21/12 Måndag - Ridhuset

Efter jobbet idag så åkte vi förbi sjukhuset och hälsade på svärfar. Han var mycket piggare idag och får vara kvar i alla fall en dag till. Lunginflammation är det han åkt på! Vi for sedan hemåt för att fixa mat till oss själva och djuren. Svinkallt var det - minus 18 grader *burr*.

Kändes ju inte sådär jättekul att ge sig ut i stallet för att ta itu med mockningen, men vad göra. Bara att gilla läget. Finns ju inget dåligt väder - utan bara dåliga kläder... fram med nytvättat underställ, och sedan var det bara att dra på sig termobrallor över ridbyxorna. Såg ut som en michelingubbe när jag sedan gick ut i stallet, men jag frös i alla fall inte om kroppen ;-). Lite värre var det med fötterna... trots dubbla yllesockor i stallkängorna så frös tårna till is *suck*. La fram förslag om eluppvärmda strumpor i julklapp till maken, hoppas han förstår vinken ;-).

M1 och pappa P kom vid 19-tiden. Jag var precis klar med allt i stallet och gick ut för att försöka fånga in pållan, men hon var icke lättinfångad idag! Utan istället så for hon runt som en galning i hagen och jag fick gå in och hämta lite kraftfoder... hålla på och knalla runt i en snöig hage iklädd termokläder är ingen lek och då försöka fånga en busig häst... ja, då blir det till att använda kraftfoder. Gick genast mycket lättare ;-)

Pållan blev snabbt iordningfixad. Sadeln stoppade vi in i bilen för att slippa sadla i mitt svinkalla stall. När vi skulle lasta så tyckte Oktawia att hon inte alls behövde kliva på. Det är ju märkligt att denna dam kan få såna bakslag i lastningen när det funkat skitbra i flera månader. Hämtade ett grimskaft som jag viftade med bakom rumpan - då klev damen in direkt... märklig kuse...

Nåja, det som var bra idag, var att Oktawia funkade helt klockrent i ridningen - direkt från början så sökte hon stöd på bettet. Inte ett endaste dugg motsträvig utan gick hur fint som helst. M1 tränade övergångar och sedan lite skänkelvikning. Avslutade passet glad och nöjd över en duktig pålla :-)

Hoppas Oktawias arbetsvillighet håller i sig till i morgon då jag tänkt rida en sväng ;-).

For hemåt i kylan och det blev snabb avskötsel och sedan serverades kvällsmaten till pållarna. Nu ikväll var det -18 grader i stallet - inte så att man står och myser med häst och ryktborste direkt. Nu går det undan, om inte annat för att hästen inte ska frysa utan täcke. Hur mina egna fingrar och tår mår är ju en historia för sig själv.

Har i alla fall hunnit softa en stund framför TV och så ett telefonsamtal med en kompis. Mer än så hinns inte med ikväll, utan nu är det dags att gå och knyta sig.

Alltså var detta allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Mirja

Nej då... det var inget bakslag.... hon undrade bara om du hade glömt att sadla ;-)

2009-12-22 @ 08:02:55
Postat av: Lizzie

Ha ha - skulle inte förvåna mig om det var nåt sånt hon reagerade på. Damen är ju känslig för minsta lilla förändring från de vanliga rutinerna ;-)

2009-12-22 @ 08:08:27
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0