4/1 Söndag - Kallt

Maken väckte mig 8.30, fick kaffe på sängen - trevligt :-). Jag var helt inställd på att köra ett pass tömkörning med Oktawia på morgonen. Men maken gav mig den trevliga nyheten att det var -18 C ute!!! Jag trodde inte det var sant, utan var snabbt tvungen att kliva upp och själv titta på termomentern. Mycket riktigt... bara fördjävla svinkallt!!!

Med mina taskiga luftrör så är det helt omöjligt för mig att utöva någon form av aktivitet vid denna temperatur *suck*. Solen var ju på väg upp och jag hade förhoppningen om att det skulle bli varmare på dan...

För att lindra köldchocken så tände jag lite ljus på köksbordet och satte mig för att äta frukost i lugn och ro. Det blev inte mycket med det... Nalle studsade upp på bordet och började glatt undersöka ljusen lite närmare - lite för nära!! Jag hann få tag på honom innan han doppade hela nosen i ljuslågan, men ögonbrynen blev lite svedda...





Förhoppningsvis så har han lärt sig en läxa och ger tusan i att stoppa näsan i levande ljus!

Vid 9:30 fick pållarna komma ut i hagen, de hade då käkat upp sin frukost. Jag passade på att mocka när jag ändå var ute. Det var otroligt lättmockat idag eftersom kottarna var totalt djupfrysta. Pållarnas bäddar i boxarna håller måttet i kylan, de är torra och mjuka. Har cirka 20 cm tjock permanenent spånbädd åt båda pållarna. Funkar bra i kylan och håller borta kylan från betongplattan. Enda stället som det var fruset var precis under vattenhinken i Oktawias box. Hon slaffsar så med vattnet så det är inte alls konstigt att det fryser där. Dock så ligger hon inte ner och sover på just den fläcken så det funkar ju ändå.

Var klar med mockningen på 30 min, vattenhinkarna ställdes in i sadelkammaren för att de ska tina till kvällen. Sedan var jag tvungen att gå in för det var alldeles för kallt för mig att vara ute. Så idag blev det istället till att göra "innejobb". Lite småsaker som jag haft på "att-göra-lista", men som inte blivit av. Scannade in lite bilder och mailade iväg till en bekant, har blivit liggandes sedan tidigare i höstas så det var skönt att bli av med det. Jag släpade fram min symaskin och lagade ett stalltäcke. Det var inte mycket som skulle sys, hann upptäcka skadan innan den blev för stor. Var en gammal söm som släppt. Skönt att få det gjort också :-). Det tog längre tid att släpa fram symaskinen och packa ner den, än vad det tog att sy ihop täcket. Att sy för hand var dock ingen idé - svårt att få det att hålla.

Maken och jag monterade upp min lilla minibyrå på sin plats. Jag blev jättenöjd med den och jag har redan fyllt lådorna ;-)



Blev nöjd med tavelramarna jag målade i går. Ska bara fixa lite bilder att stoppa i dem också ;-).



På dan så tillbringade jag väldigt lång tid framför datorn. Kom mig för att skriva ett mail till en av Oktawias tidigare ägare - i Polen - alltså skrev jag på engelska... inget jag har problem med förutom att jag hela tiden blir väldigt osäker på stavningen och måste dubbelkolla i lexikonet. Tycker det skulle vara extremt pinsamt med stavfel... När jag ändå var i farten så satte jag mig och skrev ett brev till Oktawias uppfödare - också polsk - och alltså ett brev på engelska. Lika bra att få det gjort när jag fått upp "ångan". Till ex-ägaren har jag en mailadress, så jag hoppas förstås på svar i morgon ;-). Till uppfödaren har jag bara den adressen som finns i Oktawias pass - så jag hoppas den fortfarande stämmer och brevet kommer fram. Bara hålla tummarna att jag får ett intressant svar tillbaka. Vill veta lite mer om Oktawias stam, mamma Omerta och pappa Nikson. Vet också att Oktawia har en syster som är född -97 som är efter samma hingst. Så uppfödaren borde alltså ha blivit nöjd med första fölet eftersom han betäckte med samma hingst. Enligt Ex-ägaren ska Nikson vara otroligt vacker och väldigt bra på hoppning. Så håll tummarna att det dimper ner ett brev från Polen inom den närmaste tiden :-).

På em var jag i alla fall tvungen att gå ut en stund - trots kylan - lite luft är man ju tvungen att få efter att suttit framför datorn x antal timmar  ;-). Det har ju varit otroligt vacker väder, men det blev inte "varmare" än -10 grader så det blev ingen motion för Oktawia. Flåsa i sig denna kalla luft klarar jag bara inte. Passade i alla fall på att gå ut i hagen och hälsa på pållarna. De får ju mat mellan jämna mellanrum, men nu kom jag tomhänt eftersom det var mitt emellan målen.

