11/8 Tisdag - Trailerjobb

Innan vi åkte hem från jobbet idag så blev det en tur till fotoaffären. Ville känna på den kameran jag är intresserad av. Tyckte först att den var himla tung. Hade nog förväntat mig att den skulle vara väldigt lätt. Har kollat runt lite recension osv och jag har nu bestämt mig till vad jag ska spara ihop pengar till :-).

Pentax K20D blir det och bäst av allt - mina gamla analoga objektiv passar :-). Risken är dock stor att innan jag hunnit spara i hop pengarna så har det säkert kommit ut nya fina kameror *fniss*.

När vi var klara i fotoaffären så var det full fart hemåt och när vi kom hem så började vi direkt med arbetet att byta bakläm på min trailer!

Maken började med att ta bort övre luckan, sidoplåtarna och mattan.



Mattan sparar vi för att lägga på nya lämmen.



När jag tittade närmare på den gamla skivan så kändes det VÄLDIGT bra att byta ut den till en ny....



Dags att sätta dit den nya skivan. Det var lite tungt och trixit - men det gick.



Mattan på plats igen. Plåtarna som ska vara runt om är nymålade och ligger och torkar.



Kom inte längre i dag. Ovanstående tog 3 timmar och maken gjorde det tyngsta jobbet - naturligtvis :-). Jag bistod med handräckning, målning och så lyckades jag lokalisera felet till varför inte innerbelysninen funkar. Så det kanske vi hinner laga i morgon. Går ju mot höst och den mörka perioden och då är det ju bra med fungerande innerbelysning :-).

Fällde upp luckan för natten ifall det kommer regn. Så vit och fin - nu vill jag byta ut skivorna i resten av trailern också *harkel*. Maken suckar bara....



I morgon ska beslag, översta luckan och plåtkanterna sättas dit. Sedan är trailern fix färdig att köras med igen och jag behöver inte oroa mig för att Oktawia ska trampa igenom när hon ska in i trailern...

M1 var här på dan och red ut en sväng på pållan. Det hade gått bra och tack vare regnet var vägarna mjuka och det hade gått bra att galoppera. Nu ska jag ut och plocka in pållarna och ge kvällsmat. Efter hästpysslet så blir det TV:n en stund resten av kvällen :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0