30/12 Onsdag - Fortsatt kallt...

Sov länge idag också... finns fördelar med att maken jobbar så här i mellandagarna... han släpper ut hästarna innan han åker till jobbet och sedan så är det lugn och ro i huset resten av dagen. Framför allt kan jag sova tills jag vaknar - idag blev det till 9, men låg kvar och slappade i sängen fram till 9.30 *skönt*. Kollade på termometern är jag klivit upp och fick en mindre chock... -22 grader :-O. Tillbringade sedan en stund med att försöka få fyr på kaminerna... idag ville det sig inte på en gång, men till sist så fick jag äntligen igång brasorna. Inte så skönt att vara hemma i 18 grader i huset, mycket bättre med de 23-25 graderna som jag får upp när kaminerna varit igång en stund.

Alltså har jag tillbringat dagen med att vara eldvakt idag också!

Var ute mitt på dagen och mockade boxarna, väl påpälsad. Ute var det -17 nu, men i stallet var det -20!!! Biancas box var lättmockad, men vad Oktawia sysslat med i natt vette tusan - hon hade grävt upp i prinicp hela sin bädd... *suck*. Så det var rätt slitigt innan jag hade lyckats återställa den och dessutom knacka isär frysta spånklumpar, men någon typ av motion ska man tydligen ha ;-). Avslutade mockningen med att lägga på ett tjockt lager med nytt spån i båda boxarna. Däremot så hade maken glömt bort att ställa in vattenhinkarna i sadelkammaren - så det var lite lätt djupfrysta. Tog med hinkarna in i huset så de skulle få tina.

Pållarna fick också rejält med lunchhö så de ska hålla värmen. Jag gick sedan in i stugvärmen och käkade lite lunch.

Resten av em har jag tillbringat med att, slänga in ved i kaminerna, surfa runt på Bukefalos *timmar försvinner*, laga en saffranspannkaka *mums*, prata i telefon och just det ja! Jag hann faktiskt med en snabb promenad med jyckarna innan solen gick ner!

Det har ju varit en helt underbar, vacker vinterdag i dag också! Kallt som satan, men det som jag faktiskt blev mest förvånad över under promenaden var att mina luftrör inte reagerade. Tidigare har jag haft svårt att vara ute när det varit kallare än -10 grader, men det verkar som om min viktnedgång även gjort att mina astmabesvär förbättrats avsevärt. Visst, att jag inte ansträngde mig sådär jättehårt, men det var en RASK promenad under 30 min i -17 grader, och det utan minsta lilla besvär med andningen. Kändes jättebra! Däremot så hade jag mina glasögon på mig idag - istället för linserna... Satan i gatan vad jag blev kall i ansiktet efter glasögonen!!! Har totalt glömt bort hur mycket glasögonen kyler ner ansiktet!! :-O.

Hann i alla fall hem och värma mig en stund inna maken kom hem med bilen och vi kunde fara bort till kyrkan för att tända på gravarna. Idag hade jag med mig 5-dygnsljus så det ska räcka över både nyår och vanliga helgen.

Väl hemma igen så blev det mera hö till pållarna och så blev det skinksmörgås till mat för oss tvåbenta typer.

Min lilla Nalle - som har rejält med päls.. vill inte vara ute i kylan! Eftersom jag eldar i kaminerna så är ju golven varma och goa..



Den där katten är inte klok på en enda fläck!

Blir vila för Oktawia i dag i alla fall. Alldeles för kallt för att hitta på nåt med henne, och i ridhuset så är det hopplektioner. Så det bli lite lugnare på motionsfronten för damen (och matte) de här dagarna. Resten av kvällen har tillbringats framför datorn... mera telefonsamtal, och så har jag faktiskt läst lite kursmaterial också. Så lite nyttig har jag varit i alla fall ;-).

Nu tänkte jag sätta mig framför TV:n en stund, framför allt kommer ju Morden i midsomer kl 21 - och det kan man ju inte missa för allt i världen! Ska nog fixa till lite hästmat först bara...

Lilla Nalle vill också visa att han faktiskt KAN ligga och softa som en VANLIG kisse...



Avslutar dagens inlägg med ett citat från boken "Starka kvinnors kloka citat" - ett citat som är lite passande så här i nyårstider, med tanke på nyårslöften osv... ;-)

"Som regel undviker jag frestelser - om de inte är oemotståndliga." May West

En mycket klok kvinna den där May West - inte bara snygg... ;-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0