3/2 Tisdag - Bilkoll och Ridning

Efter en dag med full fart på kontoret så for maken jag iväg en sväng och kollade på BIL. Vi har börjat kolla runt efter en Volvo V70 CrossCountry och var iväg till en liten bilfirma på Norr och kollade på en de hade till salu. Jättefin! Sedan for vi vidare till Rejmes och kollade runt där och pratade med en mycket hjälpsam kille där. Fick bra tips om  vad vi ska kolla på när vi tittar på just Cross Countrys med tanke på fyrhjulsdriften. Tyvärr får inte Rejmes in speciellt många Cross Countrys av den årsmodellen vi letar efter, utan det är XC70 och de är fortfarande lite väl dyra tycker vi. Nu ska vi inte ha en ny bil idag, vår gamla 945:a får duga ett tag till även om vi har lite småfix på den. Bl a så har vi ett par trasiga lyktglas, hö blinkers fram och hö baklykta. Baklyktan är svindyr, men vi åkte iväg till Biltema på vägen hem och kom oss äntligen för att köpa ett blinkerslykta till höger fram, den kostade 200 kr så det var inte så farligt.

När vi kom hem så käkade vi lite mat, sedan så skulle vi fixa lyktglaset. Jag skulle bara fylla i lite vatten i en dunk till pållarna och sedan hjälpa maken och lysa med ficklampa. Tydligen var det VÄLDIGT enkelt att byta blinkers för när jag kom ut så var maken redan klar!!!

Nytt blinkersglas på lilla bilen



Blev hur bra som helst och helt plötsligt så ser den andra helt sunkig ut och det blir väl inte bättre än att vi byter den också. Hur som helst - den är ju hel i alla fall ;-). Baklyktan får vi nog vänta med en månad.

När jag beundrat klart makens snabba insats så tog jag itu med mockningen. Sabina har fått stå inne idag. Hon vägrade lämna sin box i morse - så det var bara att rensa stallet på allt löst så dörren till hagen kunde stå öppen. Då kan Oktawia nämligen gå in och kolla till sin polare så hon vet vart hon är någonstans. Och då är det bäst att ha alla täcken m.m inne i sadelkammaren för annars så drar hon bara ner det på golvet.

Sabina fick gå in i Oktawias box medan jag mockade lilla boxen. Det är inte klokt hur mycket en liten shettis kan få ur sig på en dag :-O. Full kärra blev det.

När jag var klar med stallet så tog jag in Oktawia och gjorde iordning henne för en liten tur till ridhuset. På trailer och in med kuse - snacka om att vi börjar få rutin på saker och ting nu. Kom dock iväg sent, kl 20:30 satt jag i sadeln. Blev ett litet lättare pass och efter framskrittning och lite travjogg så tränade vi på lättare skänkelvikning. Funkade hyfsat. Oktawia gör som hon ska, som vanligt handlar det om mig och min kropp *suck*. Men Oktawia jobbade på bra, stadig och inget tjafsande alls med tungan eller huvudet. Red på hackamoret och hon är helt klart mycket mera bekväm med det tränset. På torsdag ska jag prova att tömköra med vanliga tränsbettet och då ska jag hålla utkick efter samma tjafs som damen pysslade med i söndags. Red i 35 min och det var lagomt för damen. Hon var inte svettig, men lite varm och hon såg trött ut. Jag har usel kondis och blev riktigt svettig av 15 min trav *harkel*. Maken filmade lite och jag ska kolla i morgon och se om det är något jag vågar lägga ut på youtube ;-).

Idag höll sig bilen på mattan och startade och gick som den skulle. Inga problem och lasta så hemfärden gick problemfritt. Maken hjälpte till att bära in prylar i stallet så det gick lite fortare för mig att bli klar och kl 22 var det mat och  nattning för pållarna.

Lilla Sabina kommer få stå inne i morgon också, Oktawia är lugn med det eftersom hon kan gå ut och in i stallet och hålla koll på henne. Kl 17.30 kommer hovis och gör en fångverkning för det behövs...

Så nu är det bara sängen som väntar för min del. Nalle sitter här brevid mig och undrar om det inte snart är dags att knalla upp till övervåningen ;-)



Han gillar att ligga på datorn, men mattes kudde är mysigare på nätterna ;-).

Så detta var allt för idag och godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0