9/8 Söndag - Städning del 2

Maken chockade sin kropp på morgonen genom att kliva upp kl 8 och släppa ut pållarna, men så ska han ju börja jobba i morgon så nu är det slut med nattsuddet och sova halva dagen *fniss*.

Vi käkade frukost på altanen utanför sovrummet - hur skönt som helst att bara kunna kliva ut i morgonrock, njuta av det vackra vädret och ta det lugnt en stund.

Till sist så var det i alla fall dags att ta itu med städning del 2... Vi körde igång med storstädning av mitt kontor och vi började med fönstrena innan solen började lysa för mycket på det fönster som är mot söder. Gardinerna hamnade i tvättmaskinen, maken putsade fönster och jag sysslade med att stryka och sätta upp gardiner i köket och badrummet. Så långt kom vi aldrig i går ;-).

Eftersom mitt skrivbord är stort och står i vägen för fönstrena på kontoret så blev det även maken som fick våttorka snickerierna runt fönstrena - det tycker han inte alls är kul... men såg att det behövdes...

Jag tog en annan trasa och våttorkade dörrkarmarna och gick sedan över till att våttorka mina VITA bokhyllor... fluglortar syns VÄLDIGT bra mot vitt - framför allt när man börjar titta lite närmare. Hade för en gångs skulle inte så mycket oordning på själva skrivbordet, gick alltså rätt fort att rensa upp och sedan torka rent det från mängder med katthår och damm... tog en evighet att få rent tangentbordet ;-). Katthår letar sig ner över allt och är rent av hopplöst att få bort även med fuktig dammtrasa. Till sist så blev skrivbordet i alla fall klart, då råkade jag böja mig ner... hm - mina skrivbordshurtsar var allt annat än fräscha... leriga hundar har gjort sitt, en vissa liten hankatt har börjar markera - konstigt att det inte luktar...  iofs kan det vara en honkatt som markerat... och så var det VÄLDIGT gott om... just det - fluglortar....

Jag avskyr verkligen fluglortar.... framför allt när man precis har putsat och fejsat så man är helt slut. Det första man ser på en nyputsar dörrkarm... en flugdjävel som lägger en fluglort!

Maken börjar fundera på hans fru fått totalt solsting... för hon springer runt på sitt kontor med flugsmällan i ena näven och microtrasan i andra näven - viftar vilt omkring sig med båda attriljerna samtidigt som det kommer en ramsa med okvädningsord ur munnen....

Nu ska flugorna döden dö - KRIG är det.... *morr*. Ytterdörren åkte igen - här ska inga flugor få komma in och en flugsmälla har funnits inom räckhåll vart jag än befunnit mig i huset....

Nu tycker maken att jag är dålig på att pricka flugorna så han tar flugjakten på största allvar. Vill väl inte att frugan ska få något mer hysteriskt anfall ;-).

När jag äntligen var klar med att våttorka ytorna på mitt kontor så tog maken över genom att dammsuga. Jag fixade toan och sedan så moppade jag golvet.

Bara vardagsrummet kvar och det kändes som att det fick vänta en stund. Klockan var 13 och det började bli alldeles för varmt. Fixade lite lunch - pasta och baconsås - som försvann alldeles för fort ;-). Vi bestämde oss för att vänta lite med vardagsrummet och att sätta upp rena gardiner i kontorets fönster. Istället så lockade en tur ut till Marieberg bara för att göra något annat. Maken ville också köpa en ny lampa till trapphallen på nedre våningen. Den lampan dog i fredags, den är gammal som gatan och hamnade i soporna. Även nytt duschdraperi behövs till vårt nyskurade badrum.

Innan vi stack iväg så ville jag dock fixa stallet, sagt och gjort. Mockade, fixade mat och kollade att pållarna hade vatten osv. Tog en dusch för att bli av med ett antal liter svett, duschade nästan iskallt för att slippa eftersvettas - hjälpte lite i all fall :-).

Vid 15-snåret pös vi iväg. Åkte först till Lamplagret och där hittade vi en jättefin takplafond som både jag och maken fastnade för på en gång. Så det köpet gick snabbt.

