3/1 Lördag - Höhämtning och pyssel

Gissa om jag fick en liten chock när jag klev upp för att morgon fodra pållarna! Ett SNÖTÄCKE täckte marken och det snöade jättestora flingor!! Mysigt iofs, men inte alls vad jag förväntat mig. Snön hade gärna fått väntat en dag eftersom vi skulle iväg och hämta hem ett lass med hö.

Vi for iväg så fort pållarna hade ätit upp sin frukost och blivit utsläppta. Hade bokat med bonden att vi skulle komma vid 10-snåret. Jag körde och det var SNORHALT!! Dessutom var det vissa bilister som vi mötte när vi körde via Latorp-Vintrosa, som trodde de var ensamma på vägen! Inte kul att möta bilar på fel sida av vägen och som knappt körde över till rätt sida! Var faktiskt lite tagen efter den färden... och jag var glad att jag inte hade Oktawia i släpet.

När vi kom fram till höbonden så snöade det inte längre och det gick rätt fort att lassa trailern full i hö,  som vanligt fick vi stoppa in 3 balar i skuffen på bilen... min trailer är ju inte den största varianten av 2-hästarstrailer utan skulle kunna vara lite högre i tak. Tur man har en 945:a med bra skuff ;-).

Färden hemåt gick sakta, extremt sakta gick det genom rondellerna vid Vintrosa. Jag har faktiskt himla svårt att hålla koll på vart jag ska 3 rondeller efter varandra och så en vägpil som sitter skumt till - det är bara för mycket *fniss*. Nåja - vi kom fram till Vintrosa i alla fall och stannade till vid Ica och handlade lite förnödigheter. När vi väl var hemma igen så orkade vi inte lassa upp höt på en gång utan vi käkade lite lunch först.

Efter det att vi ätit och återfått lite krafter så tog vi itu med projekt hopskruvning av minibyrå. Skruva ihop prylar från Ikea är ju alltid en utmaning ;-)

Alla delar och skruvar/spikar fanns med och det var bara att börja.



Sakta men säkert gick det framåt...




1 timme senare så var den hopskruvad




Nu började det roliga jobbet - att måla den! Först lite puts med slippapper och sedan på med färg.


3 timmar senare - Tada - KLAR och dessutom lite "pimpad" ;-)




Byrån är inte så grisrosa som den ser ut på bilden - utan den är faktiskt gammelrosa. Färgåtergivningen kan ju bli lite si och så med digitala kameror ;-). Nu är det bara att vänta på att maken hittar några bra skurvar så jag får upp den på väggen i mitt kontor.

Under tiden som vi pysslade med minibyrån så busade Måns och Nalle som vettvillingar, men just här ser det väldigt stillsamt ut ;-)



Men det var himla kul att se gamle Måns (14,5 år) bli som en kattunge igen ;-).


Men till sist så blev alla katterna extremt trött - alla på en gång!


Nalle i fönstret  -  Sussar sött ;-)




Måns i min skräplåda..




Och Tussan - soffan förstås...



När vi var klara med pysslet av minibyrån så gick jag ut och fixade stallet. Sedan kom maken och vi lassade upp höt. Eller han hivar upp det och jag packar. 50 balar = 500 kg hö - idag var det tungt och både jag och maken var helt slut efteråt, eller också var vi bara hungriga igen *fniss*. Vi mådde i alla fall bättre efter att ha käkat lite tortellini, vilket smakade gudomligt efter all julmat ;-).

Men jag var fortfarande tagen efter hölastningen så Oktawia fick vila idag. Hade tänkt tömköra, men det fanns ingen ork till det alls och dessutom hade det börjat skymma när vi var klara med allt. Så det fick vara för idag - jag gick ut i hagen och pratade med pållarna en stund -  det var lite lagomt aktivitet idag :-)

Resten av em-kvällen fortsatte i pyssel-spår. Jag gillar att måla med färg och målningen av minibyrån var himla kul. Fortsatte därför målandet med att måla några ramar som låg och väntade på just målning. Dessutom blir de lite "pimpade" också. Bilde på resultatet kommer senare.

När det gäller resten av lördagkvällen så kommer det nog inte hända något mer spännande. Maken mumlade nåt om att kolla på film, så jag antar att han köpt något nytt (igen). Kan ju alltid hoppas på att det inte är något bloddrypande eller iskall skräck... Vi har inte riktigt samma smak när det gäller filmer... *fniss*.

Han har i alla fall köpt hem chips och jordnötsringar + lite dricka. Vad mer kan man begära en lördagkväll efter slit med 500 kg hö och pyssel :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0