29/8 Lördag - Segersjödag

Lite sovmorgon idag mot vardagarna, men var uppe 8 och släppte ut pållarna. Maken var redan vaken och var på väg på cykeln med fiskeutrustning och mat. Kl 11 skulle jag vara istan för att plocka upp min kamrat K och 2 tjejer till för att åka iväg till Segersjö för att titta på fälttävlanstävlingen. Alltså blev det ingen lugn morgon, utan full fart direkt :-). Fick iofs i mig frukost i lugn och ro under tiden som jag läste NA på nätet, men sedan så städade jag kattrummet. Såg ut som om kriget dragit fram, så jag ville ha det klart innan jag skulle iväg. När det var klart med katterna så var det stallets tur. Mockade i raketfart och pållarna fick lite hö ute i hagen att knapra på. M1 skulle fixa ridningen av Oktawia någon gång under dagen idag, så jag behövde inte tänka på pållans motion. När jag var klar med stallet så hann jag fixa iordning en termos kaffe till mig och K, några äpplen hamnade också i ryggsäcken. Sedan full fart in till stan. Var hos K på utsatt tid och K var klar, men vi fick vänta en kvart på tjejerna som skulle med... När vi precis tröttnat på att vänta så dök de upp - i sista minuten ;-).

Var ute på Segersjö vid 12 och jag och K satte direkt kurs mot mässområdet för att kolla in shoppingen ;-). Hade ingen direkt inköpslista med mig för egentligen så var det inget speciellt som jag var ute efter. Det är inte alltid det är så himla bra priser hos utställarna under hästtävlingar, och då är det inte värt att släpa runt på en massa kassar. Idag hade jag dock tur. En utställare hade 50 % rabatt på allt i tältet och där hittade jag en del småprylar som är bra att ha. 2 st grimskaft, 2 st hakar till vattenhinkarna, karda till Lexi, gummiboots till Oktawia, en liten svamp till sadelsåpan och så nya gummisnoddar till mina säkerhetsstigbylar - allt till det facila priset av 135 kr - absolut rena fyndet!

Utsällaren var tämligen välbesökt också...

Kan också tillägga att vi hade en otrolig tur med vädret. Blåsigt, men sol och hyfsat varmt. När vi gått runt mässområdet så var det dags för terrängmomentet att börja så jag och K traskade i väg ut på terrängbanan och hittade ett bra ställe att stå på där vi hade bra koll på hinder och samtidigt kunde fika - bättre kan det inte bli ;-). Medhavda kaffet smakade bra och till det käkade vi Leksands knäckebröd - som delades ut gratis och äpplena. Vi hade nämligen gått förbi mattältet och insåg att den kön var vi inte beredda att ställa oss i ännu ;-).

Det skulle aldrig falla mig in att rida fälttävlan själv - hobbydressyrryttare som man är - men det är himla kul och spännande att titta på! Full fart och otäcka hinder!

Efter fikapausen så vandrade vi vidare till vattenhindret där vi sammanstrålande med A och hennes vovve P - 13 veckor gammal labradorvalp som var hur bedårande som helst.

Men det är jobbigt att vara på hästtävling när man är bebis och vilopaus är bra ;-)



Det är alltid kul att vara vid vattenhinder och spana - förr eller senare så är det någon som blir blöt. Dock inte vid just detta tillfället ;-)


Ekipage på väg mot vatten, men först ett "vanligt hinder"



Efter ett tag så började magarna på mig och K göra sig påminda, alltså fick vi ge oss iväg till mattältet. Kön var möjligtvis lite kortare än vid första gången vi gick förbi. Under tiden som vi köade hann vi bli rejält hungriga och istället för att köpa varsin toast så blev det istället Tacotallrik.

