1/8 Lördag - Never ending story

Never ending story - så börjar vårt kök kännas som.... *suck*.

Maken började vid 10-snåret med att plocka fram fläktskåpet. Vi mätte fläkten och konstaterade att skåpet måste modifieras lite för att fläkten skulle passa. Ett hål i botten av skåpet var tvunget att sågas upp. De skurvar som höll ihop botten satt i vägen så maken fick skruva ihop botten med egna skruva plus lim. Skåpet går nu aldrig mer att ta isär.

Efter 2 timmar hade han kommit så långt att det var ett hål i botten på skåpstommen... 2 timmar.... *stön*Fläktskåpet står här alltså upp och ner ifall ni undrade... När vi kommit så här långt tog vi en fikapaus och gick ut med kaffe och macka. Spisen var ju utdragen igen och laga mat i kaoset i köket var inte att tänka på.

När vi väl kom ut en stund så visade det ju sig att solen och det var kanonväder ute :-). Vårt kök ligger ju åt norr så vi hade inte sett solen.... ;-).

Efter en välbehövlig paus så tog maken itu med nästa delikata mätning... att mäta ut vart hålen för röret i väggen och för väggkontakten skulle sågas upp. Nu kände jag att jag mest var i vägen och gick iväg och pysslade med annat. Hängde tvätt, gjorde rent hos katterna osv.

Till sist var han färdig och han behövde ha hjälp med att få skåpet på plats. Då är man tvungen att vara två stycken. Och tänkt... hålen han sågat ur bakstycket på skåpet passade bra :-).

Att mäta, såga och få skåpet på plats tog bara 1,5 timme....Nu är det bara fläkten som saknas... Kl var 14.30 och kl 15 skulle M2 komma. Jag hade inte mockat ännu så jag lämnade köket ett tag, mockade och gjorde rent dressyrsadeln, gjorden och tränset med sadelsåpa, på med nytt vitt schabrak - så var utrustningen fixad.

Under tiden jag pysslade i stallet så hade maken pausat en stund, men först hade han satt dit skåpluckan för fläktskåpet. Mitt jobb blev att justera luckan så den hängde rätt i höjd- och sidled.

Det tog alltså 4 timmars intensivt arbete (raster borträknat) att få upp ett endaste ynka litet skåp *trött suck*. Det är en himla tur att det är sista skåpet på ett tag.... ;-)Resten av köket ser ut som ett totalt kaos - vi har vertyg och prylar ligger högt och lågt...Innan det var dags att käka igen så stängde vi av vattnet och maken satte dit den nya kranen. Han hade kollat inuti kranen igår kväll och ändrat en inställning. Och se - idag funkade kranen :-D.

Tyvärr så blev det ingen matlagning nu heller, utan det fick bli kaffe och smörgås igen - för nåt var jag tvungen att få i mig. Annars skulle jag aldrig orka med programridningen... Hade precis satt mig ute när M2 kom, men hon klarade sig själv i stallet en stund :-).

Utanför stallet hade vi "Kungen" Nalle låg och jäste...Och varför låg hand är och spelade oberörd.... jo, det var en annan kisse som spanade på Nalle. Nämligen Prickan... Vad Nalle inte kommer ihåg, är att Prickan är Nalles mamma... Nalle ser bara en HONKATT - och då måste man ju bara vara hur cool som helst - så hon tycker att kungen är snygg *fniss*M2 gjorde iordning Oktawia och vi lastade 15.45 IFALL damen skulle krångla så vi var ute i god tid. Dock gick Oktawia på utan problem så vi kom in till ÖFK med god marginal. Maken följde med, men han drog iväg till K-Rauta och köpte mer kakelfog. Han är ju måttligt intresserad av vad vi sysslar med när det gäller Oktawia... men han lovade att försöka hinna tillbaka till själva programridningen.

M2 började med att skritta fram ute vid SM-banan, sedan på banan vid stora vägen. Det var första gången Oktawia var på den banan och till sist så blev det för mycket nya ljud som hon reagerade på och blev spänd, plus att M2 var lite nervös så ekipaget förflyttade sig in i ridhuset istället. Oktawia blev där lite väl taggad... och hade ingen som  helst lust att galoppera. Hm, en sån dag alltså....

Programridningen är ju jättebra träningstillfälle, tyvärr så var inte Oktawia på sitt bästa humör idag. Framåtbjudningen var noll och ingenting, vilket gjorde att galoppen inte funkade och så var hon ostadig i formen. Det som var positivt var att hon inte verkade ett dugg stressad över att det kom och gick hästar i ridhuset, hon reagerade inte det minsta på att det satt 2 människor vid ett bord vid ena kortsidan, hon reagerade inte heller på dressyrstaketet. När M2 ridit klart programmet och domaren gick igenom det hela muntligt, så var Oktawai hur cool som helst och stod helt stilla under tiden - på lång tygel - och såg totalt avspänd ut. Bara det är ju helt otroligt. 

Domaren tyckte att det stora problemet var bristen på "bjudning" och tyckte M2 skulle rida med sporrar, snabbt trollades det fram ett par sporrar och så fick M2 testa att rida med dessa och göra galoppfattningar. Oktawia reagerade inte negativt på sporrarna i alla fall ;-). Hon kickade fortfarande mot skänkeln och ville inte gå frammåt, men M2 fick lite tips från domaren vad som behöver tränas på.

Jag filmade det hela och M2 ska få det på skiva så hon kan kolla i lugn och ro. 

När pållan sedan var ordentligt avskrittad så blev det lastning (som gick jättebra) och så for vi hemåt. Pållan blev ordentligt avsvampad för att bli av med all intorkad svett. Det var varmt ute och extremt mycket flugor, så avsvampning och sedan på med insektstäcket. Sedan blev det ut i hagen och lite hö - till pållan stora lycka ;-). 

Plockad iordning på alla prylar och fixade klart i stallet. Var helt färdig vid 18.30 och när jag kom in så visade det sig att maken inte varit helt overksam. Han var i full färd med att få fläkte på plats. Jag kom in i rätt tid för att vara lite handräckare och hålla i fläkten för att maken skulle få sista skruvarna på plats. 

Kl 19.30 - så ÄNTLIGEN..... fläkt på plats!!Och den fungerar som den ska *fniss*.

Nu var maken och jag rejält trötta - köket var fortfarande i totalt kaos. Vi bestämde oss för att det fick vara nog med att köksjobb för kvällen. Alla verktyg som inte behövs längre plockades undan och vi passade på att snabbstäda köket lite efter dagens slit. Bara detta att röja undan och torka rent på bänkar, diskbänk, köksbord och få spisen på plats tog en timme. 

Dock är jag så nöjd över att äntligen ha fläkten på plats - bra  höjd blev det också. Otroligt bra sug är det i den, så nu ska man väl slippa ha stekos i hela huset ;-).Så i morgon ska jag kakla klart runt fläktskåpet. Sedan blir det nog till att göra en insats och storstäda hela huset. Har tvätt att ta rätt på och så ska jag ställa in mig på att jobba på måndag ;-).

Resten av kvällen har tillbringats framför TV:n, förutom vid 22-tiden då jag var ute och plockade in pållarna. Lilla Minna som bott i sadelkammaren fick följa med in i huset eftersom hon rymmer ur sadelkammaren hela tiden. Minna ligger och trycker under soffan i vardagsrummet och Nalle försöker locka fram henne. Han är faktiskt snäll ;-).

Så har min dag varit idag... en hel dag för att få upp ett köksskåp ;-). Men nu är alla skåp på plats i alla fall :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0