27/12 Söndag - Lugnt...

Maken släppte ut hästarna idag - det innebar att jag låg och snusade i min säng fram till 9.30 - så skönt att bara kunna ligga kvar och ta det lugnt även om jag vaknade till liv lite tidigare... :-). Ingen stress iväg till jobbet utan rasslade sedan runt i morgonrock en stund innan jag förpassade mig till duschen.

När jag väl fått på mig kläder och vaknat till ordentligt så såg jag allt hundhår som låg och skräpade överallt *suck*. Maken fick gå lös med dammsugaren och så moppade jag golvet. Lexi löper fortfarande, även om det är på sluttampen nu så kladdar hon ner lite...

När jag ändå var i städtagen så tittade jag lite närmare på hur det såg ut inne på toan på övervåningen... Vi har en kattfamilj som bor på toan... Mamma Kajsa och hennes 6 st bebisar som blir 6 veckor på tisdag... Det såg ut som om kriget dragit fram inne på toan. Det är helt otroligt hur mycket 6 st små kattungar kan ställa till :-O.

Så bebisarna blev förpassade ut till dubbelsängen i sovrummet med maken som "barnvakt" - ett jobb som krävde uppmärksamhet och tålamod... de små liven är snabba - men söta ;-).

Jag tillbringade en ansenlig stund inne på toan där handfat och toa skrubbades ordentligt. Dessutom skrubbades även väggarna rena från kattmatsrester, och annat lort... varför kan inte katter hålla sig bara till sandlådan....

Men bebisarna är helt gudomligt bedårande söta :-)




















Kissebebisarna hade i alla fall fullt upp med att utforska stora vida världen ;-)

Sedan blev de insläppta in på en nyskurad toa, bäst att de är där så de får vara ifred för hundarna och de andra katterna. Mamma Kajsa tycker att det är lugnt och tryggt att bo där med sina små telingar.

Det blev också dags att tänka på lunch, idag blev det Janssons frestelse och under tiden som den var i ugnen så gick jag ut och fixade stallet. Egentligen var jag helt utsvulten var det var någon timme efter normal lunchtid - och då funkar inte min kropp... att mocka på tom mage - det var jobbigt... Så när jag väl kom in och fick i mig mat så försvann det i ett nafs ;-).

Efter maten så gick maken och la sig - han var trött som vanligt. Jag gick i stället ut och tog itu med lite mer skottning. Det kom ju några cm snö i går och det ville jag ha bort från stallplan. Det är så himla jobbigt att hålla på och pulsa runt i snön och jag var i behov av lite fysisk aktivitet. Alltså bra med lite snöskottning - 40 min tog det idag att få rent stallplan. Nu räcker det med snö för ett tag framöver ;-).

Resten av em tillbringade jag framför datorn och brände ner viktigt material på dvd-skiva *läs bilder*. Det jag har kvar att gå igenom är filmer, men det hade jag inte tid med idag. Allt behöver inte sparas, men jag behöver kolla på allt för att se vad som ska brännas ner på skiva... men det får bli en annan dag. Räckte med att gå igenom alla olika mappar med bilder och bränna av dem. Skönt att det är gjort i alla fall, blir det datorkrasch nu så har jag alla viktiga bilder på skiva i alla fall *peppar, peppar*. Datorn är snart 3 år, så det är väl läge för eländet att börja krångla snart ;-).

Det enda vettiga för övrigt som jag gjort är att jag tog itu med lite stryktvätt. Annars är det mest framför datorn jag befunnit mig. Jag har även tittat på SVT Play, missade ju sändningen från Globen på juldagen - det har jag nu sett. Eftersom vi inte har någon fungerande video så kommer jag nog nyttja SVT Play fler gånger  ;-).

Nu ska jag ut och plocka in pållarna och servera dem kvällsmaten. Oktawia fick vila idag, men såg att hon busade runt rätt bra med Bianca under dagen i dag - så motion har hon fått. Det är 3 dm snö i hagen - inte helt ojobbigt för en kuse att springa runt i ;-).

När pållarna är inne ska jag förpassa mig till soffan och kolla på en film som börjar nu kl 21 på 4:an. Om jag hittar en ledig plats i soffan.... Soffan är upptagen av en soffpotatis...

Lillan... största soffpotatisen som finns... i alla fall på vintern...
 


Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Marianne

Vilka söta kissar, speciellt den på bild nr 2.

2009-12-28 @ 13:22:31
URL: http://garntussen.blogspot.com/
Postat av: Lizzie

Marianne: Ja, visst är de söta :-). Den på bild nr 2 är dessutom lite långhårig, så hon kommer bli jättefin.

2009-12-28 @ 17:24:20
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0