5/1 Måndag - Besök

Maken väckte mig 6.30 med kaffe serverat på mitt sängbord. Kändes helt underbart att kunna ligga kvar medans han åkte till sitt jobb. Jag behövde inte kliva upp förrän kl 7 eftersom mitt hovslagarbesök skulle komma kl 8.30. Hade gott om tid att duscha och äta frukost.

Hovisen kom prick på utsatt tid. Det var första gången som han kom hit och han har blivit rekommenderad av min gamla hovis. Min gamla hovis kan inte fortsätta sko Oktawia pga att han har ryggproblem och Oktawia är ju tyvärr lite bånglig att sko. Hade gärna behållt min gamla hovis, men förstår honom mycket väl - hälsan går först!

Nya hovisen visade sig vara en trevlig kille. Oktawia hade kunnat vara på lite bättre humör, men hovis tyckte inte det var så farligt. Hon rycker ju med bakbenen när det spikas i söm - men hovis slog i 2 söm i taget och så fick hon vila en liten stund osv.

Hovisen verkade även Sabina och det gick vägen det också. Sabina är ju rädd för främmande personer och man får ta det väldigt lugnt när man lyfter bakbenen - även här skötte sig hovisen storartat. En mycket lugn kille som förstod det där med nervösa pållar. När jag frågade honom ifall han kunde tänka sig fortsätta sko Oktawia trots att hon är bånglig så fick jag ett jakande svar. Han tyckte inte alls att det var så farligt, nåja han var ung och stark ;-).

Hovisbesöket tog 1,5 timme och det var -15 grader i stallet - gissa om mina fötter var totalt djupfrysta när vi var klara!! Hade tänkt fixa stallet efter skoningen. Det gick inte - var tvungen att gå in och tina mina frysta tår ;-). Så jag gick in  och började se över hur undervåningen såg ut... Min kompis Karin skulle komma vid 14-tiden... Hm - det blev fram med dammsugaren och skurmoppen en sväng. Det är tur att man får besök emellanåt så man får en anledning att röja lite *fniss*

När jag var klar så hade jag fått upp värmen så då kunde jag ge mig ut i kylan igen och ge mig i kast med mockningen. Även idag otroligt lättmockat pga djupfrysta kottar så det tog bara 30 min att fixa stallet. Pållarna fick sin lunchmat och jag kollade att vattnet var Ok, alltså inte totalt hopfruset.

När sedan min kompis Karin kom så blev det till att sätta på kaffepannan - Karin frös och behövde också tinas  upp ;-). Hade lyckats gräva fram en påse bullar ur frysen och så hade jag Nyåkers pepparkakor (the one and only) att bjuda på, sist men inte minst så hade jag lite kelsjuka katter att bjuda på *fniss*. Måns var i sitt esse ;-), blev klappad av Karin och han spann minst en timme i ett sträck ;-), den gamle gubben kan minsann.

Och var det lilla Nalle.... kommentarer är totalt överflödiga... Karin är medlem i Nalles fanclub och naturligtvis så tyckte hon att ha var precis så supercharmig som man bara kan få en aning om via bilderna på honom ;-).

Eftersom det var strålande solsken ute så gick vi ut och pratade med pållarna i hagen innan det blev mörkt. Oktawia och Sabina tyckte det var lite spännande med lite besök så där på em.

Hm - kan ju finnas något ätbart i händerna ;-)




Lilla Sabina - söt som socker :-)



Var ute en stund för att sedan gå in och fylla på med mera kaffe - det var KALLT ute! Varken vi eller kamerabatterier gillade kylan ;-). Inne stugan eldade jag i kaminerna och 23 graders stugvärme är inte helt fel ;-).

Avslutade besöket med en promenad ToR till bussen, det var inte riktigt lika kallt och halvmånen var uppe = vackert! Alltså skönt med en lite promenad och jag hade med Kayo på turen. Hon tyckte det var himla skumt när min kompis klev ombord på bussen och ville helst följa efter för att hålla kolla på Karin. Tittade på mig och sedan på bussen precis som jag inte fattade vad som hände. Kayo är noga att hålla ordning på sin "flock" ;-).

När jag kom hem så fick pållarna sin em-mat, jag fick lite mat i mig och så pratade jag lite med min make. Han hade haft en lugn dag på jobbet idag, och ville helst ägna sig åt sitt PS3 ;-).

Resten av kvällen har gott åt till att ta hand om disken, hänga lite tvätt, kolla på sammandraget från International Horse show i Globen och så har jag kollat på CSI NY - äntligen börjar det komma tillbaka lite vettiga program på TV.

Mellan horse showen och CSI var jag ute och plockade in pållarna. Helt plöstligt så har det börja blåsa ute - temperaturen visade på -5 grader. Det var dock inte den enda sanningen - det blåste en isvind ute och hästarna ville VÄLDIGT gärna in. Borstade av Oktawia snabbt - väldigt snabbt - för när jag tog av henne täcket så började hon skaka på en gång. Den lilla damen är en riktig fryslort *suck*, tjockt thermotäcke lades på och 1 kg extra hö tilldelades till kvällsmaten.

Och var har lilla Nalle pysslat med i kväll då? Jo - sovit och busat. Tyvärr så hinner jag absolut inte med att fota honom när han busar. Han är snabb som en vessla ;-) Därav alla bilder av sovande Nalle....

Här samlar han kraft inför stundande busattack :-) Hur söt som helst!




Och här är det välbehövligt vila som gäller efter en ansträngande bus-stund ;-)



Just nu så ligger det lita krypet på min axel och spinner som bara den. Har haft lite problem att få Nalle att förstå att OVANPÅ tangentbordet INTE är någon bra plats att ligga och rulla på ;-). Till sist så accepterade han att ligga på axeln, kommer bli helt lomhörd på ena örat av allt spinnande...

I morgon är det till att ladda inför att börja jobba igen - helt otroligt hur fort 15 dgr bara kan försvinna :-O Har varit hur skönt som  helst att vara ledig - en verklig välbehövd viloperiod så här i mörkret.

Nu ska jag i alla fall gå och kolla vad min gubbe sysslar med. Sedan är det dags att knoppa - min fodring i morgon bitti så det blir ingen sovmorgon - förhoppningsvis så slipper vi värsta kylan i morgon *hoppas*.

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: nea med M o E

Du verkar ha en massa hästar med inte nån hemma i stallet så håll tyst och kontakta inte mig

2009-01-06 @ 10:45:05
URL: http://m1n3rv4.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Aha - du är som din "klasskamrat"! Så vad gör du då på min blogg???

2009-01-06 @ 11:19:01
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: MissX

nea med M o E: Lizzie har 1 häst och 1 ponny, båda två bor i sitt stall. Ta reda på sanningen innan du dömer.

2009-01-07 @ 09:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0