20/4 Måndag - Trött

Det märks att man börjar bli för gammal för att vara ute och roa sig 2 dagar på raken *fniss*. Kände mig fortfarande rätt sliten idag också :-O ! Därför var det himla skönt att vi hade förvaltningsdag - en halvdag med friskvård :-). Vi fick lyssna på en föreläsning av PG Vettsjö och föreläsningen hette "När surpuppan log". Det handlade om kommunikation, vilket inte är helt lätt - alltså att kommunicera människor emellan. Framför allt är det problem om man säger en sak med munnen och något helt annat med kroppsspråket - vi fick några rätt roliga exempel på sånt.

Det var i alla fall himla skönt att bara sitta rakt upp och ner och lyssna utan att känna att jag var tvungen att anteckna varje ord - så som man känner press när man lyssnar på en föreläsning när det gäller studier. Detta var ju ren förströelse - en måbra föreläsning som var jätterolig :-).

Det hela gick i alla fall ut på att man har ansvar för sin eget sätt att kommunicera, vad man sänder ut och hur man uppfattas. Vill man förändra en situation så måste man börja med sig själv. Att skylla på andra eller rådande omständigheter leder ingenstans.

Och vilket bemötande man får beror på vad man själv utstrålar - bra humör smittar likväl som dåligt humör smittar.

Jag fick också en bekräftelse på det jag alltid varit övertygad om - att man kan vänja sig vid att vara på ett visst humör och att man kan bestämma sig för att vara på ett visst humör.

Jag är en positiv person - för jag har bestämt mig för att jag inte har något att vinna på att gå runt och vara arg och sur och skylla mina misslyckanden på alla andra. Jag mår helt enkelt mycket bättre om jag är glad och dessutom så blir mina medmänniskor runtomkring mig också blir på bra humör om jag är på bra humör :-).

Det betyder inte att man går runt hela dagen som en fnissande idiot  ;-) - man kan sprida positiva energier ändå!

Tycker man att det är kul att gå till jobbet så presterar man också bättre - så enkelt är det ;-).

Så mycket handlar om ens egen inställning - något man måste jobba med hela tiden. Jag har också lärt mig att jag inte kan förändra andra människor. Det är därför jag numera undviker att umgås med människor som ALLTID är negativa och ALDRIG ser sin egen orsak till hur saker och ting utvecklats och som bara snor energi i från mig. Det är hur jobbigt som helst att umgås med människor som tömmer en på energi och man inte får någon påfyllning tillbaka. Sådana människor går numera fetbort i min umgängeskrets - bekanta eller anhörgia - spelar ingen roll. Livet är för kort för att spillas bort på sådant man inte kan förändra!

Hur som helst - fylld med inspiration efter fm föreläsning så försvann em i ett nafs. Innan jag och maken kom hem så åkte vi iväg till Stadium Outlet och kollade efter vårjackor och skor - men det var inget jag fastnade för. Eller jo, hittade en skitsnygg Gortex-jacka - men den kostade fortfarande 3000 kr trots att den var nedsatt med 2000 kr - det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig prismässigt. Så det får bli någon annan gång.

När vi kom hem så fixade vi middag, det var meningen att jag skulle jobba åt NRU men vår telefonlinje var helt stendöd = inget Internet!!! Ve och fasa! Abstinensen nära!!!

Hur överlevar man en kväll som denna - dessutom trött i kroppen?? Jo, man parkerar sig i soffan och kollar på 2 st avsnitt av CSI Maimi som man inte hunnit kolla på tidigare ;-).

Maken höll på hela kvällen och beskar äppleträd. När jag gick ut strax innan kl 21 för att plocka in pållarna så blev han förvånad över vad klockan var - så kan det vara när man har roligt ;-).

Oktawia fick vila idag - borstade bara av pållarna innan kvällsmaten - båda fäller som allra mest nu! Att det aldrig tar slut...

Roligare än så här blev det inte idag :-)

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0