14/4 Tisdag - Åter arbetsdag

Jaha - så var det slut på helgen! Snabbt avklarat som vanligt ;-). Helt underbart att det har varit så fint väder och vi har fått en hel del gjort :-).

Idag hade jag föreläsning på Universitetet för fm, sedan lunch med maken vid hans jobb och sedan tillbaka till jobbet och em försvann i ett nafs den också.

Efter mat och lite vila så fixade jag stallet, sedan så gjorde jag och maken en ordentligt kraftansträning... tog bort brodden på Oktawias skor och stoppa i plastpluggar i hålen. Ja, stoppa dit platspluggarna är ju inte så jobbigt - det stora slitet var ju att få bort de gamla brodden... Jag är för klen i händerna och maken vågar inte hålla i hovarna, men med gemensamma krafter så blev det fixat. Skönt att bli av med brodden - nu borde det ju inte komma någe mera snö i alla fall...

Idag var det inplanerat att åka iväg till anläggningen i Latorp och tömköra pållan på stora utebanan. Här ska det miljötränas. Vi kom iväg inte allt för sent, nu när det är ljust ute så tänker man inte på att tiden tickar iväg ;-).

Tyvärr så får jag ett rätt frostigt mottagande när jag kommer upp till anläggningen. Det är inte första gången heller det händer. Det är en av de inackorderade som utav någon anledning - jag har ingen aning om varför -  hyser agg mot mig. Jag känner henne inte. Jag har aldrig träffat henne tidigare mer än vid anläggningen. Men redan första gången jag träffade henne på anläggningen så märkte jag att hon verkligen har ett horn i sidan till mig. Varför övergår mitt förstånd! Jag är alltid mån om att vara trevlig mot folk, hejar och visar hänsyn osv. Jag tycker absolut inte att någon hästras är förmer än någon annan. Vill man ha ett halvblod så har man det, vill man har en travare så har man det, vill man ha en islandshäst så har man det. Man har den häst som passar det man vill göra med den helt enkelt.

För övrigt så tycker jag man uppför sig som folk när man träffar människor som man inte känner när man uppenbarligen ska rida i samma ridhus. Man ska hälsa, och då var artig, inte fräsa ett otrevlig hej, man kan svara på tilltal utan att taggarna står rakt ur, man behöver inte blänga eller ha mungiporna nere vid knävecken. Man behöver inte heller göra saker som försvårar för varandra på rent djävulskap och som går ut över någon annans häst.

Framför allt så tycker jag att man ska ge människor en chans - och INTE lyssna på andra människor förbannade skitsnack och lögner.

Men som tur är så finns det trevliga personer också som står inackorderade på anläggningen :-). Tack och lov!

Hur som helst. Det blev i alla fall rejäl miljöträning för Oktawia idag. När vi kom till stora banan så kom A med sin unghäst, strax därefter kom N med sin pålla. De två skulle longera och jag tömköra, men eftersom banan är stor så fick vi plats allihopa utan problem. Oktawia tittade lite på de andra hästarna, men hon skötte sig kanonbra. Inge stressad, utan det gick jättebra att jobba henne. Riktigt fin i traven var hon och galoppen ser också bättre ut. När vi till sist blev kvar själva då blev hon lite stressad precis när vi blev lämnade själva. Slappnade dock av på bara någon minut och vi kunde jobba ett tag till. Tömkörde 40 min och det fick räcka för idag. Hade gått runt med henne på banan cirka 15 min innan vi började jobba så hon fick slappna av lite. Sammantaget så gick det kanonbra - så fin i formen i traven och hon börjar få muskler på rätt ställe :-) verkligen jättekul!

Vi fick ju då lasta från ett annat stall. Hade kollat med A och det var ok att låna deras stall. Nästan bättre att lasta från det stallet, gick lättare att backa intill. Oktawia tyckte det var lite skumt med ett nytt stall, men klev snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Var hemma till 21, alltså inte så farligt sent. Det var skönt för pållan att vi var ute idag, hon blev inte alls lika svettig som när vi varit i ÖFK's isolerade ridhus ;-). Rykt och pyssel, sedan kvällsnattning.

Så nu är jag klar för kvällen. Ska bara plocka iordning kopior på alla mina betyg, i morgon är det dags att börja med validering. Har ju papper på mina universitetsstudier, men har möjlighet att få läkarsekreterarkursen validerad till högskolepoäng, så det ska jag nog satsa på. Bra ifall jag läser HSA till hösten :-).

Det var allt för idag! Nalle hälsar till sin fanclub - tyvärr utan bild idag ;-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0