9/4 Torsdag - skärtorsdag

Herregud - det är redan påsk!!!! :-O. Jag hänger inte alls med, så här fort får tiden inte försvinna ;-).

Slutade kl 13.30 eftersom det var kort arbetsdag - vardag före röd dag. Hade min trailer med mig till jobbet för vi åkte iväg direkt efter jobbet och hämtade spån. Vi hämtade på ett nytt ställe hos en kille som sågar ved, spånet ligger ute och det var lite blött pga regnet. Alltså så fyllde vi inte trailern med spånsäckar, utan jag tog det torra vi fick fram = 8 säckar. Vi fick alltså med oss spån hem för cirka 3 veckors förbrukning. Killen sågar ved kontinuerligt så  han sa att spån kommer att finnas. Det är ju rätt tungt att ösa spån så när vi var klara åkte vi direkt hem. Maken somnade i soffan på stört ;-), Nalle hade tydligen varit rätt underhållande i natt *fniss*. Nalle brukar ligga hos mig och man kan vakna mitt i natten av att han ligger och tassar på en lite försiktigt i ansiktet. Nu har Nalle upptäckt att maken har ett ansikte att undersöka nattetid... dessutom var det tydligt väldigt kul att pilla på makens mustach *fniss*. Hade inte blivit så mycket sömn där om man säger så ;-).

Under tiden som maken sov så fixade jag stallet, mockade, fixade hästamaten, bytte vatten i hinkarna och så gjorde jag rent sadel och träns. Det var lite väl torrt i ridhuset igår så mitt läder var inte svart längre utan ljusgrått - fullt med sanddamm som snabbt försvann med lite sadelsåpa.

M1 skulle komma runt 18-snåret för att göra iordning Oktawia för en liten ridtur, alltså var vi tvungna att tömma trailern på spånsäckar innan vi skulle iväg med kusen. Maken hade sovit som en klubbad Oxe i 2,5 timme så han var lite piggare. Spånet ställdes i vår gamla lagård där det är inlåst. Tidigare hade jag spånsäckarna stod ute, men det var tjyvar i farten och snodde spån från mig *morr*. Får alltså ha allt inlåst för att få ha det i fred!

M1 och pappa P kom runt 18-snåret, maken och jag var klara och jag hade även hunnit tagit in pållarna. Under tiden som vi höll på med spånsäckarna så hade pållarna busat i hagen - sprungit som galningar och visat "skolor ovan mark" - så Oktaiwa var lite varm under täcket. Lagom uppvärmd till ridpasset ;-).

Idag gick lastningen bra och hon stod stilla i trailern när vi åkte. Framme vid ÖFK så var det helt öde i ridhuset så M1 kunde husera fritt på en 20 x 80 m bana ;-). Oktawia uppförde sig bra under ridpasset. Travjobbet såg jättebra ut. Det blev utökat galoppjobb och lite mindre travjobb och lite ny övning i galoppen. M1 la till att galoppera på den slutna delen av en volt och trav på den öppna delen. Jag tyckte det funkade jättebra. Oktawia fattade rätt snabbt vad det var hon skulle göra och blev bara lite stressad på slutet när hon började bli lite trött. I övrigt såg galoppen jättefin ut, lugn och sansad och rundare än tidigare. Framåt går det med stormsteg måste jag säga :-). Vi behöver inte hålla på traggla övningar med Oktawia, utan hon lär sig snabbt och kommer ihåg det från gång till gång. Nåja, tar väl stopp någon gång och Oktawia kommer vis när hon behöver ha tid på sig för att smälta nya saker ;-).

När vi skulle hem så gick det också bra att lasta och jag var hemma igen strax efter kl 20 - riktigt vettig tid för en gång skull. Maken hjälpte till att lasta och jag tog hand om  Oktawia. När hon fått sin omvårdnad efter ridning så blev det Sabinas tur att få sig en närmare titt av en piggborste. Borstade av det värsta på damen, hon fäller mängder så piggborsten blev full på ett par borstdrag. Den lilla damen tyckte det var skönt att bli borstad :-).

Mat och nattning för pållarna strax innan 21 och jag hann lagom in för att kolla på Criminal minds. Så nu är dagen slut. Vovvarna har precis blivit rastade för kvällen och det är nog dags att gå och lägga sig. Omger mig just nu av trötta katter...

Tussan har varit ute 2 dagar - nu kommer hon sova en vecka ;-)



Hon låg i fönstret när vi kom hem efter jobbet och hon ligger fortfarande kvar på samma ställe ;-).

Lilla Nalle är inte lika trött - först massor av bus - sedan sover man en stund. Förslagsvis på mattes prylar ;-)



Detta var allt för idag - nu väntar sängen!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Malin

Sååååå skönt med klippt shettis!!!!! ;-)

2009-04-10 @ 18:57:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0