31/7 Fredag - Åter till köket...

Jaha - så var det sista juli - känns att sommaren går mot sitt slut. Idag är också min sista semesterdag för den här gången *snyft*.

Som alltid försvinner semestern i ett nafs och jag tycker vi har hunnit nåt - men det har vi ju, fast inte allt jag tänkt. Har fortfarande kvar att byta bakläm på min trailer. Det får bli helgarbete framöver.

Det som tagit allra mest tid är ju får lilla köksrenovering. Och då ska ni veta att vi inte byter ut skåpstommar och luckor på HELA köket utan bara halva. Jisses, hade vi gett oss på hela köket då hade vi väl slitit ihjäl oss.... ;-)

Jag klev i alla fall upp hyfsat tidigt, hästarna sov ju inne så kl 8 var det dags att släppa ut dem. Lika bra att börja vänja kroppen vid lite tidigare mornar i några dagar - så jag inte blir helt totalchockad nästa vecka ;-).

Sedan hade vi lite funderingar på hur vi skulle lägga upp dagen. Det är ju dags att börja foga det jag kaklat och för att göra det så behöver vi ta bort kökskranen - och efter fogningen så vill jag ju ha en ny kran.... Maken hade funderingar på om vi inte kunde vänta med det då den kostar hur mycket pengar som helst. Det hela löste sig av sig självt....

Helt plötsligt så gav vår kran upp och den började läcka utav tusan - maken fick slänga sig ner i källaren och stänga av allt vatten.

Alltså behövde vi åka iväg till K-Rauta och köpa den nya vi ska ha, och vi bestämde att vi åker iväg till stan och så shoppar vi det sista vi nu behöver för att göra klart i köket. Fattades lite småpryttlar.

Vi fixade iordning lunch lite snabbt, som vanligt var det gnäll från maken över alla grönsakerna - men han käkade i alla fall :-)

Vi började med att åka till Ovolin och där köpte jag en burk svindyr äggoljetemperafärg. Det som ska målas är den del av skorstensmuren som inte får ha tapet på sig. Vit matt färg blir det på skorstensmuren.

Sedan fortsatte vi till Marieberg och vi började vid K-Rauta. Där köpte vi ny köksblandare, en engreppsblandare. Vår gamla är ju tvågrepp så det känns jätteskönt att få en engreppsblandare på plats. Billig är den inte - 1600 kr fattigare blev vi, men det är samma märke som vår gamla, FM Mattson. Om den nya håller lika länge som den gamla, 33 år, återstår att se ;-).

Vi åkte sedan i väg till Ikea för att köpa det sista som behövdes till nya stommarna, en avslutningsskiva som ska sitta på fläktskåpet och en dekorlist som ska på när kaklet blivit fogat. Vi skulle också köpa spotlampor att ha som bänkbelysning, men det eluttag som fanns uppmonterade på deras visningskök hade utgått. Och utan elutagen funkar det inte med spottarna. Vi måste ha extra eluttag i bänkbelysningen - hur gärna vi än vill ha spottar...


När vi var klara på Ikea så passade vi på att snabbt svänga in till Elgiganten för att se om vår nya fläkt kommit. Jag tror halva stan var ute och shoppade, och vi fick vänta bra länge på hjälp. Det visade sig att vår fläkt hade kommit, så den blev genast hämtad - ÄNTLIGEN :-)! Nu är det bara att hoppas att den passar ;-). Har i alla fall 30 dgrs bytesrätt om det visar sig att den inte passar.

Det som var kvar nu att införskaffas till köket var ny bänkbelysning. Vi drog iväg till Bauhaus för att se vad som fanns. Jodå, de hade spottar med eluttag, men endast med 3 spottar. Eftersom vi ska lysa upp en yta på 2,2 meter så räcker det inte med 3 spottar - behöver minst 5. Så jag kollade på deras bänkbelysning med lysrör - men innan jag köpte denna så tänkte vi att vi kollar på Hjula först. Iväg till Mariebergs köpcenter, vi skulle handla mat på Coop så vi stannade på den sidan av köpcentret och så gick vi rakt igenom det hela.

Jag kan tillägge att under hela vår shoppingresa så spöregnande det frenetiskt!!!

Inne på köpcentret gjorde jag ett litet besök på Bokia för att köpa en pärm och register för att ha till en massa papper. Det blev också en ny mugg till jobbet inköpt och en omgång clear stamps :-).

