23/4 Torsdag - Ridpass

Efter en hektisk dag på kontoret var det skönt att komma hem idag. Börjar ju bli riktigt skönt väder också - helst skulle man behöva vara hemma några dagar nu för att hinna med trädgården... Fixade iordning middag snabbt, det blev "kasslergott" idag. En rätt från Må Bra's hemsida och det smakade smakens. Fixade stallet efter maten och jag la på ett kol för att bli klar snabbt. M1 kom vid 18-snåret, lagomt när jag och maken höll på att få trailern på plats. Maken höll på sitt vanliga tugg - som han tycker är jättekul och som ingen annan än jag fattar. För alla andra så låter han bara riktigt asgrinig *fniss*. Eller så har jag stängt av ;-). Trailern kom på plats i alla fall och är M1 var klar med pållan så klev Oktawia snällt på, behövde inte ens rama in med lina! Det skulle inte förvåna mig om att den där damen funkar klockrent med att kliva in i trailer när det väl är dags för cliniken med Ronny Åhman!!! Nåja, det har ju visat sig tidigare att kliva på nära stallet är ju något helt annat än att försöka få damen i närheten av trailern när det är öppen yta...

När vi kom till ÖFK's ridhus så var det nyvattnat och nysladdat, dessutom helt tomt och öde. Inte varje dag man har ett 80-metersridhus för sig sjävl ;-).

Ridpasset gick jättebra - och det att damen är brunstig till max! Ingen skillnad på damens arbetsvilja i alla fall, vilket är himla positivt. Det finns ju ston som knappt är ridbara när de brunstar, men på Otkawia är det ingen skillnad :-). Idag hade jag med mig filmkameran och filmade lite, men har ännu inte hunnit gå igenom filmerna - blir nog till helgen. Det är ju rätt stor skillnad på pållan sedan M & M började rida henne, så det är kul att dokumentera framstegen :-).

Galoppen är nu mycket mera lugn och balanserad. Bra trav har damen haft hela tiden, men den förbättras också. Framför allt av att Oktawia blir starkare och orkar mer. Hon lär sig mer och mer också, även om man får ta små steg när man ökar svårighetsgraden. Måste ha pållan "med sig" - förstår hon inte så blir hon lite blockerad. Dock kommer hon inte i närheten av de blockeringar hon fick tidigare när hon ställde sig rakt upp när hon inte fattade ;-). Och vem har sagt att man måste ha bråttom... framåt, sakta men säkert är bra :-).

Oktawia var jätteduktig när det gällde att kliva in i trailern och stod blickstilla när vi stod utanför och pratade en stund. Färden hemåt gick bra och så blev hon ompysslad när vi kom hem. Damen tyckte det var skönt att bli av med lite vinterpäls ;-).

Pållarna blev kvällsnattade strax innan kl 21, hann in precis för att kolla på Medium - det kan man ju inte missa ;-). Nu är vovvarna ute på sin sista kvällsrastning och det är dags att gå och knoppa.

Men för att tillfredsställa medlemmarna i Nalles fanclum så kommer här en liten kissebild ;-).Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0