15/1 Torsdag - Lite aktivitet

Idag blev det äntligen lite aktivitet för Oktawia. Det var -5 grader och hur knöggligt som helst i hagen, så pållarna har himla svårt att gå i vinterhagen. Rör sig så lite de kan. I morgon ska de få vara i sommarhagen som inte är söndertrampad och alltså inte knögglig. Efterssom Oktawia inte gjort något vettigt på en vecka så bestämde jag mig för att hon skulle få motionera sig själv i ridhuset.

Så efter att ha fått i sig middag och världens godaste semla så blev det en tur till ridhuset på kvällen. Kom iväg vid 19.30 snåret och vi hade sån tur att ridhuset precis blev ledigt när vi kom upp dit :-).

I vanliga fall så brukar Oktawia lugnt skritta runt för sig själv i ridhuset när jag släpper lös henne, men inte idag. Hon drog iväg i full fart och racade runt i galopp ett par varv. Dock tog energin snabbt slut ;-). För att göra det lite annorlunda idag så släpade jag fram ett par bommar som hon fick trava över. Oktawia tyckte det var VÄLDIGT skumt att det låg bommar på spåret, men efter att försiktigt klivit över dem så accepterade hon att trava över dem. La upp dem lite på "sockerbitar" så hon fick lyfta hovarn lite i alla fall.

Med tanke på att hon vilat i nästan två veckor så fick det bli som det blev, jag ville mest att hon skulle få "pysa av sig" lite och vi höll bara på 20 min med skritt, trav och lite galopp. Damen blev inte ens svettig ;-). Det var i alla fall tillräcklig motion för att hon skulle bli lugn och avslappnad. Underlaget i ridhuset är för dåligt för att det ska funka för regelrätt löshoppning. När det är dags med den typen av övningar så åker jag in till ÖFK, de har möjlighet till löshoppningsträningar och bättre underlag i sitt ridhus.

Ett plus idag är att det gick jättebra att lasta. Även om jag lastar från stallet så märks det skillnad nu. Tidigare så har Oktawia försökt gå baklänges för att slippa gå in i trailern och maken fått gå bakom och driva så hon klivit in. Idag gjorde inga försök till att vara anti mot trailern. Hon får gå fram i sin egen takt, men inget backande utan gick sakta men säkert raka vägen in i trailern. Några gånger till i samma stil och vi kan börja ställa trailern en bit ifrån stalldörren :-).

Kom hem i vettig tid och fick tid över med pyssel för Sabinas del innan jag nattade pållarna. Kom in precis till att Criminal minds började, perfekt timing ;-).

Så nu när jag redogjort för dagens övningar så har jag haft busNalle skuttadens runt på skrivbordet. Ska pilla på allt ;-). Och dessutom sätter han fart på Lexi *harkel*. Nalle har kommit på att det är lite kul att ligga och smyga på Lexi, göra ett snabbt "utfall" och sedan dra järnet *fniss*. Tur att Lexi är snäll ;-).

Dock har Nalle haft lite bekymmer idag.... väldigt stora bekymmer....


Jag hörde bara ett frustretat jamande, men hur Nalle än vände och vred på sig så fick han bara inte plats i hundarnas vattenskål!!!
 


Vattenskålen MÅSTE ha krympt!!

Matte - jag VILL ligga i skålen, men det går inte!



Liten kisse inte fattar att han växt sig för stor för att ligga hoprullad i en tom vattenskål :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0