6/1 Tisdag - ledighet över

Jaha - så var långledigheten över - nästa gång blir det inte förrän det är dags för sommarsemester ;-). Den här ledigheter har jag både hunnit få saker gjorda och VILAT. Känns jättebra att börja jobba i morgon :-), ska bli kul att komma igång igen och träffa mina arbetskamrater.

Idag har jag inte gjort så himla mycket, utan mer laddat och förberett inför morgondagens jobb. Plockat rätt på en massa ren tvätt och strukit ALL styrktvätt - bara styrkningen tog TVÅ timmar!! Men vad skönt när all ren tvätt bort undanplockad och jag har klart med vilka kläder jag ska ha på mig i morgon.

Jag fixade stallet på fm - idag var det +1 grad på fm så det var riktigt behaglig stalltemperatur, men blev ändå lite frusen efter att ha fixat allt och det var skönt att komma in i stugvärmen till kaffe och surf på datorn.

Nalle var som vanligt en klätterapa - han ska ju vara över mina händer när jag sitter vid datorn. Eftersom jag hade mailkonversation med några vänner så funkar det ju inge bra att ha en kisse liggande över tangentbordet ;-).

Till sist gick Nalle med på att ligga framför tangentbordet - bara han fick vila huvudet på... just det -  på tangentbordet ;-)



Undrar just hur det kommer att bli när Nalle är en vuxen kisse på kanske 5-6 kg.... då kommer han ju inte få plats framför mitt tangentbord :-O

På em tänkte jag gå ut och aktivera Oktawia lite. Det var ju dräglig temp ute - i alla fall på termometern +2 grader, det jag inte hade räknat med var BLÅSTEN och helt plötsligt så började det snöa på tvären. Hur som helst, Oktawia aktiviterade sig själv genom att vara sin egen kiropraktor - himmel - en häst kan ju nästan slå knut på sig själv :-O.  Fixade hö och kraftforder och gosade en stund med Prickan istället.

Gjorde lite nytta inne i stället - bytte lakan i sängen. De gamla hamnade i tvättmaskinen på en gång och jag fixade bytet direkt också. Annars så glöms det bort och ska man lägga i rena lakan när det är dags att gå och lägga sig - blir så jobbigt då ;-).

Det var dock en pärs att bädda rent min säng idag. Min katt Kajsa vill gärna ligga och sova i min säng - och nu trodde hon att matte kommit på en ny lek - klättra på lakan! Katten var överallt - under lakanet, ovanpå lakandet, hängde i täcket osv *suck*. Till sist var det i alla fall klart och en MYCKET nöjd Kajsa la sig direkt på täcket och spann så mycket hon orkade ;-)

Nöjd Kajsa :-)




Fram på sen em så fixade maken till middag - potatisgratäng och örtmarinerad kassler - det var hur gott som helst. Blev över så det räckte till min matlåda också - har ju inte behövt tänka på matlåda på ett tag nu ;-)

Eftersom det blåste rejält idag så gick jag ut vid 18.30 tiden och plockade in pållarna, plockade och plockade... behövde bara öppna dörren och ropa så kom de springandes. De ville väldigt gärna in med andra ord ;-). Nu var det +3 grader i stallet och det blev borstning och pyssel med båda pållarna. Oktawia fick lite massage med massagerollern också eftersom jag utan problem kunde jobba utan vantar. Båda två pållarna tyckte det var skönt att få lite pyssel, och Oktawia tyckte det var VÄLDIGT skönt att få massage - stod med sänkt huvud och hängande underläpp -  slaggade nästan in totalt ;-).

De fick lite hö att tugga på tills resten av nattamaten kommer senare i kväll. För nu ska jag och maken kolla på lustspel på TV och till det ska vi dricka lite the och äta pepparkakstryffel som jag gjorde här på em.

Har provsmakat - de är fantastiskt goda :-)




Förresten - kollade statistiken över min blogg - gårdagens inlägg har fått 37 st visningar mot normala 10-15 visningar som jag brukar ha :-). Undrar om det är Nalles fanclub som lockar ;-). Måste vara så för han är ju HELT bedårande :-D

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Nalles fanclub kollar alltid läget - det där med hjälp vid bäddning är klassisk kattlek - vilken tur att det bara var en kisse som hjälpte till :)

2009-01-06 @ 21:35:21
Postat av: Lizzie

Jo - det hade just varit snyggt om jag haft 3 st kissar som "hjälp" med bäddningen ;-)

2009-01-07 @ 19:12:05
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0