20/2 Fredag - äntligen helg

Sista dagen på arbetsveckan och den försvann i ett nafs :-). Börjar kunna några namn nu på folket runtomkring mig. Var med på ett möte och skrev protokoll - sedan satt några namn till ;-).

När arbetsdagen var slut så for jag och maken iväg till min gamla arbetsplats. Där fanns det nämligen en som ville köpa makens PS2 med tillhörande spel (18 st). Så vi levererade alltihopa och maken fick betalt. Det var väl med sorg i hjärtat han sålde alltihopa, men det är som han sa. Han kommer inte spela PS2 nu när han har PS3, och då är det lika bra att sälja det han inte använder till någon som har större nytta av det hela. Han kommer säkert köpa nya spel för pengarna i alla fall ;-).

När vi var klara med affären så for vi hemåt. Kl 17.30 skulle M och M komma för en ridtur på Oktawia. Innan detta så behövde ju Oktawia käka lite mat. De kom på utsatt tid och en M hade med sig pappa P - som jobbat som ridinstruktör. Tror han var lite nyfiken ;-).

Idag behövde inte maken följa med till ridhuset eftersom jag hade M & M alltså så hade jag lasthjälp. Gissa om maken var glad över att slippa följa med upp till ett svinkallt ridhus i kylan ;-). Nåja - någon ska ju vara hemma och elda i kaminerna också ;-).

Idag var det lilla M som red och det gick bra. Riktigt med publik fick hon också för C med dotter S kom och spanade också. Oktawia var lite seg i dag, men gjorde det hon skulle. Dock lite svårt för galopphjälpen, men till sist så blev det galopp en långsida i taget. Oktawia är ju inte alls i full kondition på något sätt så det är inte alls konstigt att hon är seg. Också bättre att hon är lite seg än tvärtom ;-). På slutet kom det in ett ekipage och det var en ny häst för Oktawia + plus en hund som pep och gnällde hela tiden, men det gick bra. Oktawia blev lite spänd först, men det släppte rätt fort. M red i 50 min idag och Oktawia var lite trött efteråt.

Fick hjälp med lastningen och vi kom överens om att vi ses igen på söndag vid 10-snåret. Med lite strukturerad ridning nu så har vi nog snart fått upp Oktawia i lite kondition ;-).

Var hemma igen strax innan kl 20, lite lätt sönderfrusen... gjorde iordning pållan och fixade klart med hästamaten, plockade rätt på alla prylar osv. Nu hade jag två hysteriska katter som for runt i stallet. Tyson och Lisa. Lisa är långhårig, men som sin mor gillar hon inte att vara så mycket ute. Lite fin i kanten som ni förstår. Lisa ville dock ut för ett par dagar sedan och nu tyckte hon inte det var så kul längre. När jag lyfte upp henne för att ta med henne in så skakade katten. Tror aldrig jag varit med om en katt som frusit så mycket :-O. Pälsen till trots. Så det var nöjda katter som flöljde med in i huset :-),

I vanliga fall vill de helst vara i kattrummet i lugn och ro för hundarna, men nu var de lösa i huset ett tag för att få upp värmen. Nalle tyckte att Lisa var en skum typ...



Men det var inget snack om vem det som är herre på täppen - det är Nalle - Självklart!

Noterande den extremt nyfikna hunden i bakgrunden i bilden - hon skulle gärna vilja vara lite närmare kissarna ;-).

Nu har jag i alla fall fått upp värmen lite, fått i mig lite käk. Ska snart ut igen och kvällsmata pållarna. Sedan blir det till att bänka sig framför TV:n - kl 22:00 är det dressyr från världscupen i Göteborg. Detta MÅSTE man ju bara kolla på :-), Hur man ska hålla sig vaken - det är ju en annan femma. Funderar på att ta ett glas rödvin, men då slocknar man väl omgående ;-).

Mer spännande än så här blev inte dagen. Kan tillägga att lilla Sabina är MYCKET bättre - förhoppningsvis så gör den här omgången butta-medicin ordentlig verkan. Hon är inte alls lika mycket smärtpåverkad och tycker det är totalt onödigt att behöva stå på boxvila ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0