Påskafton - Varmt!

Efter en snabbutflyckt till blåkulla är jag åter på plats  ;-)

Idag har det varit en riktigt härlig vårdag med strålande sol och värme :-). Bättre påskafton kan det knappast vara.... Maken morgonfodrade pållarna och jag kravlade mig ur sängen vid 9-snåret - urtrött. Det var en jobbig flygtur till Blåkulle *fniss*.

Efter dusch och frukost så släppte jag ut pållarna och fixade stallet, sedan började det roliga "vårarbetet". Att fixa iordning på trädgården :-).

Jag började med rabatterna. Det gamla nervissnade skräpet från förra sommaren ska väck så det nya som växer kommer upp ordentligt.

Rabatt före storröjning...Jag tar bara bort gammalt torrt skräp, bryr mig inte om att rensa ogräs, det tar jag lite längre fram. Det är hemskt jobbigt att stå böjd och rensa, ibland kröp jag runt på alla fyra - inte mindre jobbigt det  ;-)

Rabatt efter rensning....Nu växer det så det knakar - massor med spännande saker som är på väg upp. Men än så tycker jag det kan vara svårt att se vad det är som är blomma och vad som är "ogräs"....

Vi hade Lillan och Lexi ute, men vi fick ha Lillan fastbunden... hon kan bara inte låta bli att springa ner och mopsa med grannens hundar - så det fick bli löplinan för hennes del. Något Lillan inte tyckte var så himla kul ;-)Men så går det när man inte kan lyda...

Jag klippte även ner clematisen som växer i syrenbersån, nu när man ser gamla förvedade grenar kan man knappt tro att det finns sån enorm växtkraft som det gör i denna clematis. Den heter "summer snow" och är helt otroligt vacker. Det blir helt fullsmockat med MASSOR av vita blommor och den växer runt hela syrénbersån på en säsong, trots att den blir nerklippt till 50 cm nu på våren.

Det enda som blommar fin nu i syrénbersån är ju blåsipporna, fler i år än vad det varit tidigare :-)Under tiden som jag höll på och rensade i rabatterna så var maken uppflugen på stege och sysslade med beskärning.Med 15 st äppleträd i trädgården så kan man lugnt säga att maken har att göra ;-).

Vi höll på ute hela fm, till sist så började magarna göra sig påminda. Dags att fixa påskmat :-). Det blev janssons frestelse och under tiden som den var i ugnen så åkte vi fram till Kyrkan för att tända ljus på mamma och pappas gravar. Men tänk! För EN GÅNG skull så hade någon precis hunnit före - helt otroligt - det har ju inte hänt på hela vintern... men att skicka ett litet meddelande att det blivit tänt - det går minsann inte...  Ljusen åkte med hem och går att använda nästa säsong istället så det är ingen katastrof.

Väl hemma så fixade vi iordning ägghalvor, lite sill (till mig), och så hade jag gjort iordning gräslökspannacotta som är hur smarrigt som helst. Vi blev mätta i alla fall och efter maten så blev jag överfallen av den stora tröttheten. Sol och värme gör sitt... Jag la mig i soffan en stund för att titta på filmen från Bo Tibblin-cliniken jag filmade - ha! Jag slocknade och sov som en gris i 30 min *fniss*.

En till som var trött - det var Nalle det!
Efter tuppluren var jag rätt pigg, så den behövdes ju. Hade gjort upp med M2 att jag skulle komma in med Oktawia till ÖFK till kl 17, så när jag vaknade till liv så var det dags att plocka in pållan. Oktawia har varit ute 2 dgr utan täcke i en rätt lerig hage. Behöver jag påpeka att hon var rätt ingrodd i lera *fniss*. Fram med stora piggborsten och så var det bara att borsta för glatta livet. Vi har ju väldigt lätt och sandig jord så leran lossnar lätt. Efter 30 min borstning så var hon ren nog för att få sadel på sig och snart så stod hon i trailern utan problem. In till ÖFK där M2 och P mötte upp. Dags för att litet ridpass i ridhuset.

Det var ett ekipage inne i ridhuset, men Oktawia var cool. Vid urlastningen så blev det nåt jox och Oktawa var fortfarande fastspänd när hon skulla går ur trailern - panik! Men fördel med gammal lädergrimma är ju att den gick av direkt! Trots incidenten var Oktawia lugn och verkade inte alls ha tagit skada av det hela.

Ridpasset gick också bra. M2 gjorde samma galoppjobb som M1 i torsdags och mycket riktigt så kom Oktawia ihåg vad hon skulle göra så det flöt på rätt bra. Det börjar också märkas nu att Otkawia börjar bli starkare i sin galopp för nu börjar den bli riktigt bra och hon har en helt annan bärighet i galoppen än vad hon hade tidigare. Fattningarna är lugna och fina - inte alls lika stressad som hon var för 2 månader sedan. Framåt går det, sakta men säkert :-). M2 fick låna en grimma av en kompis eftersom jag inte hade någon reservgrimma i bilen - ska man ju ha egentligen... Och damen gick jättebra att lasta. När vi kom hem och maken hjälpte mig att lasta ur så gick det också bra. Så hon verkade inte ha tagit skada av (mentalt alltså) av incidenten vid ÖFK.

Eftersom det var så himla varmt och Oktawia har rätt mycket vinterpäls kvar så var hon ju totalt plaskblöt av svett. Ingen idé att försöka borste på det, utan det var bra att värma vatten och maken fick hålla i damen och jag svampade av henne. Det tyckte hon var skönt ;-). När vi var klara så blev pållarna utsläppta i hagen igen. Oktawia gjorde en snabb dykning ner i backen och rullade sig ordentligt, sedan for hon upp och iväg i en vild bockserie - inge fel på livsglädjen där inte *fniss*. Sabina hängde på och så var det fullt bus i hagen - kul att det har roligt ihop mina små pållar :-). Jag plockade sedan rätt på alla grejjer och fixade klart hästmaten. Pållarna får sedan komma in lagom till kvällsmaten lite senare. Det är fortfarande 15 grader varmt ute nu kl 20.30 så det går ingen nöd på dem.

Jag ska nog ta lite ätbart igen och sedan är det dags att bänka sig framför "brottet och straffet".

Det var allt för idag - Ni får ha en trevlig kväll!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0