23/7 Torsdag - Bröllopsdag!

Vår bröllopsdag är det idag :-). För 21 år sedan var det vi sa ja till varandra - jisses vad tiden flyger iväg när man har roligt ;-).

Förra året så firade vi vår bröllopsdag hela dagen - men så var det lite av jubileum. I dag har vi tagit det lite lugnare med firandet men köpt oss en riktigt fin "bröllopspresent" :-).

Dock gjorde vi typ ingenting på fm - rätt skönt att sova tills man vaknar, vilket blev 9.30 och sedan bara softa runt på förmiddagen. Maken tittade på film och jag satt och surfade runt på Internet, läste lite bloggar - några roliga och så finns det varianten av de som är totalt helsnurriga ;-).

Här är en blogg som är rolig... Mullehästen

Till sist började i alla fall magen göra sig påmind, klockan var 13 och lunchtiden passerad för länge sedan. Förra året så åkte vi in på restaurang på dan och käkade lunch, i dag så blev det Max ute vid Marieberg *fniss*. Funkade bra det också.

Vi fortsatte sedan till Elgiganten för att se om vår nya fläkt hade kommit som lovats... tyvärr var den restnoterad och vi får vänta en vecka till *suck*. Vi for då istället till K-Rauta för att kolla om vårt kakel var på ingång. Det hade kommit och de hade skickat ett SMS-meddelande för längesedan. Det hade jag inte fått och det berodde på att de skickat SMS till vårt fasta hemnummer - inte så smart! Men strunt samma - kaklet kom med hem *jippi* och det kaklet som är vår bröllopspresent till oss själva då det kostar lika mycket som en rätt mellandyr diamantring :-O - så här blir det inga mer presenter ;-). Vi köpte också med kakellim och en ny kakelskärare + plus lite annan utrustning som behövs för att kakla.

Innan vi åkte hem så blev det ett stopp på Granngården för att köpa kattmat och sedan Apoteket för att köpa avmaskningsmedel till kattungarna. Sedan blev det full fart hemåt - jag var jättetrött och somnade nästan i bilen. Tur att maken körde. Att lite shopping kan vara så slitsamnt ;-)

Här är en bild på mitt efterlängtade kakel - kommer bli SÅ snyggt till våra nya luckor :-)



Hör köpt 5 st motivkakel till totalt 4 kvm yta, så de kommer att placeras ut lite hips som haps. Motivkakelplattorna kostade 73 kr st, som ni förstår så kan man inte köpa hur många som helst då ;-).

Maken förpassade sig en stund framför TV:n och jag hade fått Tidningen Ridsport med posten - så det blev en skön stund i soffan med kaffe och tidningen. Läser man den noga så har man att göra en stund ;-).

Även om vi käkade i stan på dagen så blev vi hungriga igen - och vad kunde vi trolla fram för gourmémiddag idag då - bröllopsdag och allt ;-)

En burk Bong köttsoppa hittade maken i skåpet! Det fick duga *fniss*. Eftersom det spöregnade ute så var köttsoppa rätt val av middag och god var den också ;-)

Vid 18-snåret hade jag varit ute och plockat in pållarna pga regnet. Vid 19:30-snåret så gick jag ut i stallet för att göra iordning Oktawia för en omgång motion. I stallet hittade jag en MYCKET trött och sovande Bianca :-)



Ingen som helst reaktion att jag kom in i stallet eller ens att jag gick in i hennes box. Fröken var JÄTTETRÖTT.... så hon fick sova.

I sadelkammaren letade jag efter Minna... till sist hittade jag henne! Högst uppflygen på mina rena hästtäcken - där satt hon helt tyst och glodde på mig. Hon kan väl i alla fall mjaua till när jag går och ropar på henne... men nähä inte ett ljud!



Tur att hon är söt i alla fall ;-) och till SALU....

Oktawia blev ju dressyrriden i tisdags (skitsur då). Igår blev det uteritt, så idag nöjde jag mig med att longera damen liten. Hade tur att det blev uppehåll precis vid 20-snåret när jag klev ut ur stallet. Precis när jag skulle börja så dök kamrat E upp, så hon spanade lite under tiden som jag longerade damen. E har inte sett Oktawia på ett tag så hon tyckte hon blivit jättefin ;-). Oktawia skötte sig bra under longeringen. Lyssnade bra, lite seg i början men det lossnade efter lite galopp ;-). Longerade lite lätt i 20 min, skritt fram och tillbaka på vår gata och totalt höll jag på 35 min. Oktawia var jättetrött efteråt och stod och sov i stallet när jag borstade henne efter passet. Så det var nog lagomt jobb för damen idag.
Bianca hade vaknat till liv när vi kom tillbaka, fick spola hennes ögon då hon var lite kleggi i det ena och så blev det en liten klick Noviform. Ska kolla ur hon ser ut i morgon om hon ev behöver en omgång till då.

Lite kraftfoder och betfor för Otkawia och sedan så blev det utsläpp i hagen igen. Bianca var det full fart på så hon hade uppenbarligen vilat klart.

Var klar i stallet vid 21.30 tiden och då tycket Nalle att det var dags att gå ut. Han har legat inne och sovit hela dagen, men nu skulle han ut. Men först måste man ligga och spana lite....



Nu ska maken och jag korka upp en wiskyflaska - lite ska vi väl fira på vår bemärkelsedag i alla fall :-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Karin

Man får ställa sig upp o hurra på bemärkelsedagen! Ha det riktigt gott - köket blir kanonfint med de fina kakelplattorna det blir väl invigning sen :)

2009-07-23 @ 22:38:42
Postat av: nina

kanonsnyggt kakel:)så kul när man börjar få färdigt.......här lär det dröjja känns det som:(men jag har inte förlorat hoppet;)om att få flytta in före kylan o hösten kommer

2009-07-24 @ 15:02:33
URL: http://www.brann.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0