8/12 Tisdag - Ridhuset

Idag var det dags för motion av Oktawia och matte :-). Alltså blev det ridhuset igen. Hade som mål att komma iväg hyfsat i tid, lyckades nästan... Satt i sadeln kl 19.30 i ett lite lätt hysteriskt ridhus ;-). Ridlektion på ena halvan av ridhuset och på privat delen samsades vi, 7 st ryttarekipage, varav en red privatlektion... Det var lite rörigt om man säger så ;-) MEN väldigt bra miljöträning för en lättspänd pålla som Oktawia. Hon hade dock lite eftersläpning av spändheten... när vi blev 4 ekipage - då började hon tycka att det var lite jobbigt. Kan ju också bero på att jag i det läget började jobba damen... hon fick alltså inte bara skritta runt på långa tyglar och njuta av livet *fniss*.

Vid ett tillfälle var det en person gick i dörren och slängde igen den med en smäll... precis när jag och pållan var precis brevid. Pållan passade på att göra ett stort skutt framåt/åt sidan... konstig nog satt jag kvar trots dressyrsadeln :-O. Sedan tyckte Oktawia att de andra hästarna var lite jobbiga, och när inte det funkade som medel för att slippa jobba då blev hon stelopererad i vänster sida *suck*.

Eftersom vi var rätt många på privat delen och det fortfarande var en som red privatlektion, var det bara att rida runt och försöka lösgöra så gott det gick. När det var dags för galoppen så funkade det faktiskt riktigt bra :-O Så dagens övning blev övergångar mellan skritt-galopp-skritt. Och vi fick till riktigt bra galoppfattningar! Ingen är mer förvånad än jag!!

Sedan fortsatt jobb i trav på volt för att försöka få loss vänstersidan och efter mycket slit så började det funka. Hann med några övningar i skänkelvikning innan det var dags att avsluta. Då var matte helt slut och pållan också - en timmes ridning gör sitt ;-). Hamburgaren som jag käkade till lunch idag hade blivit effektivt bortmotionerad ;-).

Träningsvärken från helgen gjorde sig gällande idag. Mina ömma sittben också. Försökte jobba damen i trav under nedsittning, men kombinationen motsträvig pålla, ömma sittben, träningsvärk och dessutom PMS-öm byst - så var den övningen bara att fetglömma! Det fick bli lättridning idag, förutom galoppen då, men den skumpar ju inte lika mycket som traven ;-).

Lastningen funkade bra idag. Går alldeles utmärkt att gå in med pållan, jag själv knalla ut bakvägen och stänga för, för att sedan fälla upp baklämmen. Pållan står snällt kvar och tittar vad jag sysslar med, men inga tendenser att backa ut eller vända sig om i trailern. Börjar få en riktig duktig liten häst ;-).

Väl hemma så blev det rykt av pållan. Lilla Bianca blev kollad och så serverades kvällsmaten. Själv förpasade sig matte in i duschen. Förstår inte hur svettig jag kan bli i hårbotten :-O

Nu ska jag kolla på lite nyheter och sedan blir det sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0