26/2 Torsdag - Ridhuset

Efter en hysterisk dag på kontoret (alltså apmycket att göra - men jättekul). Så var det bara full fart hemåt, hoppade bara snabbt in på Willys för att köpa mjölk till pannkakorna.

Kan i alla fall berätta att i morse så var det jag som släppte ut en liten shettis i sin sjukhage och maken till lycklig häst har jag aldrig sett!!! Hon bockade och galopperade runt i den lilla sjukhagen så hon såg ut som en liten guttaperkaboll *fniss*. Hon var SÅ nöjd med att få vara ute, även om det är i en sjukhage, och hon är MYCKET piggare. Även om hon får stå i sjukhagen (4 x 4 m) i ett bra tag, så är hon ju i alla fall ut och har koll på omgivningarna och på vad Oktawia hittar på.
När vi kom hem från jobbet så stod Oktawia och putsade på Sabina över staketet, är lite orolig över att de ska fastna i tråden, men dessa damer känner ju varandra och står inte och sparkar åt varandra. Svårt att tillverka en sluss runt sjukhagen. De såg så nöjda ut också så det får väl vara så. De fick mat och jag kunde själv mocka under tiden som maken fixade ungspannkakan.

Det har ju varit rejält varmt under dagen så snötäcket har sjunkit ihop betydligt, tyvärr så var det rätt mycket is på vår gård. Dock så var uppfarten från stallet helt OK.

I övrigt så utspelade sig kvällen ungefär som i måndags. I alla fall tidsmässigt, bortsett från att jag mockade först och sedan käkade mat. Jag red idag också istället för att tömköra. Vi fixade trailern på plats 19:30 och lastade och åkte till ridhuset. Kl 20:10 satt jag på hästryggen.

Ridpasset gick hyfsat bra. Oktawia var inte riiiikte med på noterna när jag skulle jobba henne lite mera i traven. På voltjobbet så stod hon emot, men jag jobbade vidare och till sist så slappnade hon av och blev mjuk och fin. Känner mig nöjd när hon är riktigt skummig i munnen - ett tecken på lösgjordhet och eftersom jag rider med hackamore så kan jag inte skylla på bettet heller.

Mitt i travarbetet kom N med sin häst, jag forsatte jobba på som om vi var själva där inne och Oktawia skötte sig jättebra. I travjobbet så tittade hon knappt åt N's pålla. När jag var klar och skritta av Oktawia så var hon också jättelugn trots att N red runt för fullt och ganska nära oss.

Gick bra att lasta och åka hem, men när vi kom till vår gata och jag försökte få upp farten för att komma upp för vår backe, så var det bara att lägga ner. Total isgata och där vår backe börjar blev det till att stanna och lasta ur hästen och halka hem henne ändå. Trailern blev placerad nere vid vändplanen, inte en chans att få upp den. Maken fick ta bilen och köra ut till allmänna vägen och sedan ta sats hela gatan (200 m) för att få fart så att han kom upp med vår bil. Hoppas verkligen att det värmer på rejält i morgon så isen smälter undan. Snö är en sak, men is är ännu värre!

Var klar i stallet ungefär samma tid som i måndags, kom in 21.50. Missade alltså criminial minds i dag, gäller att jag kommer ihåg att spela in reprisen på sönag kväll!

Innan jag uppdaterade min blogg så la jag in alla räkningar i Internetbanken, i morgon är det lön, så då är det bara att gå in och godkänna betalningarna så är allt klart.

Nu ska jag i alla fall ta min trötta lekamen  och gå och lägga mig. Kl är 23, egentligen ALLDELES för sent för mig att vara uppe så här länge, men vad ska man göra. Tiden räcker inte till ;-)

Tyvärr har jag inte hunnit ta någon Nalle-bild idag, men här kommer en gammal. Så ni ser hur mycket han har växt om man jämför bilden från igår ;-)



Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0