8/1 Torsdag - Full rulle

Idag var det full rulle hela dagen på jobbet. På måndag är det sista dagen för alla "papper" att vara lönekontoret tillhanda - vilket märktes idag. Hur mycket rapporter som helst som ska kontrolleras, kodas, skrivas under av chef och sedan kopieras innan det skickas till lönekontoret. Dessutom ett gäng anställningspapper som skulle skrivas. Som tur var jag tvungen att ge mig ut på lunchen och hämta mina linser hos optikern - det var himla skönt att få lite luft på lunchen så man orkade hålla tempot uppe på em.

När vi kom hem så var det bara att ladda om - under tiden som maken fixade middag (fläskpannkaka - mums), så gick jag ut och fixade stallet. Idag skulle nämligen Oktawia få lite motion ;-).

Hanns precis klart med stallet när maken öppnade dörren och ropade att maten var klar. Mätt och belåten kunde jag sedan ägna mig lite åt dagens post. Idag kom nämligen brevet från Fujicolor  med alla bilderna jag laddade upp i söndags.

216 bilder...




Det blir nog inte förrän till helgen som jag kommer att ha tid att sortera in dem i mitt fotoalbum.


Det visade sig också att maken köpt en liten present åt mig. En försenad namnsdagspresent visade det sig vara ;-). Jag blev jätteglad och de passade perfekt.

Fårskinnsfodrade Tretorn Gummistövlar :-)



Det där att diamanter är en kvinnas bästa vän - det har inte maken riktigt förstått. Han är mer praktiskt lagd än så *fniss*.

Vid 18.30 tiden var det dags att plocka in pållarna. Oktawia blev iordninggjort för ett longeringspass och hon verkade tycka det skulle bli himla kul att få göra nåt - för hon nästan SPRANG in i trailern... Hon borde ju börjar få lite lastnings- och åkvana vid det här laget ;-).

Kom upp till ridhuset 19.30 och det var tomt som det brukar vara vid den tiden en vardagskväll. Promenerade först lite med Oktawia innan jag börjad longeringsjobbet. Märktes att hon stått några dagar för hon hade spring i benen. Inte så att hon bockade och brallade, utan hon ville bara travar och trava och trava... Inte helt lätt att få stopp på henne om man säger så. Tränade övergångar mellan skritt och trav, där Oktawia tyckte det var totalt onödigt med skritt... räckte väl att man sakta av lite grann och sedan fortsätte springa.

Longerade henne även lite i galopp - det är ju jobbigare så då fick jag minsann driva på henne rätt bra - och efter galoppjobbet var det en nöjd pålla som såg rätt tillfreds ut. Maken fick äran att skritta av henne, visade nämligen några enkla ledarskapsövningar eftersom Oktawia brukar noncha maken rätt bra ;-). Tror han tyckte det var rätt kul när han märkte hur bra det funkade och att han inte behövde göra så mycket för att Oktawia skulle göra som han ville. Alltså stanna när han stannade, backa när han backade och sedan följa med framåt.

Oktawia började köra på som hon brukar göra när maken leder henne, jag instruerade maken och Oktawia fattade på en gång vad klockan var slagen *fniss*. Hon är så tydligt att jag började asflabba - den lilla damen fattade nämligen att det var jag som var "boven" till att maken helt plötsligt visste hur han skulle göra *fniss*.

När vi lekt klart så lastade vi från stallet som vanligt och det gick bra. När vi skulle åka så kom J och då blev det en pratstund också innan vi kom iväg ;-).

Vi kom hem lite senare än jag hade räknat med pga att jag hade en babbelstund med J, men jag rappade på med att plocka iordning efter vår ridhustripp och pållarna fick sin nattamat kl 21. Missade alltså bara ett par minuter i början av Criminal Minds men fattade ändå vad som hänt. Det var ett spännande avsnitt så nu får jag se om jag kan få ner pulsen och klara av att somna ;-).

Har inte hunnit med idag att ta några nya bilder på lilla gosegrisen (Nalle) så det får duga med en annan, icke tidigare publicerad bild... ;-)

Så här brukar det se ut när jag sitter framför dator - 2 katter som ska klättra på mig - Måns och Nalle :-)




Det funkar ju faktiskt att surfa med en hand *fniss*.

Nu ska jag i alla fall tänka på refrängen. Håller på och läser boken Fyren av PD James, plöjer 2-3 kapitel per kväll innan jag somnar - har kommit halvvägs genom boken och nu är det himla spännande. Finns nog en risk att jag måste läsa lite mer i kväll ;-).

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0