Vi fortsatte sedan till Lagerhaus där jag hittade ett snyggt duschdraperi för knappt några pengar alls. Även ett snyggt kollegieblock hittade jag där.

Vi gick runt lite inne på köpcentrumet för jag letade efter en affär som sålde sidanband på metervara, men den fanns inte kvar. Istället så åkte vi iväg till Café Garden och käkade räckmacka och fikade. Smakade inte alls helt fel ;-). Kom på att jag kunde kolla inne på Calletex om de hade sidenband, men tyvärr var det stängt... vi var sent ute tydligen. Tänkt om alla affärerna ute på detta område kunde ha samma öppettider - det skulle underlätta.... ;-).

Nåja - bara att åka hemåt och på vägen hem så åkte vi förbi Pysseltrollet för jag skulle lämna pengar till min Tuppevarebeställning. Där blev det en lite fika i skuggan på altanen och så kollade vi på det nyfixade sovrummet - jättesnyggt - framför allt den smarta garderobslösningen :-).

Men till sist så var vi tvunga att dra oss hemåt till den väntande städningen.... När vi kom hem så packade vi genast upp den nyinköpta lampan.



Och lyser snyggt gör den också ;-)



Inköpen från Lagerhaus



Duschdraperiet var snabbt på plats och det gamla sunkiga förpassades till soporna. Kollegieblocket var så gulligt så det kunde jag bara inte motstå *fniss*.


Vi började sedan kolla vad klockan var och hur mycket vi hade kvar att göra så bestämde vi oss för att skippa vardagsrummet idag. Maken dammsög ordentigt så man slipper dra runt skräp i hela huset, men resten får vi ta någon annan helg. Det var rätt mycket annat småplock som var tvungen att fixas. Jag började med att plocka iordning på jättehögen med ren tvätt från igår. Så nu har jag en käck hög med stryktvätt som ligger och väntar... Men sådan som inte behöver strykas packades in i garderob och byrå. Jag strök gardinerna som ska vara i sovrummet och så hängde jag upp dem - i sovrummet fixar jag det utan makens hjälp eftersom det är så låg takhöjd ;-).

Däremot gardinerna som skulle upp i kontoret - det fixade maken. Jag når inte alls - men han fick det gardinerna snabbt och prydligt ;-).

Jag fixade snabbt iordning lite mat till oss och vi satt ute och käkade bland myggen, middagen fick vi i oss 20.30 ;-). Mitt i maten så var det en katt som kom hem. Zero - vår stålgrå kastrerade hane - har varit borta sedan i början av sommaren. Ikväll kom han hem :-). Hel och utan gamla skador, lite tunn, men det är ingen katastrof. Han är jätterädd för Lex, så hon blev instängd och då vågade han komma fram. Nu är det bara gamle Måns som fattas... Märkligt att vissa katter ska ut och vandra hela sommaren....

Sedan gjorde vi ett sista ryck, vattnade i växthuset, fixade diskmaskinen, maken jagade mer flugor och jag vattnade blomsterlådorna ute. Strax innan kl 22 var jag ute och jagade på pållarna som inte alls hade någon lust att komma in ;-). Gick ut och hämtade Bianca och då kom Oktawia till sist. Det var tydligen mycket roligare att vara ute i hagen och galoppera runt som en tetting... nåja - hon motionerar sig själv rätt bra i alla fall ;-).

När hästarna var inne, avsynade och käkade som de skulle, blev det släckt i stallet. Vovvarna rastades en sista vända och maken kunde gå och lägga sig. Hm, undrar hur trött han är i morgon bitti... ;-) 

Så nu är det kväll. Efter helgens slit så är det riktigt rent och fint överallt utom i vardagsrummet ;-). Tyvärr så håller det inte i sig så himla länge med tanke på att man har djur - men rent ett tag är det i alla fall.  Och de fönster som blivit putsade - det är inget vi gör om i brådrasket ;-).

Kriget mot flugorna kommer vi köra stenhårt... så lite mindre med fluglortar blir det väl framöver - eller man kanske ska skaffa sig svarta möbler... det är inte heller bra för då syns dammet så himla bra ;-).

Nu ska jag läsa tidningen Equipage (hästtidning) och sedan förhoppningsvis somna rätt fort ;-).

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0