13/12 Söndag - Lucia

Idag är det Lucia och det har varit full fart hela dagen!

Tog liiite sovmorgon ;-). Klev upp kl 9 och hann äta frukost i lugn och ro, och surfa runt lite på Internet tills det att klockan var 10.30 och det var dags att gå ut och ta in pållan. Räknat med att åka kl 11.00. Tji fick jag, för jag fick tillbringa 20 min med att knata runt i hagen och försöka fånga en icke infångningsbar pålla - sabla häst!! *morr*. Blev sedan borstning i raketfart och sedan in till ÖFK. Som tur var så funkade lastningen utan problem. Satt i sadeln kl 11.25 och ÅE var lite sen så jag hann precis skritta fram som jag skulle när ÅE kom. Började lektionen med att hon fick kolla på de kort jag tog på Oktawia när hon precis var nyinkommen till landet - modell mager häst!!! ÅE tyckte att det var en otrolig skillnad - och det är det :-). Kul att ha korten så man verkligen ser skillnad i hur damen utvecklats.

Åter till ridlektion. Oktawia var hyfsat med på noterna idag. Fick jobba en hel del med att få damen att söka stöd på bettet. Alltså inte springa runt med huvudet rakt upp och helt stelopererad i bogarna... inte heller släppa bettet och krulla ihop sig...

När vi sedan kom till galoppen så tjurade damen ihop totalt. Alltså - att fatta galopp från trav - det är tydligen pissjobbigt, för skulle hon, då skulle pållan slänga i backen och springa baklänges. Hon blev idag jättespänd när jag skulle fatta galopp från trav och jag kände hur hon spände emot med hela ryggen.

Däremot så funkar det att fatta galopp från skritt!? Som egentligen är både svårare och jobbigare för hästen. Så vi fick ändra taktik. Fatta galopp från skritt, sedan bryta av och så lite travjobb för att sedan sakta av till skritt och så fatta galopp. Till sist så slappnade hon av i traven så det gick att fatta galopp från trav. Får väl  hålla på och traggla så här tills hon lärt sig att slappna av.

Lite tragglande på en ovillig pålla ;-)

När lektionen var slut så var det full fart hemåt. Under tiden som jag tog hand om pållan så fixade maken lite lunch som jag sedan snabbt kunde käka för att sedan återigen åka in till ÖFK. Förmiddagen gick åt till min egen ridlektion och eftermiddagen gick åt till ÖFK's årliga Luciashow.

Läktaren var proppfull av folk, men till sist så hittade jag ett bra ställe att stå på. Det är ungdomssektionen som stod för arrangemanget och de hade lyckats riktigt bra. Lagom långt show (1,5 timme) och numrena flöt på och det var bra uppvisningar. Hur trevligt som helst. Hela showen gick i "Michael Jackson-tema".

Dressyrgruppen från ridskolan visade upp en kadril och jag lyckades filma hyfsat från min plats.

Luciakadriljen

Lite mera fart och fläkt blev det när ponnybarn visade upp lite gymkhana ;-)

Fullt ös medvetslös

Efter showen så fikade jag tillsammans med några kamrater från ÖFK och alla var överens om att årets show var riktigt bra.

Så lätt gick det att tillbringa nästan hela dagen på ÖFK ;-)

Var hemma igen vid 16.30 tiden, lagom att ge pållarna sin em-mat. Sedan fixade jag middag för egen del. Eftersom jag tillbringat dagen inne på ÖFK, så blev det till att knalla ut till stallet efter middag och fixa mockning osv. Vet inte riktigt vad pållarna pysslat med inatt, men båda två hade rört runt rätt bra i sina boxar så det tog sin tid innan jag var klar med mockningen. Fixade sedan klart med mat och vatten, så allt är fixat tills pållarna ska tags in för natten.

Resten av kvällen har jag tillbringat vid mitt skrivbord. Har gjort ett par julkort till och så har jag även fixat ett fördelsdagskort till en kamrat som fyllt år. Blev till att ställa om inspirationen mitt i all julkortspysslande, men jag blev nöjd med resultatet ;-)




Den här söndagen försvann i ett nafs och jag är fortfarande inte klar med allt jag måste göra :-O. Egentligen borde jag gå och lägga mig nu, men jag måste ha en date med strykjärnet först. Lika bra att fixa klart med kläderna ikväll, hatar att behöva ställa mig och stryka kläder på morgonen när jag är stressad och ska till jobbet.

Pållarna är nu i alla fall intagna och kvällsmatade. Vovvarna är för tillfället ute och busar, får väl vara ute en stund till så det blir ordentligt rastade ;-).

Har ikväll i alla fall lyckats fånga Nalle på en bild... Vad gör det att fåtöljen är full med prylar... Nalle fixar en plats åt sig själv i alla fall ;-)



Nöden har ingen lag för en trött lite kisse ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0