17/1 Lördag - Tömkörning m.m

Det var min morgon att fodra hästarna så det var bara att kravla sig ur sängen i morse, lämna stugvärmen och ge se ut i kylan, -5 grader var det *burr*. När hästarna käkat sin frukost, jag hade fått i mig frukost och fått på mig kläder så blev det till att aktivera Oktawia. -5 grader är väl på gnällen vad mina luftrör klarar av i kombination med ansträngning. Men tänkte att jag testar att tömköra pållan på gårn. Om det inte funkar så är det bara att gå in igen.

Oktawia verkade tycka det var trevligt att det skulle hända något, när jag kom med tränset så tryckte hon in skallen i tränsen snabbt som ögot och höll dessutom skallen nere vid stallgolvet. Tacksamt för mig att få ordning på pannlugg, man och alla remmar.  När jag köpte Otkawia så var hon jättejobbig att tränsa. Hade skallen så långt upp som hon bara kunde - typ 2,5 m upp i luften, och gärna vevade runt med skallen så man for som en vante. Har jobbat jättemycket med tränsningen, och att hon numera dyker ner i tränset ser jag som mycket positivt :-).

Tömkörningen gick bra. Oktawia var lite seg, men lydig. Hittade inte på några dumheter alls trots att hon knappt vart utanför hagen på 2 veckor. Det är ju förstås totalt stenhårt i backen, så det blev jobb i skritt nästan hela passet. Tränade på att backa i uppförsbacke. Tränade på halt och 8-volter. Efter att ha skrittat i 30 min vågade jag låta henne trava lugnt i 5 min, då var hon i alla fall ordentligt igångskrittad. Tömkörde på vår gata fram och tillbaka med grannens hästar som sällskap, jättebra miljöträning och Oktawia var hur lugn som helst. Tittade bara lite när fölisen gnäggade. Och trots att vår egen shettis stod i stallet och gapade som en vettvilling, TOTALT övergiven, så brydde sig inte Oktawia ett dugg om det. Inga försök att ens närma sig stallet.

Tömkörde i 45 min och det fick räcka. Oktawia blev trött i skallen i alla fall och jag fick också motion ;-). Pållarna släpptes ut i sommarhagen, funkar bättre för Sabina att gå där nu när den andra hagen är så knögglig. Sabina är ju barfota och får lite för ont av knögglet. Inte så kul för henne att bara stå stilla och glo, utan då får de vara i sommarhage så länge det är hårt i backen.

Efter utsläpp av pållar så fixade jag klart stallet, var faktiskt trött efter tömkörningen så mockningen tog sin lilla tid. Maken mockade han också - fast han hade lite större ytor att röra sig på - han plockade nämligen upp hundbajs.... det blir en del efter 3 stora hunder, om man säger så ;-). Och det var ett tag sedan han gjorde det.

På em så lämnade vi stugan och for åt Kumlahållet. På vägen dit så åkte vi lite snabbt in till Ikea. Jag ville ha en ny liten prydnadslampa till mitt kontor och den jag tittat på var på rea nu, kostad 59 kr i stället för 79 kr och då slog jag till. Hade lite svårt med att välja vilken färg jag skulle ha, men det blev en vit. När det inköpet var klart så for vi vidare mot Kumla och hälsade på makens föräldrar. Där vi fikade gott fika och babblade bort ett par timmar :-).

Det var kväll när vi åkte hemåt igen och vi var lite småhungriga - naturligtvis ville vi ha lite gott till kvällen :-) - blev ett stopp vid mataffären och ner i korgen åkte några ostar och lite kex. Så det ska vi smaska på lite senare ;-). Det blir dock inget vin idag - maken har en regel att varje år efter årskiftet köra 5 vita veckor då inte ens en liten lättöl slinker ner. Så det blir vanlig dricka som vi skölja ner ost och kexet med. Funkar det också, det är mest osten jag ute efter *fniss*.

Nu är vi hemma ialla fall, fått lite mat i magen så vi inte är helt utsvultna när vi gå lös på osten. Nu känns det himla skönt att jag motionerade Oktawia på morgonen så jag slapp ha det hängande över mig nu. Nu ska jag förpassa mig till soffan och se om maken kan hitta någon bra film som vi kan ha till ost och kexen ;-).

Lampan passade bra i mitt fönster. Ingen tygskärm som lilla Nalle kan kloa på eller peta ner. Flyttar han undan lampan så ramlar den inte ner på golvet utan hamnar på mitt skrivbord. Nalle vill nämligen gärna ligga där lampan står, samma gäller för Tussan. Misstänker att lampan snart står närmare skrivaren än fönstret ;-).



Nalle hälsar också till sin fanklubb att han försöka hålla sig i skinnet. Men det är så SVÅRT när man är en liten busig kisse. I snitt åker en blomma per dag/natt ner från någon fönsterbräda.... Matte bäddar på en massa mysiga ställen, men fönster är mer spännande ;-)



Det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Åh vad han är busig - men han har ju stenkoll på allt som rör sig :)

2009-01-18 @ 22:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0