12/8 Onsdag - Trailerrenovering...

Efter jobbet så var vi först till Granngården och köpte kattmat, Biancas vita grimma, som jag beställt, hade inte kommit ännu. Ev kommer den i morgon, så vi får väl hoppas på det. Sedan åkte vi till Willys och shoppade mat för kommande vecka till oss själva. Vi var snart klara och så full fart hemåt.

Väl hemma så satt maken igång med trailern direkt. Jag trodde inte det skulle ta så lång tid att sätta på lite plåtar runt kanterna och alla beslag, men ack vad jag bedrog mig.

Jag fixade först stallet så jag var klar med det, sedan kunde jag hjälpa till med trailern. Jag pysslade med lite handräckning. Maken hade också köpte med nya vita smålampor som ska sitta fram på trailern. Dessa bytte jag och det var välbehövligt kan jag säga. Ett helt grustag var det innanför varje glas :-O! Det var bra att maken köpt med ny belysning med hem, för det var bara att slänga de gamla. När jag fått allt på plat och nya kabelskor satt på kablarna, då testade vi strömmen till innerbelysningen. Jippi - där fanns det ström!! :-) Tyvärr fick ingen fart på glödlamporna och de ser hela ut, men det måste vara nåt fel på dem eftersom strömmen kom fram i lamputtaget också. Maken köper med nya från Biltema i morgon. Det börjar ju bli dags att få igång innerbelysningen till trailern nu...

Maken har slitit hårt hela kvällen med trailern... Plåtar slås på plats, hål borras upp i med bultar och dessutom ska allt passa...Några bultar är lite för långa så dessa kapar maken så inte pållan ska göra sig illa...Ska ligga en träribba framför muttrarna som halkskydd, träribban kommer också hindra pållan från att kliva på muttrarna.

Under kvällens lopp var jag ute i hagen och kollade till pållarna. Oktawai får en vilodag idag och verkade inte tycka illa om det ;-). I hagen sken solen och det var varmt och skönt ända fram till kl 21 då de fick komma in och bli serverade kvällsmaten.Usch, jag börjar bli äckligt nervös inför exteriörbedömningen på lördag....

Biancas utställning är ju inte förräns den 20/9, så inför den är jag inte nervös - ännu... men träna ska vi göra också...Strax innan kl 21 så gav maken och jag upp med trailern, det vi har kvar är två beslag som ska skruvas fast och så träribborna som ska vara halkskydd. Dock är maken tvungen att göra några speciallösningar på jobbet i morgon för att vi ska få det att passa. Vi fick övre luckan på plats ikväll i alla fall. Så det känns som att det som är kvar i  morgon kväll går rätt fort att fixa.

Ska ju iväg till ÖFK med Oktawia i morgon så det är bra om trailern är körduglig då ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0