11/12 Fredag - tidig morgon...

kl 5.00 ringde klockan idag... *gäsp* Kom ur sängen cirka 5.15 - brukar kliva upp 5.50 annars, så lite skillnad var det. Men vad göra... kl 6.15 skulle jag vara på jobbet!!! Luciafirande var anledningen ;-).

Nåja, efter kaffe, dusch och frukostmackan så var jag hyfsat pigg och kom till jobbet på utsatt tid och hjälpte till med det sista inför luciatåget. Kaffe, lussebulle och pepparkaka bjöds det på och så luciatåg från Karl Johanskolan - och så glömde jag kameran hemma. Det var stämningsfullt och vacker sång i alla fall. Fikat smakade också bra, sedan var det dags att jobba. Hade en heldag på kontoret och det behövdes. Fullt upp hela dagen, men det gillar ju jag. Hann i alla fall med träningen på lunchen och det kändes bra. På em var det lite lugnare och tur var väl det, för då kändes det att man klivit upp tidigare än vad man brukar göra. Nog för att jag är morgonpigg, men det finns gränser ;-).

Efter jobbet så behövdes det handlas, kylskåpet gapade tom, hundmat, kattmat m.m. var slut. Bara att fylla på förrådet med andra ord. Innan vi sedan åkte hem så åkte vi förbi kyrkan och tände på mina föräldrars gravar. Så nu lyser det fint där över helgen.

Kom hem lite senare än normalt, men hann få i mig lite mat innan det var dags att ta itu med hästeriet :-). Resten av kvällen har jag tillbringat i stallet och i ridhuset. Hann precis mocka, fixa hästmat och plocka in pållarna innan M1 och Pappa P dök upp. Pållan blev sedan iordninggjord för ett ev hoppass i ridhuset. Idag satsade vi på att vara i gamla ridhuset. I nya ridhuset håller de på och byter ut delar av sargen, så det är lite rörigt där. När vi kom till gamla ridhuset så var det 2 ekipage där, ingen trängsel med andra ord. Några små skutthinder stod uppställda så jag och P behövde inte börja med att bygga upp hinder. M1 markarbete i form av "hoppdressyr" största delen av ridpasset. Avslutade sedan med att hoppa den uppställda banan, först ett hinder i taget och sedan byggde de på antalet hinder allt eftersom. Total var det 4 små hinder. Vi blev sist kvar i ridhuset i alla fall så lite motion för oss tvåbenta blev det i form av att plocka undan hindermaterialet. Bara bra - fick upp värmen lite då. Även om gamla ridhuset är uppvärmt så blev det kallt om fötterna... Oktawia fick knalla runt lös när vi plockade undan materialet, men hon stod mest och glodde i taket ;-). Fick leka lite "följa John" för att skritta av henne. Damen såg nöjd ut i alla fall och lite trött blev hon. Men hon har skött sig riktigt bra idag. Inte alls någe motsträvig :-). Hoppas hon behåller lite av det humöret tills i morgon när jag ska träna för ÅE ;-).

Lastningen gick bra, trots att vi parkerade framför gamla ridhuset och en skum stadsbuss stod brevid på tomgång ;-). Körde sedan försiktigt hem eftersom det börjat frysa på. Har ingen som helst lust att halka i diket med häst och släp!!!

Nu är i alla fall alla djuren ompysslade och matade - själv ska jag ta en varm dusch för att få liv i mina iskalla fötter ;-). Sedan får det nog bli TV:n en stund innan kvällen blir helt slut.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0