Men Oktawia verkar rätt nöjd ändå ;-)





Lilla Sabina ville också vara med






Gosade en stund med pållarna. När jag kliade Oktawia under manen så la hon plötsligt mulen på min axel och började klia tillbaka - DET var första gången jag får kli tillbaka från denna dam :-D. Har bara tagit 2,5 år ;-)

In i husvärmen igen. Em innebar mer datorjobb. Bestämde mig för att ta tag i detta med säkerhetskopiering av alla bilder... *harkel*. Det tog en stund och jag fick bränna 3 st cd-skivor. Och då var det bara bilder från juli och tills idag... Det var en hel del! Men himla skönt att få det gjort. Har ju haft ett par datorkrascher och DÅ är det ju försent att ta back-up... Och jag kan ju inte spara allt i kameran heller.

Under tiden som höll på med allt detta datapyssel så höll maken på med storrengöring av ugnen - välbehövligt. Han varvade detta med TV-spelande. Till sist så fixade hand lite middag också eftersom jag inte lämnade datorn ;-).

Efter maten så fortsatte jag med jobbet med bilder. Det var ett tag sedan jag skickade iväg foton för utskrift, så det blev också gjort idag. 219 bilder laddade jag upp via fujicolors hemsida - detta var ett digert arbete som tog några timmar, men nu är det bara att vänta på ett roligt brev med massor av fotografier. Har ett tomt album som de ska in i - det får väl bli nästa  typ av pyssel ;-).

Jag har också hunnit surfa lite - naturligtvis. Varje dag måste jag kolla in bloggarna för Minternet och Pysseltrollet, läser även lite tidningar via nätet.

Det finns än blogg till som jag kollar in mellan varven, men när jag läser den blir jag mest bara otroligt bleklämd. Detta är en 22-årig tjej som inte verkar ha "alla hästar hemma", fruktansvärt dåligt språk, och den mentala nivån verkar ju inte vara den bästa heller. Det är allmänt känt att hennes mamma körde av vägen i våras pga rattfylla, med indraget körkort som påföljd. Allt detta är ju offentliga uppgifter - bara för vem som helst att kontakta Länsstyrelsen. Men ändå så intalar sig tjejen att det var "vattenplaning" som var orsak till olyckan! Herregud - hur naiv får man vara. Dessutom håller bruden på och läser till undersköterska - bara det är rena skämtet! Hon fick chansen att prova att jobba inom hemvården via mitt förra jobb - men hon klarade inte av det. Bruden fixar inte att någon talar om för henne vad det är hon ska göra. Då går hon bara hem och kommer inte tillbaka till jobbet. Hon gjorde samma sak när det gällde ett annat jobb så det var ingen engångsföreteelse. Om man dessutom läser vad hon skriver om vad hon tycker om utbildningen - att ämnet omvårdnad är ett nödvändigt ont - och att de som jobbar inom hemvården inte har mycket innanför pannbenen. Varför ens läsa till ett yrke när man tycker huvudämnet är pest? Om jag vore enhetschef inom hemvården är detta en person som jag ALDRIG skulle anställa. Och som gammal skulle jag absolut inte heller vilja råka ut för en brud som denna.

Läs och döm själva - i mina ögon har denna brud grava problem.

Nu har jag i alla fall en lite Nalle klättrandes runt på mig - han har tyckte matte varit tråkig idag ;-). Varit och rantat några gånger över tangentbordet och åsamkat mig trubbel. Bl a när jag höll på och laddade upp filer till fujicolor - när jag var halvvägs så kom han farandes trampade på någon lämplig knapp och vips så var allt borta. Bara för matte att börja om.. *suck*.

Nalle så dock rätt nöjd ut med sig själv...*lymmel*




Snart är det dags att plocka in pållarna, bara att ge sig ut i kylan -15 grader är det nu *burr*. Maken har varit ute och bunkrat upp med ved så jag kan elda i morgon. Har semester i morgon - men inte maken - så det är snällt av honom att fixa väsentliga saker som ved åt mig ;-). Han har också fixat en förlängningssladd till infravärmaren i stallet. Hovslagaren kommer 8:30 i morgon bitti och är det lika kallt då som det varit idag kommer infravärmen att behövas. I morgon em får jag förhoppningsvis besök av min kompis Karin - hon är tvungen att kolla in Nalle live ;-).

Det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nea med M o E

2009-01-05 @ 21:46:05
URL: http://m1n3rv4.blogg.se/
Postat av: minternet

Hmmm Ett tips till den bruden är ju annars att man inte brukar bli av med körkortet bara för att man får vattenplaning och åker av vägen ;-) suck.



2009-01-07 @ 09:48:15
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Det handlar om förnekelse av stora mått och sedan överföring av problemen i familjen på ett annat lämpligt offer - nämligen oss ;-). Jag ställer ju upp och är hjälp och stöd till hennes lillasyster - det är där skon klämmer... Bruden terroriserar ju sin syrra rätt bra också!!!!

2009-01-07 @ 10:16:08
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: minternet

Usch! Jag kunde knappt hålla mig från att kommentera på hennes sida men jag vill inte göra saken värre så jag lät bli ;-)



Hoppas det går över eller att du i alla fall kan hålla det borta från dig så att det inte suger din energi :-)

2009-01-07 @ 15:02:27
URL: http://minternet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

En annan kompis försökte lägga in kommentar på hennes sida om att det hon skrivit var lögn. Den kommentaren accepterades ej ;-). Är man inte intresserad av att se sanningen så är man inte. Det är ju bruden själv som gör bort sig så det skriker om det...

2009-01-07 @ 15:25:11
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0