4/4 Lördag - Vackert väder

En lördag med helt otroligt vacker väder!! Tillbringade förmiddagen med att först fixa stallet, men sedan så gjorde jag inte så stor nytta. Vi gick mest bara runt i trädgården och nöjt av det vackra vädret. För en vecka sedan så hade vi 1 dm snö och snöstorm - nu är snön borta och blåsipporna blommar för fullt!!
Våra blåsippor har spridit sig rejält och finns i vår syrenberså - när dessa blommar - då är det vår på riktigt :-D. Älskar blåsippor!

Även krokus stod i blom. Det börjar hända grejje i rabatten och under påskhelgen ska jag nog börja rensa. Maken upplyste mig om att snödropparna blommade. Snödroppar sa jag förvånat, vi har inga snödroppar. Men han var envis och jag gick och kollade. Jovisst hade vi snödroppar!! Jag blev jättelycklig! För de snödroppar jag en gång hade har jag fått av en fd arbetskamrat -98 eller 99. De blommade fint tills maken gamla vovve Daisy  (hon är i hundhimlen nu) grävde upp dem 2001... men uppenbarligen var det några frön eller smålökar som överlevde för vi har nu snödroppar utspridda på vår jordkällare.Det är en speciell sorts snödroppar -dubbla blad i blomman - urläckra!Jag har också hängt tvätt ute på torkvindan. Det var så varmt så det blev torrt över dagen. Skönt att inte behöva ha tvätt i hela huset ;-).

När jag strosade runt i trädgården för att kolla läget så hade jag ju med mig Kayo i hasorna. Hon följer ju mig vart jag än går ;-). Hon verkar  också tycka det är rätt skönt med sol :-)Även om det var fint väder så var det inte läge att ha ytterdörren stå öppen. Vovvarna fick vara ute i skift, men vissa katter är fortfarande för bekväma för att ge sig ut.

Nalle på skrivbordet...Någon timme senare så hittade jag honom i min skräplåda - också en bra sovplats....Och tredje gången jag gick in så hade han förpassat sig till hundarnas plats i hallen. Där funkade det också bra att sova som en liten gris...Sicken stil, va!

Efter lite käk så var det dags att plocka in pållarna. Jag hade ridlektion inbokar med min tränare ÅE kl 15.00. Pållarna blev hämtade i hagen kl 14.00, dock tog det längre tid att göra iordning Oktawia än vad jag räknat med. Trots tunt regntäcke så hade hon lyckats gno in sig rejält med lera, som var torr som tur var. Fick hålla på ett tag med piggborsten innan jag fick bort  all lera. Även idag hade vi ställt trailern en bit i från stallet och Oktawia klev snällt på. Kanske kommer funka så småningom att kliva på trailern utan att behöva backa intill - kan man ju hoppas i alla fall ;-).

När vi kom upp till ridhuset så var det lite liv och rörelse på anläggningen. Oktawia var lite spänd i början, men slappnade snart av. Var i alla fall lagom uppvärmd när ÅE dök upp. Fokus ligger ju på att få Oktawia gå i en avspänd form med bra takt och tempo, det lyckades vi bra med idag. Efter knappt halva ridlektionen så var jag helt slut och funderade på hur jag skulle överleva resten av passet *fniss*. Det var bara att bita ihop och fortsätta rida - och jag överlevde ;-).

Oktawia har ju rätt mycket vinterpäls kvar så hon var totalt genomsvettig, på slutet av lektionen så var hon rejält trött men jobbade på hur bra som helst. Så kul att hon blivit sådan arbetsmyra istället för att stegra sig när saker och ting inte passar... ;-).

När vi var klara så skrittade jag av henne för hand så hon fick pusta ut ordentligt. Gick några varv inne i ridhuset, men sedan gick vi utpå anläggningen och rörde på oss ut i det vackra vädret. Bra miljöträning för pållan också att se hur det ser ut runtomkring ridhuset. Det gick bra att lasta och när vi kom hem så var pållan fortfarande genomsvettig. Alltså fram med hink, ljummet vatten och en svamp. Maken höll i pållan och jag svampade damen - DET tyckte hon var riktigt skönt, utom när det rann vatten utmed bakbenen - då blev hon lite kinkig ;-)

Nysvampad pållaNär jag var klar med pållan så fick de gå ut i hagen igen, nu släppte jag ut Oktawia utan täcke eftersom det var riktigt varmt ute. Och vad gör väl då en nysvampad pålla....

Jo, man slänger sig genast ner i leran och rullar sig ;-)Efter rullningen drog båda hästarna i väg i en vild galopp och bocksprångsserie. Oktawia tyckte uppenbarligen att det var väldigt skönt att inte ha täcke på sig. När jag sedan stod där med en höpåse i handen var de snabbt framme hos mig igen.

Oktawia är nu inte så ren och fin längre... ordentligt ingnodd i lera *suck*När hästarna fått sitt em-hö så fixade jag klart i stallet. Gjorde även rent sadeln eftersom pållan blivit så svettig och schabraket hamnade i tvätten - det var totalt genomblött ;-). När jag var klar med allt så blev det lite käk och sedan soffan - var helt slut efter ridlektionen och resten av kvällen har det inte blivit många knopp gjorda. Har tittat på Medium från i torsdags. Ungefär vad jag orkade med ;-). Efter vilan orkade jag gå igenom filmerna från ridlektionen. Maken har idag var riktigt duktig med filmanadet och filmat nästan hela ridlektionen fördelat på 1,5 minuters filmer.

Så här kommer några filmer från dagens övningar :-)

Ridlektion 4/4

Ridlektion 4/4

Det kommer ut ett par filmer till, men nu ska jag gå och kolla på brottet och straffet. Har precis tagit in pållarna - 2 st MYCKET leriga damer! Tur att vi har sandblandad jord och leran är lätt att borsta bort när den är torr. Nåja, lerinpackning är ju bra för huden *fniss*.

Nu är det TV:n som gäller!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Josefine

mysiga vårbilder :)

2009-04-07 @ 09:09:46
URL: http://juisy.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Tack :-). Det var ju riktigt fint vårväder!

2009-04-07 @ 14:22:09
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0