Väl inne på Hjula så gick vi direkt till belysning - de hade inte heller några bra spottar - men billigare bänkbelysning för lysrör. Så det fick bli ett sådan. Lysrör lyser  upp bra och så var det 2 st eluttag på denna bänkbelysning - det blir bra. Vi tog oss genom folksamlingen inne på köpcentret utan att slå någon med bänkbelysningen - kändes lite som man var med i filmen "Plankan" - hade maken vänt sig om med sitt paket i famnen, så hade han mejjat ner en hel drös med  människor ;-).

Ut i spöregnet igen, in med alla prylarna i bilen och så in på Coop för att handla lite mat. Vid det här laget så började jag och maken bli rejält trötta efter allt spring i olika butiker... men mat måste man ju ha med hem. Tid tog det också när man handlar i en affär som man inte är van att handla i.

Efter matshoppingen så bar det av hemåt - 4 timmar från det att vi åkte så var vi hemma igen - fortfarande spöregnade det... 

Vi var helt utsvulta, men som tur var så hade vi köpt med grillad kyckling och potatissallad - så det var bara till att sätta sig och äta på direkten. Problemet var sedan att bli ren om händerna.... vårt vatten var ju fortfarande avstängt... vi hade i alla fall hällt upp vatten på dunk innan vi stängde av - men det är i alla fall inte som att bara vrida på kranen ;-).

Efter att få i oss mat så kom krafterna tillbaka och vi bestämde oss för att börja med att foga det kakel som är klart. Sedan sätta dit nya kranen. Sagt och gjort - bara att sätta igång. Vi tyckte nu att vi hade allt vi behövde för att göra klart vårt lilla kök. Till och med fläkten fanns hemma ;-).

Men när jag började med kladdet att foga så visade det sig snart att det lilla paketet vi köpte hem för ett tag sedan. Det räckte inte långt *suck*. Det räckte precis över diskbänken och spisen - sedan så var det tvärslut. Har nästan lika mycket till att foga... och klockan var 17.30 så inga affärer var öppna heller... Inte mycket att göra. Får väl ta en bit i taget.

Fogningen fick torka 30 min sedan så skulle överskottet tvättas bort. Om det är kladdigt att foga - så är tvättningen ännu kladdigare. Och det är väldigt lätt att ha för mycket vatten så fogarna blir för tunna. Kommer behöva fylla på mer fogmassa på sina ställen...

När jag var klar så var det äntligen dags att sätta dit kranen. Efter lite pyssel så var den nya kranen på plats :-DJättesnyggt och visst blev det snyggt med vit fog till det nya kaklet :-)

Men säg den lycka som varar.... när maken slog på vattnet - gissa vad som händer.... det kommer vatten i alla kranar - UTOM i den nya köksblandaren *suck*.

Fy fan vad trött jag blev... *morr* och maken höll på att bryta ihop.... och trötta var vi....

Bara att stänga av vattnet igen och sätta tillbaka den gamla kranen, fick till så det inte sprutar vatten om den. Och så försökte vi komma fram till varför den nya kranen inte funkade - men icke....

Klockan var nu 19.30 så vi la ner jobbet för kvällen och röjde så gott det gick i röran i köket. Jag hade dessutom ett stall som skulle mockas - så det skedde i raketfart. Pållarna  blev inplockade vid 20-snåret och lite senare så blev det lite snabbmotion av pållan i form av löslongering och promenad. Försökte få med maken ut så jag kunde skritta en sväng, men icke. Han var trött och det var soffan som gällde.

Jag hade fruktansvärt ont av min hälsporre, men det var ändå skönt att komma ut en sväng med pållan. Klarade oss utan regn i alla fall - men miljoner med knott.

Var klar i stallet vid 22-snåret och pållarna blev då nattade. För oss var det lite ost och vin som gällde framför TV och så stönade vi ikapp över krämporna i kroppen *fniss*. Lite lätt tävling om vem som var tröttast... ;-).

I morgon ska vi i alla fall få upp fläkten och fläktskåpet är det tänkt. Så håll tummarna om att NÅGOT går som det ska i alla fall.

Vår nya fläkt...Under hela vårt slit med köket under em-kvällen så låg Nalle och sov på mittt skrivbord - som vanligt ;-)Sicket bra liv denna kisse har ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0