12/7 Söndag - Kök och utflykt

Vi kom upp hyfsat tidigt idag eftersom jag i alla fall skulle upp och morgonfodra pållarna. Jag är ju tvungen att få mig kaffe på morgonen för att funka och eftersom diskbänken låg på golvet inne i mitt kontor fanns det inget vatten eller avlopp i köket. Ut i tvättstugan och tvätthon för att diska ur kannan och hämta vatten till kaffebryggaren. Nu visade det sig att tvätthon var upptagen... av Nalle... under LJUDLIGA protester så blev han förpassad ner på golvet så matte kunde få sitt morgonkaffe. Nalle var sur på mig hela fm....



Efter morgonkaffet så blev det fart på både mig ochh maken. Jag fixade stallet efter pållarnas innenatt och maken letade rätt sticksågen och hittade den rätt fort faktiskt.

Tänk vad allt är mycket lättare när man har rätt utrustning :-). Efter lite mätande så sågades det bort en bit ur brädan för diskbänksskåpet och vips så hamnde diskbänken på rättställe :-).

Och äntligen fick jag avlopp i köket och kunde använda diskbänken. Livet blir så mycket enklare när de små sakerna funkar i vardagen ;-).

När diskbänken var på plats och fastskurvad i underskåp och vägg så gick vi vidare till att flytta ett par kontakter, bl a kontakten till fläkten. Klara med det så skulle vi glada i hågen måtta in fläkt och fläktskåp. Då upptäckte vi att fläkten vi köpt passar inte *suck*. Motorn är så stor att den sitter i vägen för hålet i väggen. Snacka om att man blev lite trött.... Det spelade ingen roll hur vi bar oss åt, vi kommer aldrig att få dit denna fläkt :-(. Bara att hålla tummarna att det funkar att byta och att det finns någon annan som med lika hög effekt och som dessutom är TYST.

Efter denna missräkning så tappade vi sugen lite. Klockan var i alla fall 12 så det var dags att fixa lite mat, vilket maken fixade. Jag gjorde mig iordning för en liten utflykt. Man kan inte hålla på och grejja i köket, måste göra annat också!

Efter käk så blev det full fart in till stan. Hade bokat tid med min kompis K för en tur ut på vischan :-). När jag åkte hemfrån var det rätt Ok väder, lite moln men inget regn. Regnet - det var inne över stan!!! Det bara totalt vräckte ner vatten och det gick knappt att köra. K kom ut med gummistövlar på sig, vilket var ett mycket bra drag. Vadarstövlade hade nästan behövts!!

Vi for söderut och när vi kommit någon mil från stan så slutade det att regna. Vi stannade till vid ett berömt kondis i nästa stad söderut och införskaffade lite godsaker som vi tog med oss när vi for vidare på vår utflykt.

Med K som guide åkte vi slingriga vägar längre och längre in i skogen. Smalare och smalare väg för att till sist vara framme hos A's stuga ute i skogen :-). Här tillbringade vi resten av em och tidig kväll. Spanade in A's jättefina stall och klappade på hennes fina pållar. Dessutom hade vi kanontur med vädret och kunde sitta ute och fika och mumsa på vårt köp från kondiset. Hur skönt som helst att bara sitta i solen och fika och snacka strunt i flera timmar. Inte behöva se byggröran hemma ;-). Men till sist tog det roliga slut och vi var tvungna att tänka på hemfärden. När vi var tillbaka i stan så regnade det  inte längre och allt vatten som forsat fram hade försvunnit och torkat upp. Jag släppte av K och sedan var det full fart hemåt.

Maken hade inte heller brytt sig om köket under tiden som jag varit borta - han låg och sov på soffan och hade inte ens märkt att jag kom hem... hundarna behöver alltså skälla högre ;-).

Köket såg ut som ett bombnedslag.... och jag var hungrig igen... det blev snabbvarianten.. Vi åkte iväg till närmaste samhälle och gick på Pizzeria! Så skönt att sitta vid ett bord som inte var belamrat med verktyg och dessutom inte behöva ta rätt på disken ;-). Pizzan smakade också bra! Så när vi kom hem stärkta av mat så var det nya tag med köket.

Det som var kvar att fixas idag var att skruva lådhurtens på plats, fixa dit bänkskivan som ska vara ovanpå och så montera ihop alla lådorna. Eftersom vägen är allt annat är rak så blev det lite pysslande och sågande innan skivan var på plats och lådhurtsen såg OK ut.

Men 2 timmar senare :-O så var allt på plats och man börjar få en hum om hur det kommer att se ut när allt är klart :-D



Knopparna som vi köpte för 3 år sedan gör sig bra mot de nya luckorna och lådorna också!



Diskmaskinen ska in lite mera, men vi måste flytta på kontakten först. Det blev inte bra där maken satte den, men den flyttar vi i morgon. I morgon ska också spisen sänkas lite så den kommer i höjd med diskbänken. Sedan får vi se om vi orkar med att börja med överskåpen ;-).

Fy tusan vilken tid minsta lilla montering tar. Vi var alltså klara 22.30 och jag hann alltså inte med att rida pållan som jag tänkt mig. Men det kändes faktiskt viktigare att få ordning på lådhurtsen och alla lådorna.

Nalle blev i alla fall mycket nöjd med att diskbänken är på sin normala plats och dessutom att den blev renplockad från alla verktyg och skruvar (som ligger på matbordet istället)...



Nu kan Nalle dricka vatten som han brukar göra ;-) vattenskål duger ju liksom inte...

Jag gick sedan ut och kollade till pållarna i hagen. De fick också rejält med hö att käka på, vilket båda två uppskattade. Dessutom var båda två väldigt sällskapsjuka så det var inga problem att känna igenom pållarna för att kolla att allt var OK me dem.

Har också kvällsrastat vovvarna och nu blir det TV-tittande en stund. Händer inget mer spännande i dag alltså!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0