30/8 Söndag - Fullt ös!

Tänk va! Lika trött som jag var förra söndagen - så pigg har jag varit i dag!!! ;-).

Vaknade kl 07.00 - hur pigg som helst och studsade upp ur sängen. Kände inte ens av min fördömda hälsporre :-O! Lika bra att ta vara på energin man vaknade med och jag satte fart direkt. Ut med pållarna och sedan jag in i duschen. Under tiden som jag klädde på mig så dammade jag övervåningen - här gäller det att vara effektiv *fniss*. Sedan tog jag rätt på lite stryktvätt och såg till att det hamnade på rätt ställe. Vid det här laget så började maken vakna till liv eftersom han hade blivit kvar i soffan sedan igår kväll. Han tyckte väl att det inte var så där jättekul att se mig fara runt som en virvelvind kl 8 på morgonen.

Eftersom Lexi fäller så in i nordens så var det rejält med schäferpäls överallt, något som gör att min pollenallergi blir lite sämre. Alltså så var det bara nödvändigt att städa! Bara för maken att rassla sig ur soffan och ta tag i dammsugningen ;-).

Jag hade bokat in höhämtning med min höbonde till kl 10, så kl 9.30 kopplade vi på trailern och åkte iväg. Då hade vi hunnit städa klart övervåningen och vardagsrummet - inte helt illa en söndag morgon ;-).

Iväg till Fjugesta för att hämta hö och det var snabbt gjort. Tar bara 10 min att lassa in 500 kg hö i trailern och sedan hemåt igen.

Jag var helt inställd på att städa klart och det var inge regn i sikte - alltså fick höt vara kvar i trailern ett tag när vi kom hem.

Här var det lika bra att fortsätta med städning medan man hade energi och lust för det ;-). När klockan var 13.30 så var hela undervåningen färdigstädad, mattor på plats och lunchen färdig. Så skönt att hinna klart med städning och ha halva dagen kvar :-).

Det var i alla fall bra att jag satte fart direkt i morse, för fram på dan så började telefonen ringa och det var kattspekulanter på ingång. Och då vill man inte att huset ska se ut som ett bombnedslag ;-).

Efter maten så var det dags att ta tag i höt. Det blev några gånger som jag fick klättra upp och ner från loftet och visa kattungar. En kisse är såld i alla fall. 2 andra var intresserade, men skulle återkomma - dock ej troligt att de hör av sig ;-). Alltså 2 kissar kvar.

Vid 16-snåret så var i alla fall allt hö uppe på loftet. Mockningen och hästmaten fixad.  Var ute och kollade till pållarna i hagen en sväng, men de var mest intresserade av att beta och inte så intresserade av mig ;-).

Jag passade på att städa lite i sadelkammaren och så kom jag ihåg att impregnera 2 regntäcken. Så nu kommer det väl inte att regna på ett tag kan man hoppas ;-).

Hann sitta surfa lite och dricka en kopp kaffe innan vännen P kom med en grind som maken fixa till en överdel på. Lite allmänt prat innan P for vidare hemåt. För oss så var det dags för middag och vi fixade till fläskfilé och mango på grillspett med äggnudlar och sallad. Recepten från MåBra-tidningen är faktiskt riktigt smaskiga ;-)

Fast det var knappt att jag hade hjärta att duka upp maten på köksbordet... hade 2 stycken fina bordsprydnader som sov sin skönhetssömn... ;-)



Resten av kvällen har jag faktiskt mest suttit stilla framför datorn. Har jobbat åt NRU ett par timmar med att uppdatera hemsidan, och så har jag surfat runt lite för att gå ner lite i varv ;-). När jag sedan var ute för att plocka in pållarna så ville hästkräken inte komma in... jättekul att jaga efter svarta hästar i mörktet *NOT*. Till sist så insåg Oktawia att det faktiskt vankades mat inne i boxen och då dög det att gå in, men det tog 30 min innan polletten trillade ner...

Nu är i alla fall pållarna nattade, hundarna rastade och inget mer kvar att göra. Ska bara kolla lite på nyheterna innan jag knoppar in :-)

Förresten, kan meddela Nalles Fanclub att Nalle är trött nu ikväll.... Nalle har jagat bort andra katter från gården - igen.... ;-)

Därför måste ligger han nu här totalt utslagen på mitt skrivbord... *fniss*.

Inte mycket liv i den katten.... ;-)



Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0