18/1 Söndag - ändrade planer

Hade tänkt motionera Oktawia på morgonen, men vaknade kl 9.30 och var så in i bängen trött och seg så motion fanns inte med på kartan. Maken hade morgonfodrat pållarna och sedan somnat på soffan framför TV:n. Annars så hade jag fått kaffe på sängen typ vid 8.30 och hunnit vakna till liv lite. Vet inte varför jag var så himla trött, vi gick inte och la oss speciellt sent (ca 23). Det kändes som om jag sovit för länge i stället. Gick hela fm utan att jag orkade göra någon nytta alls. Bestämde mig för att gå ut och gå med pållan på em, innan em-fodringen medans det fortfarande är ljust.

Vid 12-snåret när det var dags att lunchfodra pållarna så då var jag tvungen att ut i gråvädret för att ge pållarna hö. Antagligen så hörde Oktawia när jag stängde ytterdörren till huset för på vägen ner till stallet hörde jag hur hon kom galopperandes och sedan stod hon vid grinden och väntade på käket.

Var är mitt hö!!!



När jag väl slängt ut höt så kom lilla Sabina knatande. Hon stod länge och väl och tittade, men när hon såg att jag hade höpåsen i handen så tyckte hon att det var lönt att röra på sig. Mat tackar man inte nej till  ;-).



Jag mockade och gjorde klart stallet när jag ändå var ute. Men långsamt gick det idag. Det var bara ett par minusgrader på mätaren, men usch vad ruggit det var. Blåste råkallt, inte alls skönt att vara ute. Kollade över mitt spånförråd innan jag gick in och insåg att det fanns bara 2 säckar spån kvar = spån för en vecka.

Gick in för att äta lite mat och värma mig. Tänkte pälsa på mig mer kläder för promenaden med Oktawia så jag inte skulle frysa ihjäl. Men när jag kom in så berättade maken att min fd arbetskamrat H hade ringt och talat om att hon hade spån åt mig.

Måste vara en mening med det samtalet. Ringde upp H och nästa helg så var de inte hemma, alltså så reviderade jag planerna för em och det fick bli spånhämtning istället. Mina två säckar spån skulle absolut inte räcka två veckor och när någon då ringer och erbjuder spån gratis - då tackar man och tar emot :-)

Hastigt och lustigt blev det till att haka på trailern och ta en tur till andra sidan stan. 8 spånsäckar stod där och väntade på mig och de kommer räcka i alla fall 3 veckor. Skönt att kunna skjuta besöket till sågen framför sig. Det är ett slitsamt jobb att hämta spån - framför allt för maken eftersom det är han som gör det tunga jobbet.

När vi lämnat H och var på väg hem så passade vi på att göra först ett bensinstopp och tankade. Nästa stopp var ÖB, där maken och jag strosade runt i 40 min :-O. Köpte duschkräm och rengöringsmedel till spishällen. När vi var klar på ÖB så blev det i alla fall färd raka vägen hem. Vi var hemma igen kl 17 och det var dags för pållarna att få sitt em-hö. Hade ingen aning om vart de var i hagen för det var totalt kolsvart, men när jag ropade så kom de springandes. Som sagt - inte nödbedda när det gäller käk ;-).

Det blev alltså ingen motion för Oktawia idag. Jag kände att hämtning av spån var viktigare. Och ge mig ut i blåsten i kolmörkret hade varken jag eller Oktawia lust med. Dessutom hade jag lite att pyssal med inne.

Vi fixade käk och efter maten så blev det datorn. Först surfade jag på Bukefalos en kortstund. Naturligtvis kom kelgrisen Nalle och ville vara med. Han börjar dock fatta nu vart han ska hålla sig - alltså INTE på mina händer ;-)



Framför tangentbordet är HELT ok ;-).

Jag hann också med att jobba åt NRU ett par timmar. Det var en hel del som skulle uppdateras vad gäller notiser och ett par konferenser så jag hade att göra ett tag. Efter det jobbet så var jag helt mosig - kände mig ungefär som Nalle gjorde just då ;-)

Förbannat trött...



Men kl 20 är liiite tidigt att gå och lägga sig, så det fick bli TV:n en stund tills det var dags att gå ut och ta in pållarna för natten. Maken och jag hjälps åt nu när pållarna går i sommarhagen. Efter lite ropande så kom de knatandes. Skönt att slippa gå iväg 300 m i mörk hästhage för att hämta hästarna längst i hagen. De kan ju tiderna när de ska in och framför allt få mat så de brukar vara duktiga att stå vid grinden och vänta på att få komma in.

Efter koll av kusar och fodring så blev det in i stugvärmen igen. Det var riktigt ruggit ute, nästan värre nu när det är runt nollan än när det är riktigt kallt. Fuktig luft är inte roligt.

Nu ska jag i alla fall kolla klart på en film och sedan blir det sängen så man orkar upp i morgon bitti. Ytterligare en jobbvecka. Bara två veckor kvar på gamla jobbet :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0