7/12 Måndag - Lite pyssel

Återigen en regnig dag. Hade med mig cykeln till jobbet eftersom jag skulle iväg till kurskamrat P för att jobba med vårt PM efter lunchen. HA! Det spöregnade så jag fick be om skjuts istället.... Lite för långt till P's jobb för att jag skulle ge mig iväg på cykeln i spöregn... Djävla väder!!!

Hade räknat med avsluta PM-jobbet vid 15.30 för att fräsa hem och droga pållan inför stundande hovis-besök kl 16.30. Nu blev det inte så för hovis ringde efter 14-snåret och meddelade att hon hade influensan och ville inte komma till mig. Jag blev inte ett dugg ledsen över det - någon med influensa vill jag ha så långt bort från mig som möjligt ;-).

Ändrade tiden för hämtning på stan. Kunde alltså jobba med PM:et ytterligare 45 min innan det var dags att åka hem.

Så när jag kom hem så hade jag ju en hel kväll framför mig där jag räknat med att tillbringa i stallet tillsammans med hovis. Istället kunde jag laga mat i lugn och ro (ungspannkaka), och sedan ut för att fixa mockning och hästmaten. När stallpysslet var avklarat så satte jag igång med lite persedelvård. Båda sadlarna, träns och lädergrimma blev rengjorda från ridhusdammet. Det tog en stund, men när det var klart så luktade det gott i sadelkammaren. Fortsatte med pysslet i dessa regioner. Alltså - städning av sadelkammare! En hel del lera drar man ju in i sadelkammaren, katten Prickan, som huserar i min sadelkammare, ställer också till en hel del. Plockar ner allhanda trevliga småting att leka med, pälsar ner osv. Så en rejäl städning var välbehövlig och så blev det.

Vid 19.30 tiden var jag klar med allt och eftersom det fortfarande spöregnade så öppnade jag stalldörren ut till hagen och ropade på pållarna. Fanns det några pållar som ville komma in måntro? Absolut! Först på plats stod lilla Bianca - mer likt ett träskmonster än en liten shettisfröken ;-). Hon klev snabbt in i sin box, fann sig väl i att bli avtorkad med en stor microfleecduk. Funkade jättebra för att bli av med det överflödiga vattnet som låg ovanpå pälsen. Sedan villa fröken ha hö. Oktawia kom också inklampandes av sig själv... lite hö vad den damen också intresserad utav ;-). Av med ett djävligt blöt och lerigt täcke! Det hade inte regnat igenom... men det var astungt :-O. Upp på min torkanordning i sadelkammaren och full fräs på element och fläkt! Däremot så behövde hon inte något täcke på sig inne i stallet för där var det +5 grader.

Hästarna var nöjda och glada över att få hö att tugga på och blev lämnade själv i stallet.

Så trots inställt hovisbesök så lyckades jag tillbringa hela kvällen i stallet i alla fall *fniss*. Att man lyckas... klart maken sitter och spelar TV-spel i vilket fall som helst, så man är ju inte direkt saknad...

Just nu så är det för övrigt lugnt i huset. 2 blöta hundar ligger och vilar i hallen. För en gångs skull så är alla katterna, som bor i huset, lugna och ligger på väl valda platser och vilar. Brukar annars vara fullt ös - medvetslös på dessa busfrön. Men de blir väl också trötta pga det gråtrista väder *suck*.

Minna har lagt beslag på en plats i soffan.



Nalle softar under matsalsbordet...



Och det finaste man har - det lägger man på bordet ;-)



Vad säger man... Tussan - totalt hämningslös!

Nähä - nu var det slut på friden!!! Nalle och Minna kom just farandes bakom min rygg och tog kurvan in till köket med värsta bredstället... undrar hur djupa revorna blev i golvet efter de klorna :-O Gud, vilka buskatter!!!

Nu ska jag försöka koncentrera mig på att läsa lite kurslitteratur, pållarna får mat lite senare och sedan blir det en stund framför TV:n och CSI - det får räcka för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0