Som alltid vid stora hästtävlingar så är ju maten svindyr - 80 spänn för tacotallricken och en liten burk mineralvatten. Dock behövdes käket för att orka med resten av dagen och gott var det också ;-)

Efter maten så gick vi tillbaka till vattenhindret eftersom K var snäll och köpte med sallad till tjejerna som åkte med oss. Vi kollade en stund till innan vi gick tillbaka vidare mot mässområdet för ett andra varv ;-). På vägen dit så mötte jag kamrat M och hon hade med sig sin lilla vovve. En vovve som A's valp tyckte var superkul att leka med. Blev bus på riktigt hög nivå ;-)

 



Inte helt lätt att hålla koll på 2 små hundar i koppel... *fniss*. Men roligt hade vovvarna. Vi drog vidare till mässområdet och jag gjorde ytterligare ett fynd i samma tält som tidigare. Ett par jodpurhskängor för halva priset - precis vad jag behövde eftersom jag inte har några höstkängor! Blev jätteglad när jag hittade dem - ett par snygga läderkängor för 185 kr är ju nästan gratis ;-). Hos en annan utställare så hittade jag en snygg T-shirt för 30 pix, den åkte snabbt ner i kassen. Vandrade vidare och köpte även en "första hjälpen väska" fylld med prylar. Kanonbra att ha i bilen med tanke på hur mycket jag trailer med kusen.

Bland utställarna fanns det även några jägare... de hade en radiostyrd björn som de lekte med. Skrämde både barn, vuxna och hundar ;-)



Behöver jag påpeka att han som skötte spakarna till björnen hade hur kul som helst ;-).

När vi var klara på mässområdet så gick vi tillbaka till terrängen för att kolla på ryttare ur nästa klass, lite högre svårighetsgrad.  Nu hoppade de även det stora vattenhindret - där de hoppar ner i vattnet, rider upp i ett hus och hoppar ut ur huset ner i vattnet!



Man blir lika imponerad varje gång en ryttare tog sig torrskodd genom hindret. Det var inte alla som gjorde det ;-).

Vid 17-snåret slutade tävlingarna och vi kunde börja hemfärden. En av tjejerna ville ha skjuts hem och det kunde jag väl ställa upp på. Visade sig dock bli en rejält omväg och jag var inte hemma förräns kl 19 :-O!!

Aningens senare än vad jag hade räknat med, framför allt eftersom jag skulle iväg och gratta min kamrat Pysseltrollet som idag fyller år.

Maken hade i alla fall kommit hem från fisket och låg utslagen i soffan. Försökte få fart på honom och få med han till Pysseltrollet  - men ICKE! Soffan var bäst... Nåja - hans förlust och jag åkte iväg och gratulerade födelsedagsbarnet. Lite prat och fika en stund innan det blev dags för mig att åka hem och plocka in pållarna. Det tog ett tag innan jag kunde lokalisera hästarna i hagen eftersom det hunnit bli rejält mörkt. Oktawia var i alla fall hungrig och hade i alla fall kommit rätt nära stallet. Skönt att slippa leta i hela hagen i kolmörkret - nog dags att leta rätt på reflexgrimman... och ladda pannlampan... ;-).

Är i alla fall supernöjd med dagens fynd :-). Med tanke på att jag inte skulle ha något så fanns det helt plötsligt massor av bra saker som visade sig behövas ;-)

Nu ska jag bara rasta lite vovvar, och sedan är det nog dags att uppsöka sängen. I morgon fm är det dags för en tur till höbonden för att hämta en omgång av säsongens höskörd.

Det var allt för idag alltså!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Malin

Jo tur med vädret kan man ju hålla med om! Vi gick till bilen just när världens regnskur och blåst kom, var inte lite blöta men vi sa att vilken tur att tävlingen var slut exakt innan!!!!

Kul att lilla Maja får vara med på din blogg ;-) De hade ju verkligen hur kul som helst!!!! :-D

2009-08-30 @ 10:37:39
Postat av: Lizzie

Maken till busiga hundar har jag knappast sett :-D

2009-08-30 @ 13:22:44
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: malin

Hon kan värre ;-)

2009-08-30 @ 13:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0