1/4 Onsdag - Ridhuset

Efter att ha suttit i ett par budget möten nästan hela dagen idag så var det himla skönt att få komma hem och arbeta med kroppen istället för knoppen ;-). Orkade inte laga mat idag utan det blev lite fil och müsli och sedan full fart ut i stallet. Det är faktiskt skönt att mocka efter att ha använt hjärnan hela dagen och efter mockningen så kände jag mig riktigt pigg :-).

Det verkar äntligen som om våren är på väg nu. Det är fortfarande lerigt, men det har ändå sjunkit undan rejält mot igår. Gjorde slag i saken och planterade lökväxterna maken och jag köpte förförra söndagen. De har fått stått i min sadelkammaren fram tills nu och börjat blomma så fint ;-). Nu är de i alla fall planterade i nya krukan och står utanför vår kökstrapp - lite vårkänsla får man nu :-).

Jag var i alla fall klar i stallet i god tid och det fanns hopp om att inte komma iväg så himla sent till ridhuset. Men så visade det sig att det där med att få trailern på plats utanför stallet inte var helt enkelt i leran. Till och med tegelkroppsen har sjunkit ner. Så det var lite bökigt idag innan trailern stod på ett ställe, inte allt för långt från stallet, ,en inte i värsta leran. Så tidsplanen sprack! Kom iväg vid 19.30 tiden som vanligt. Uppe i ridhuset var det folktomt och så var det totalt vindstilla. Oktawia var vrålpigg trots att hon hade haft värsta röjaskivan i hagen precis innan jag tog in henne. Galopperade som en dåre i hagen, blev naturligtvis hur svettig som helst och avslutade det hela med att göra en djupdykning ner i en lerpöl.

Någon som försökt att borsta en svettig, nyligen lerinpackad kuse... om man säger så här - det är ingen hit!

Nu hade Oktawia regntäcke på sig som tur var så sadelstaden var OK, men halsen *harkel*. Tur att vi var själva i ridhuset *fniss*.

Lagom när jag hade ridit klart hade leran torkat.

Ridpasset gick bra. Oktawai var superspänd i början pga att hon var så pigg. Hon gick och lyssnade efter alla ljud som möjligtvis kunde komma och när en katt jamade till på höskulle så det ekade i hela ridhuset så höll ju naturligtvis Oktawia på att smälla av *fniss*. För en gång skull så lyckades jag hålla mina egna nerver i schack och höll mig lugn och bara red på precis som vanligt. Dock gick det inte att skritta fram på lång tygel... men efter framskrittning och lite jogg i trav så hade damen lugnat ner sig och det gick och jobba henne utan problem. Nu var vi i det ridhuset med dåligt underlag - och idag var det som "hela havet stormar" - så jag tyckte Oktawai skötte sig jättebra. Maken filmade och jag blir lika chockad varje gång. VARFÖR i hela världen kan jag inte hålla händerna stilla!!! Dessutom är jag helt stelopererad i axlarna. Så man kan inte anklaga Otkawia för någonting - hon kämpade på hur tappert som helst med sin kluns till matte på ryggen. Jag tränade på övergångar, skritt-halt-skritt, sedan trav-skritt-trav. Oktawia lydig och så avslutade jag med serpentinbågar för det vet jag att hon gillar och tycker är lätt att göra. Red bara 40 min, men det räckte för att få damen lugn och genomarbetad. Hon verkade väldigt nöjd och tillfreds när vi var klara och det tycker jag är viktigt.

Gick bra att lasta och idag var vi hemma 21:00. Lite tidagare än igår i alla fall ;-).

I morgon kommer M & M så det blir jobb för Oktawia i morgon också. Dock lite smidigare ryttare än matte ;-).

Pållarna är nu matade och alla prylar iordningplockade. Har kollat igenom filmerna som maken filmade, ska kolla noga på fredag och se om det är någon film jag kan lägga ut på Youtub utan att skämmas *harkel*.

Jag har ju en liten hälsning till Nalles fanclub ;-). Små flugor är mycket intressanta och dessa kan man spana på hur länge som helst ;-)


Godnatt!


/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0