5/4 Söndag - Clinik

Blev lite halvsovmorgon idag. Klev upp 8.30 och gjorde mig iordning för att åka på en clinik som skulle vara inne på ÖFK. Cliniken var med dressyrtränaren Bo Tibblin och veterinär Roland Werner och handlade om hur man med hjälp av rätt träning för sin häst förbättrar hållbarheten. Det var oika ryttare som red lite olika utbildade hästar och man fick se övningar på de olika nivåer som stärker och bygger upp hästen. Mycket lärorik clinik och det gjorde ingenting att sitta inne i ett ridhus hela dagen :-). Bo Tibblin har ju skrivit boken  Ridlära och det är en av mina favoritböcker när det gäller ridlära, och det var väldigt bra att se hans teorier praktiseras och hur de används på olika hästar. Just nu kan jag inte få ur mig allt för det är alldeles fullt av inryck i skallen på mig. Rekommenderar verkligen att ni läser hans bok! Jag hade med mig videokameran och filmade cliniken, kommer dock inte lägga ut något av materialet på youtube ;-). Den som är intresserad av att se materialet får höra av sig ;-).

Jag hade förbokat biljetter, både till entrén och till lunchen. Det var ett smart drag att boka lunch. Jätteskönt att sätta sig vid dukat bord inne kafeterian och värma upp sig mig en god lunch :-).

Var hemma igen vid 15:30-snåret. Pratade lite med maken om dagens upplevelser - han var måttligt intresserad ;-). Ladda upp filmerna och kollade om det såg OK ut och det gjorde det. Hade blivit bättre om jag haft ett stativ, men jag får stå ut med att det blir lite skakigt ibland. Det hörs bra var Bo T säger i alla fall och det är huvudsaken ;-).

Eftersom jag inte hade hunnit fixa stallet på morgonen så var det bara att byta kläder och ut istallet. Maken fixade middag medan jag mockade och fixa hästmat. Fläskfiléngryta som var smaskens. Vid 18-snåret kom M1 och pappa P och Oktawia fixades iordning för en tur till ÖFK. Idag fick M1 testa att rida i dressyrsadeln istället för hoppsadeln. Det var lite spännande ;-). När vi skulle åka så var inte Oktawia helt med på noterna, men efter ett par försök så klev hon in.

Eftersom det var söndag så var det inga ridlektion i ridhuset utan endast en privatryttare. Oktawia såg ut att vara bekväm med situationen ;-). Hon var i alla fall bekväm med dressyrsadeln för ridpasset gick jättebra. I travjobbet var hon avspänd och fin. Övergångarna skritt-trav riktigt bra. Första omgången galoppfattningar gick också bra, de fattningar som var på slutet funkade inte lika klockrent, men Oktawia var trött och fattningarna var helt OK med tanke på omständigheterna, framför allt var den sista galoppvolten riktigt bra.

När vi skulle åka hem så gick det jättebra att lasta damen, hon klev rakt in - ibland blir man förvånad ;-).

Väl hemma så blev pållan ompysslad och sedan blev det kvällsmat. Kollade igenom Sabina - jag blev helt full i päls förstås ;-). Sedan var stallet och hästarna klara för kvällen.

Nu ska jag bara rasta lite vovvar och sedan är det sängen som väntar :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0