10/1 Lördag - Julen ut

Riktigt blåsigt väder idag och +5 grader, vilket gjorde att det var blött och skitigt på gårdn. Vips så har man leriga tassar att ta hand om *suck*. Det hade varit himla bra om det kunde hållt sig runt 0:an i alla fall, men man får ju inte alltid som man vill - bara att gilla läget.

Idag så ville maken att vi absolut skulle börja med att städa bort julen. Som bekant är han inte speciellt förtjust i julen och allt julpynt. Så det där med att ta bort prylarna - det är han väldigt snabb med *fniss*.

Under tiden som jag släppte ut pållarna och mockade på morgonen så började han plocka undan julpyntet. Och utav någon konstig anledning tycker jag att det är mycket fler prylar när man ska ta bort det än när man tog fram det. Kan ju bero på att det alltid är nåt nytt som kommer till varje jul ;-).

I år fick maken faktiskt fixa fram en ny stor kartong för att vi skulle få plats med alla prylarna. Dessutom så passade jag på att rensa bland det gamla pyntet - sånt som jag inte använt de senaste 15-20 år åkte helt enkelt i soporna. Maken har ju svårt att slänga saker och var minsann tvungen att gå igenom det jag skulle slänga - tänk om jag ville slänga nåt helt i onödan??? Han som inte ens gillar julpynt! *fniss*.

En som var väldigt nöjd med att det försvann ljusstakar osv - det var Tussan det. Hennes favoritplats har ju varit upptagen av en adventsljusstake och hon tog snabbt åter sin plats i besittning ;-).

Tussan i fönstret




I detta fönstret låg hon typ hela dagen...

Det tog mycket längre tid att plocka undan alla sakerna än vad vi trodde från början. Vi insåg efter halva dagen att vi inte skulle hinna städa hela huset och sätta upp nya gardiner osv. När vi konstaterade det var det ingen idé att stressa med städningen utan jag började fundera på lite av möbleringen på övervåningen. Jag ärvde ett fint gammalt slagbord efter min mamma förra året, det ska jag ha i sovrummet som typ "sminkbord". Det har stått i hallen under året som gått i väntan på att jag ska komma till skott med ommöblering i sovrummet. Mitt gamla bord där har ju lådor som jag har massor av prylar i, slagbordet har inga lådor och det är nog därför jag inte kommit mig för att göra om. Pratade med maken om att jag nog ville ha en liten minibyrå till, den kan ju stå ovanpå bordet och så får jag ordning på alla prylarna.

Alltså blev det en tur till Ikea på em. Det var bara minibyrån jag skulle ha så det gick rätt snabbt. Sedan åkte vi vidare till köpcentret där jag tog en vända inne på Panduro och köpte färg till minibyrån - dalablått blev det den här gången. Maken försvann bort till Siba, antagligen för att kolla på spel till sitt PS3 eller nåt liknande. Besöket på köpcentret tog lite längre tid än vad Ikeabesöket tog, men till sist var vi mätta på att och glo i affärer.

Vi åkte inte direkt hem utan tog en liten avstickare förbi min kompis pysseltrollet. Det var ett tag sedan vi var där och hälsade på och jag hade också lite Oriflame att leverera så vi slog 2 flugor i en smäll - varuleverans och social visit. Vi fikade och babblade bort en bra stund. Dessutom fick jag en jättehäftig halsduk och ett par urfina sockar av Pysseltrollet. Hon är så otroligt duktig på att sticka och jag beundrar hennes arbeten! Sockar kan jag absolut inte sticka över huvudtaget, och andra enklare grejjer har jag ändå svårt att sticka eftersom jag får ont i armen pga min tennisarbete. Skulle väl gå om jag satt mycket korta stunder - hi hi men jag har ju inte mycket tid över liksom ;-).  Dessutom kan jag tänka mig vad Nalle skulle göra om han fick syn på ett nystan garn. Han skulle nog ha VÄLDIGT kul ;-).

Halsduken är stickad i ett speciellt garn som gör att den ser urhäftig ut.



Sockorna är gjode i yllegarn i en läckert blå färg som Pysseltrollet själv färgat in. Nalle genast nyfiken ;-)



När vi fram på kvällningen kom hem så lagade vi mat för vi var tämligen utsvultna. Sedan var vi så trötta att vi inte orkade göra något vettigt mer, utan det blev en DVD-film - Mumien, den senaste. Hyfsat spännande.

Det var meningen att jag skulle ta en promenad med Oktawia idag, men blåste full storm och hon hade full sula i hagen. Så det fick räcka med lite pyssel i hagen, tog däremot in dem när vi kom hem från Pysseltrollet eftersom det fortfarande blåste och pållarna tyckte det var rätt skönt att få komma in. De fick lite hö att tugga på och då blir ju vilken pålle som helst nöjd ;-) Var sedan ute och nattade dem och gav sista kvällsmaten 22.30.

Mer spännande än så här blev det inte idag - i morgon får vi fortsätta med städningen och så har jag en minibyrå att montera ihop och måla. Det ska bli kul :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0