27/2 Fredag - Full rulle...

Jag hade ett möte inbokat på morgonen, platsen var granne med resecentrum och jag skulle på mötet lite senare än vad jag vanligtvis börjar. Alltså valde jag att åka buss och kliva av vid resecentrum. Maken for iväg till jobbet så han kom iväg i vettig tid till sitt jobb. Det var ju ett tag sedan jag åkte buss och  även efter denna gång så är jag stärkt i min övertygelse att INTE åka buss :-(. Bussen kom 10 min för sent, i och sig så körde inte busschauffören som en vettvilling, utan tillhörde varianten som kör som en snigel. Lika irriterande som de busschauffören som kör som pinknödiga biltjuvar... Bussen var hur sunkig som helst och detta att de envisas med att köra stadbussar på landsortstrafik *suck* Har de totalt slutat med riktigt LÄNS-bussar där man kan luta sig bekvämt tillbaka och slumra till en stund?? Stadbussarnas säten är ju extremt  obekväma, det är dåligt med sittplatser och tydligen inte gjorda att gå fortare än 50 km/h... Nä, i fortsättningen så blir det bara buss i absoluta nödfall. Tur att det funkar för mig och maken att samåka :-)

Kom fram till mötet i tid i alla fall och allt gick bra. En kollega från kontoret var också med och jag fick alltså skjuts tillbaka till kontoret. Resten av dagen var det full fart. Vi tjejer från jobbet (vi är inte många) gick iväg på en tjejlunch idag. Först till ett ställe - där var det tvärfullt. Vandrade iväg till nästa ställe och där fanns det bord så vi fick plats allihopa. Där sprang jag också på Minternet - hon var också i behov av käk ;-).

Resten av em försvann fort, det sista jag gjorde var att bära ut all löst från mitt kontor till korridoren. Städbolaget ska utföra golvvård under helgen och då skulle golven vara rena från allt som vi kunde ställa ut i korridoren. Korridoren såg ut som en hinderbana av besöksstolar, kontorsstolar, rullhurstar och besöksbord när jag gick hem. Förhoppningsvis har vi fina golv på måndag ;-).

Efter jobbet åkte jag iväg till frissan och klippte mig - så nu är jag nyfriserad för ett tag :-). Frissabesöket drog ut på tiden så jag var lite lätt stressad när vi for iväg till Granngården - hade soprent på soja så jag var bara tvungen att köpa hem lite mat till pållarna. Det började bli tämligen tomt i alla tunnorna så det blev till att även köpa hem betor, krafft Groov 125 och Biomag, sedan kunde vi äntligen styra kosan mot Kartorp.

Vid hemkomsten blev alla djuren matade, maken och jag fixade iordning trailern och sedan tog jag itu med stallet. Hann precis mocka klart boxarna tills det att en av M & M kom. Den andra av M & M var tvungen att jobba, så är det ju ibland. Vi kom iväg utan problem trots isig gårdsplan. Det var ingen i ridhuset så vi fick vara helt för oss själva. 

Ridpasset gick rätt bra, Oktawi stod emot lite, så som hon gjorde för mig i går. M tränade på galoppfattningar och det funkade jättebra. Oktawia var lite stressad vid första fattningen, men sedan fattade hon vad övningen gick ut på. Galoppfattning i hörn, galopp långsidan och sedan bryta av, trava kortsidan och sedan ny fattning. Damen fattade snabbt och jobbade på. Vid ett par tillfällen fattade hon fel galopp, men det gjorde vi ingen stor affär av - hon fattade galopp - det var huvudsaken. 

Vid det avslutande travjobbet så gick Oktawia mellan att ha huvudet rakt upp till att gå i rund och fin form. Det är som det är. Damen är ju ett sto med humör och när hon inte är på bästa humöret så får man inrikta sig på att få henne att slappna av och trava på. Vill hon springa runt med skallen rakt upp - då är det hennes problem. Ingen idé att börja banka på med skänklarna eller börja rycka i tyglarna - hon blir bara asförbannad.  Galoppjobbet gick jättebra och det är ingen dålig bedrift. Vi får ta en sak i taget. När hon fått upp styrkan kommer hon bli mycket stadigare i formen. M red i 50 min och Oktawia var lite lagomt trött efteråt.

Oktawia var också duktig vid lastning. Det är ju sisigt även runt ridhuset och kom inte intill så nära med trailern som jag brukar. Jag fick gå bakom och smacka eftersom Oktawia var lite tveksam, men till sist så gick hon in sakta och försiktigt. Inga tendens till att slänga sig ut åt sidan - det är bra :-).


När vi kom  hem så vågade jag inte försöka köra uppför vår backe med hästen i släpet, utan jag ringde efter maken och så lastade vi ur nedanför backen. Maken fick sedan upp bil och släp, men det hade antagligen inte gått om kusen varit i släpet. Nu får gärna isen och snön försvinna....

Gjorde iordning pållan och det visade sig att klockan var så mycket att det var dags för kvällsfodringen. Vips så var den fredagkvällen slut :-). Bara kvar att rasta vovvarna.

När jag kom in så hade jag en extremt kelsjuk Nalle som pockade på uppmärksamhet ;-)



Så nu ska jag ta med mig "spinnrocken" och studsa i säng!

Godnatt!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0