25/8 Tisdag - En tur till ridhuset

Har fått ett trevligt besked i dag. Vännen P ringde och talade om att vi fått vårt PM godkänt - jippi!! Så himla SKÖNT att slippa har restuppgift att lämna in. Nästa vecka börjar liksom nästa kurs ;-). Efter telefonsamtalet med P var jag glad resten av dagen - behövs inte mycket för att muntra upp mig med andra ord *fniss*. Ett telefonsamtal duger liksom ;-)

Efter jobbet så var det full fart hem som vanligt. Vi käkade korvstroganoff till middag och sedan var det bara att ta tag i stallet. Mockade först och fixade sedan med vatten både inne och ute till pållarna. Hade sedan en stund på mig innan det var dags att ta in pållan och den stunden utnyttjade till att putsa lite läder. Jag är ju lite knäpp, som bekant, och det där med att putsa läder det gillar ju jag. Doften av rent läder luktar ju gott i hela sadelkammaren ;-). När jag var klar med läderputsandet så fick pållarna komma in och det var en mycket dammig madame som behövde borstas.

Det är märkligt att en svart häst kan bli så dammig. Hon såg ut som om hon gått i närkamp med en mjölpåse :-O. Först i början när man borstar så händer liksom ingenting mer än att hela hästen och jag står i ett enda stort dammoln och astman hänger runt hörnet. Så helt plötsligt kan man skönja att det dammar lite mindre och lite mindre för att till sist faktiskt ha en blank fin pålla. Att all skit sitter på mig är ju en helt annan femma ;-). Hästen är ren i alla fall och jag ska ju inte iväg på något disco direkt ;-)

Det var M1 som skulle rida ett dressyrpass idag, men hon red först sin ridlektion inne på ridskolan. Alltså fick maken hjälpa till vid lastningen, som idag gick ovanligt smidigt. Maken inte så sur över att behöva hjälpa till och Oktawia hade så bråttom in i trailern att jag knappt hängde med in ;-). Kom alltså iväg i precis lagom tid för att möta upp M1 inne på ÖFK.

M1 skrittade fram runt SM-banan och så fortsatte hon framridning i trav och galopp inne på själva SM-banan. Jättebra träning för pållan eftersom gräsbanan går lite upp och ner. Damen fick dessutom riktigt bra framåtbjudning ute på gräset och galoppfattningarna så bra ut. Resten av själva ridpasset skedde sedan i ridhuset och M1 tränade på dressyrprogram LC inför stundande programridning om ett par veckor. Funkade rätt bra idag. Oktawia gillar underlaget bättre i gamla ridhuset än i det nya, som vi var i ikväll, det syns tydligt på hennes framåtbjudning. Dock var hon tvungen att jobba idag trots att vi var i nya ridhuset, kom ett par bakutsparkar i galoppen som M1 löste bra. Det är i vänstergaloppen som damen protesterar och hon har ju jobbigare för vänster galoppen pga ett svagare höger bakben. Men ju mer hon galopperar desto starkare blir hon ju ;-). Det är ändå milsvid skillnad mot hur hon galopperade för 6 månader sedan.

M1 var nöjd efter ridpasset, Oktawia såg också nöjd ut och svettig ;-). Gick bra att lasta när vi skulle hem trots att det var mörkt ute och trailern lös upp som en strålkastare. Himla skönt att det äntligen är ordning på innerbelysningen nu när det är mörkt ute tidigt om kvällarna.

När vi kom hem så blev det en omgång med svamp och vattenhinken för pållan. Det tyckte hon var skönt och hon somnade nästan på stallgången. Dock kom hon snart på att tiden för kvällsmaten var passerad och då ville hon ha mat i rödaste rappet ;-). Stå och fjolla ute på stallgolvet hade hon absolut ingen som helst lust med... Så mat fick det bli. Snabb koll av Bianca och så mat för den lilla fröken också.

När jag plockat undan alla prylar så blev det släckt och godnatt hos pållarna och i stället ägnade jag mig en stund åt att rasta vovvarna. Det är lättare... bara att släppa ut i trädgården och de springer runt som vettvillingar. Matte kan stå på en fläck och vänta ;-)

Nu är det även dags för mig att packa ihop för kvällen och uppsöka sängen för lite skönhetssömn. Nu händer det inger mer roligt idag - så godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0